Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#154 - Moederdag

Wie straks loopt naar de zaal, hoopt op de jaarlijkse traditie Eindeloos gebabbel en geknabbel aan de lange tafels Ga je mee ole ole, toe zeg niet nee De familie is groot, maar ze helpen in nood Een heuse stoelendans althans zonder muziek Luisterend naar de kakafonie van gezag, gelach en eindelijk weerzien Schalen en borden worden overladen met koekjes Oude pannen en kannen gevuld met lekkernijen Dan maken we saucijzen op grootmoeders wijze die prachtige ouwe Vrouwe in gedachten koesterend

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Emy, mooie familiesfeer zet je neer. Bijzondere binnenrijm. Ik kan het niet laten: als je mee weg laat bij meeloopt, wordt zin één al krachtiger. Ga je mee ole ole, zeg niet nee: als je mijn kind weglaat idem Dan maken we saucijzen op grootmoeders wijze klaar: klaar weglaten, idem. Het kwam in me op, jij blijft auteur natuurlijk!

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Emy, mooie ode aan de familieband en de grootmoeder! Graag gelezen! Ik voel mee met de suggesties van Nancy en Mw.Marie, maar inderdaad; het is jouw tekst, jouw keuze!

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Nancy, bedankt voor je reactie, voor het feestgevoel zou het gezang kunnen zijn, maar, bij familiefeesten is er altijd wel een ouder/grootouder dat zijn gezag moet laten horen... dat in combinatie met de middenrijm laat ik het staan @mw.Marie dank je voor de tips, ik zat veel met 'middenrijm' in mijn hoofd, dus wilde niet achteraan laten rijmen. dit heb ik deels aangepast - mee is weg, mijn kind is weg, een zin aangepast en klaar is weg. ik denk dat het al beter leest, ik bekijk het later nog eens... @Ton Hoi Ton, dank je voor je reactie

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heerlijk tafereel schets je hier! Je woorden gebabbel en geknabbel lees ik als een prelude op wat volgt. Dat spreekt mij zeer aan.

Lid sinds

5 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Je roept een mooie sfeer op, Je trekt me onmiddellijk mee in de grote familiefeesten van vroeger ter gelegenheid van verjaardagen van mijn oma van moeders kant.

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat een gezellige Moederdag zal dat zijn! Ik zie het helemaal voor me. De tips die je hebt gekregen heb ik gelezen. Je hebt het mooi aangepast, zo leest het beter. 'Saucijzen' en 'wijze' is een beetje smokkelen zo zonder die n, maar ik vind het leuk ;)

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
De sfeer van een familiegebeuren heb je mooi te pakken. Goed te lezen dat je je voordeel met de tips hebt gedaan.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Emy, Ik zag een beroemd schilderij voor mij, (Renoir), van feestende mensen. Hij schilderde met de penseel; jij met woorden. Mooi gedaan. Hier in Antwerpen wordt Moederdag op 15 augustus gevierd en dan zie je jouw tafereel, zelfs op straat voor de deur. Nog een fijne zondagnamidag-en avond toegewenst. :nod:

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Emy, ... ik voel me gesterkt om de nieuwe week in te gaan. Familiegezelligheid rondom. Familie hebben we, vermoed ik allemaal, en dat dat belangrijk is lezen we hier in jouw bijdrage. Dankjewel.

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Pindarots Bedankt voor je leuke reactie @nyceway Blij dat te horen, ik dat is de sfeer die ik zelf ook voelde @ Brenda- Dank je wel Brenda – @maddbrug Dank je voor het lezen @marceline Daarvoor dienen de tips, dank je voor je reactie @Blavitski Ook ik ben van die provincie – dat is de énige èchte moederdag ;) Bedankt voor het ‘schilder’ compliment – dat vind ik een dubbel compliment :)! @Riny Familie is inderdaad super belangrijk - dat leer je echter pas later of als er iets gebeurd is. bedankt voor je fijne reactie

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste Emy, door een misverstand en een vakantie, krijg je nu pas antwoord. Alsnog dus. Wat leuk dat je de Google-suggestie 'ole ole' hebt gebruikt! Daarnaast nog veel binnenrijm, saucijzen/wijze is een mooie. De stoelendans zonder muziek is een mooi beeld zo en door de titel krijgt het gedicht nog meer inhoud. Mocht je nog willen schaven, dan zou je kunnen kijken naar de vierde strofe. Die vind ik wat voor de hand liggend, misschien kun je daar nog iets anders voor verzinnen. Schrijf ze! Greetje Kruidhof