Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 151 Busreisje

‘Kom op, jongens, snel die bus weer in. Dos verwacht ons.’ roept Zara. Gierend van het lachen stapt het groepje amateur-schrijvers de bus in. Na het succes van de Oostenrijkse berg had Zara aan Frank voorgesteld om deze zomer voor de SOL-weekschrijvers een schrijfweekend te organiseren. Zij zou een plan opstellen. Zara had wat rondgevraagd en kreeg van Nancy de tip voor een aardige locatie in de Vogezen. Onderweg zou er een tussenstop zijn in het Geuldal, waar de SOL’ers in Dos’ landhuis wat zouden drinken en Nancy zich zou aansluiten. In Zeist hadden de meeste SOL’ers zich al verzameld voor het kantoor van VirtuMedia, toen Zara met de huurbus kwam aanrijden. Al snel was iedereen ingestapt en vertrok de bus naar het zuiden. Nog vóór Den Bosch zat de stemming er al in. Ton had zijn gitaar meegenomen en iedereen haakte in bij het Beatles-repertoire, zo werd “When I’m sixty-four” luidkeels meegezongen. Ondertussen had Mili achterin de bus een achtergelaten opblaaspop gevonden, gekleed als bruidegom. Zij had hem tussen haar en Marceline neergezet op de achterbank. Bij een Maria-kapelletje, naast de grote weg, liet Blavatski de bus stoppen. Zij wilde daar samen met de SOL’ers even stilstaan bij de zin van het leven. Van die gelegenheid werd gebruik gemaakt om nog wat te eten en te drinken, waardoor de stemming uitbundiger werd. Mili en Marceline haalden de bruidegom uit de bus en blinddoekten hem met zijn eigen stropdas. Tot grote hilariteit ging hij rond op de schoot van alle SOL’ers, die hem hun intiemste geheimen toevertrouwden. Tenslotte werd besloten dat hij de reis niet verder mocht meemaken; hij zou die geheimen eens kunnen verklappen! Onder luid gelach jonasten de SOL’ers hem het veld in. De wind voerde hem mee, waardoor hij verderop midden in een akker terecht kwam. - - - - - - 'Bij het uitproberen van zijn nieuwe drone met ingebouwde camera ziet de boerenzoon een lijk in het korenveld. De dode man is gekleed in een smoking en hij is geblinddoekt. Rondom het lijk staat al het koren nog overeind, er leidt geen spoor van platgetrapte halmen naartoe.'

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Ton, als er een prijs voor originaliteit aan vast zat had je mijn stem. Wat een heerlijk, bizar verhaal met ons SOLLers in de hoofdrol. Je weet het ik krijg 'scheurbuik' van je. Kan mijn darmen weer terugfluiten na deze lachbui. Een heleboel duimen :thumbsup:

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Nancy, dankjewel voor je leuke reactie. Ik wist me geen raad met deze opdracht, en dan is het wel heel verleidelijk om allerlei SOL'ertjes af te tappen en te misbruiken... Die scheurbuik; een doeltreffende remedie volgens oud Westlands recept; veel druiven, Nancy, bij voorkeur geperst en gegist, tot je nemen. Nachtje erover slapen, vervolgens nog een ochtendje je roes uitslapen en je kan er weer tegenaan! Mijn duim om je darmen terug te duwen; niet doen! Er wordt veel te veel uit gezogen, daar heb je niets meer aan, kan je hooguit nog een infectie opleveren! En de duimen die jij me wenst; dankjewel, Nancy, maar houd er eentje zelf voor je scheurbuikdarmen! :p

Lid sinds

3 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Haha Ton, wat een geniaal verhaal. Heel leuk en zoals Nancy al aangeeft, origineel. Voor het feit dat je je met deze opdracht geen raad wist heb je er toch iets heel moois van gemaakt. Volgens mij was het hartstikke gezellig in die bus, ik hoop dat ik er ook bij in zat want zoiets zou ik niet willen missen! ;)

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ton, Wat heb je weer een geweldig SOL-feestje gemaakt van deze opdracht! :D Ik heb het met erg veel plezier gelezen! Maar hoe jij op het idee komt van een tot bruidegom verkleedde opblaaspop?

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hahaha, Ton. Hoe verzin je het. Een SOL busreisje met herkenbare typeringen. Heerlijk om te lezen en de lachspieren te trainen.

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De dag dat we met z’n allen samen waren in onze tuin zal ik niet licht vergeten. Koffie met vlaaien werden er opgediend en daarna menig flesje Aldi wijn met een percentage van slechts 10%. De dag erna schreef ik mijn wekelijkse bijdrage en ik heb inmiddels gemerkt dat die wijn ook jullie creativiteit heeft gestimuleerd. Ondanks de drukte was het een ontspannen en vrolijke happening. De dagen erna waren weer hectisch: bezichtigingen en een uitgebreide bouwtechnische keuring van het huis. Met gevolg: het landhuis is deze week verkocht. Ik weet me blij, maar ben het nog niet. Leuke invulling van de opdracht, Ton.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Ton, Wat fijn dat we weer samen waren. Wat hebben we genoten van alle bizarre toestanden. De opblaaspop was wel het klapstuk van de dag. Als hij binnenkort door de dorsmachine geraakt wordt en uiteenklapt gaan al onze geheime wensen en dromen de lucht in. Wie weet komen enkele wensen uit en zweven er dromen in de vorm van minder moeilijke schrijfopdrachten naar de coaches. Je bent groots. :thumbsup:

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Brenda, oeps, dat je dat niet meer weet... Je was nadrukkelijk aanwezig in de bus en daarna bij Dos in het Geuldal. Dat is in ons aller geheugen gegrift. Maar, even ter geruststelling; alles zuiver in het nette, hoor Brenda! En dat zingen, daar moet je echt meer mee doen, hoor! Klonk als een klok! Dank voor je reactie, Brenda. Je maakt me bijna verlegen met je complimenten.

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi I-Kat, dankjewel voor je reactie, ik ben blij dat je weer hebt gelachen. En ik voel me erg gevleid dat je het een 'typisch Ton-verhaal' noemt, je maakt me ook bijna verlegen...

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marceline, fijn dat je het een leuk feestje vond met ons SOL'ers, jij hoorde er natuurlijk ook gewoon hartstikke bij! Ja en dat idee van die opblaaspop, kwestie van zelf geen fantasie hebben en dan goed jatten! :D Blij dat je hebt genoten!

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Nel, dankjewel voor je reactie. Tja, het verzinnen; zie #2 en #11. Ik moet je zeggen dat ik er zelf ook erg van heb genoten, en dan is het extra leuk te lezen dat jij en andere SOL'ers er ook plezier aan hebben beleefd. Sterkte met je lachspieren, Nel, volgens mij zijn dat de belangrijkste sfeerbepalende voorzieningen waar het menselijk lichaam over beschikt!

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Dos, Dankjewel voor je compliment. En wat fijn dat we bij jou te gast mochten zijn, want met zo'n bus vrolijke SOL'ers komt er toch heel wat je erf op rijden! We hebben genoten van de omgeving en je gastvrijheid, Dos! Ik hoop dat je blijdschap over de verkoop zich toch nog zal laten voelen. Volgens mij kun jij daar dan weer een prachtig stukje over schrijven, ik wacht vol spanning af!

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Blavatski, je laat me werkelijk blozen! Dankjewel voor je bijzondere compliment. Ik hoop dat blijvend waar te kunnen maken. Mocht dat niet lukken, weet ik me gesterkt door de immer adequate en waar nodig troostende en liefdevolle reacties van de schrijfcoaches. De volgend SOL-excursie ben je er toch wel weer bij, Blavatski?

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Die Ton, hoe kom je erop. Ontzettend leuk gevonden, gezellig met de dames Mili en Marceline. Origineel, hilarisch en een enorme dosis humor zit in deze 300 woorden verstopt!

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Ton, wat een span die Mili en Marceline. Nu weet ik uit eigen ervaring dat Mili kuis is in haar teksten dat niet echt van Marceline gezegd kan worden. Mili ziet dan ook graag een tekstwijziging als dat Marceline degene is die aan opblaaspoppen sjort. Mili wil wel iets anders doen op de bus zoals champagnekurken tellen of een godsvruchtige passage voorlezen - ze heeft echt een mooie stem - voordat we bij Dos aankomen die zich 'blij weet' hoewel zijn hut onverkoopbaar is hoe hard engel Blavatski 'm ook heeft ingezegend. Nog uren zou ik kunnen doorschrijven over de ontwikkelingen die zich op de bus voordeden. Alleen, het werd te scabreus voor woorden ... Olijke Westlander, dank voor je proza. :{}

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een toppertje Ton :thumbsup: , als je de SOL'ers niet had. Ontzettend leuk met je namen, de bruidegom naar ieders (?!) smaak. Jammer dat Zara's busje niet langs Antwerpen reed .. :( Je opblaaspop vind ik een geniale vondst, hopla, de lucht in en hij landt waar het moet. Een lijk is hij al. Nog eentje erbij :thumbsup:

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
O ja, ik had daarnet nog iets vergeten. Toen jullie die dag bij mij vandaan reden, op weg naar Lourdes, lag er een houten been onder de treurbeuk, een rechterbeen met kniegewricht. Heeft iemand dat soms vergeten. En laat Mili weten dat die oude hut verkocht is, misschien wel dankzij de zegening van Blavatski. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Maddy, hartelijk dank voor je fijne reactie; ik bloos weer als een Westlandse tomaat! Nog even voor de goede orde (en als excuus aan bijna alle andere SOL-dames); de beperking van de 300 woorden maakt het vrij lastig, zo niet onmogelijk, om iedereen te vernoemen en de door alle betrokkenen uitgehaalde streken hier mee te nemen. Daarom dat slechts enkele dames in dit verhaal een rol kregen. Maar reken maar dat het een gezellige bende was in die bus, en dat ik van iedereen heb genoten! ;)

Lid sinds

3 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Brenda, oeps, dat je dat niet meer weet... Je was nadrukkelijk aanwezig in de bus en daarna bij Dos in het Geuldal. Dat is in ons aller geheugen gegrift. Maar, even ter geruststelling; alles zuiver in het nette, hoor Brenda! En dat zingen, daar moet je echt meer mee doen, hoor! Klonk als een klok! Dank voor je reactie, Brenda. Je maakt me bijna verlegen met je complimenten.
Bedankt voor deze opheldering Ton, de beelden komen langzaam terug ;) Hopelijk maken we snel weer eens zo'n gezellig reisje!

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Mili, Je reactie is weer overheerlijk! Alleen wat jij zegt over je kuise teksten... na de kennismaking met jou op de Oostenrijkse berg en onlangs in de bus, weet ik wel beter. Maar als heer zal ik daar verder niet over uitweiden, Mili. De opblaaspop - geleend uit een schrijfsel van Marceline - is in de bus achtergebleven, maar jij was toch echt degene die hem vond en het leek mij wel geinig om hem tussen jou en Marceline op de achterbank te zetten. Ik hoopte op enkele fantasievolle acties van dat trio. Dat er toen aan gesjord is, staat mij niet meer zo bij, eerlijk gezegd. En ik weet niet of dat door de leeftijd komt of door de genuttigde alcoholica... Verras ons de volgende keer met enkele scabreuze teksten, Mili! Ik heb er graag weer een busreisje voor over. Of misschien moet een schrijfcoach dit maar eens in een opdracht gieten voor een pittige weekopdracht! Lieve Haagsche dame achter de duinuh, ik dank je voor je :{} ; ik was die wang voorlopig niet meer!

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marlie, je verwent me heel erg met die 2 duimpjes, dankjewel! Ja, het was enorm gezellig in die bus. Enne Antwerpen... We hadden als verzamelpunt Zeist, het hoofdkantoor van SchrijvenOnline. Misschien komt er nog en volgende excursie met een opstappunt bij jou in de buurt. Misschien kun je dan iets afspreken met Blavatski? En de opblaaspop; die had ik geleend van Marceline, dus zij verdient ook wel de nodige credits!

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Dos, Ha ha, je hebt het dus toch gevonden? We hadden er onderweg al zoveel lol om; we hadden bedacht om bij jou een houten been achter te laten en waren benieuwd naar je reactie. Schrijf er maar eens een stukje over, lijkt me leuk, Dos! Mili heeft eerder vanmiddag al gereageerd, zij is dus op de hoogte van jouw verkochte hut. Dank dat je weer langs kwam, Dos! Volgende keer drinken we er weer een biertje bij, OK?

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Brenda; dat de beelden weer terugkomen; Boudewijn de Groot zong er al over; 'Als de rook om je hoofd is verdwenen' :p En ik ben blij dat je de volgende keer weer meegaat op SOL-excursie, Brenda! Ik kijk er naar uit.

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Richard; dankjewel voor je compliment! Dat jij niet van busreizen houdt, daar hoor ik van op; ik hoorde je anders onderweg niet klagen, en bij het zingen deed jij luidkeels mee, om nog maar niet te spreken van het duetje met Brenda! Of kwam dat door de genuttigde dranken? Misschien kunnen we de volgende keer een ander vervoermiddel kiezen, wat dacht je van een 10-persoons tandem met 2 zijspannen; een links, een rechts?

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Brenda heeft ook een machtig mooie stem en ja, heel misschien hielp de Oostenrijkse kruiden likeur een handje, maar zo doe je Grease! Tandem klinkt vermoeind, een cruise met speciale gast John Travolta en olivia newton john, zou beter zijn :)