Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#149 Zeg geen nee

De lichtgroene vloeistof lijkt feestelijk, maar het is puur vergif. Drie kwart van de fles is al ingenomen door verdwaalde zielen op zoek naar plezier. Een aantal druppels houden zich nog vast aan de hals van de fles. Het zwarte etiket zou al waarschuwing genoeg moeten zijn, maar de sierlijke, witte letters die de exotische naam ‘Canei’ spellen en de neon-groene lijnen verleiden alle gasten. Het is idioot, al die kinderen die denken dat ze al volwassen zijn en die het woord ‘nee’ uit hun vocabulaire geschrapt hebben. Mijn vingers glijden over het koele, gladde oppervlak totdat ze de top bereiken. Ik kan wel nee zeggen. De dop knarst als ik deze los draai. Maar dat betekent niet dat ik dat ook altijd moet doen. Het toverdrankje ruikt scherp. Laat ik ook voor één avond geen nee zeggen. Mijn lichaam rilt van afschuw bij de smaak van vernietiging. Alles gaat kapot vanavond.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Dreaming ik zie dat we bijna dezelfde titel gebruiken. De inhoud geheel anders. Bij jou prachtige zinnen en een intrigerend slot. Nee tegen vernietiging en toch gaat alles kapot? Je laat me achter in nieuwsgierigheid maar op een positieve manier. :thumbsup:

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dreaming, ... je kan wel nee zeggen, hebt het uiteindelijk niet gedaan. Wat een mooi stukje. Mijn vader was een man van weinig woorden. Hij zei dan nog wel eens: een moment van onbedachtzaamheid, maakt dat men jaren schreit.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een mens moet ook niet te streng voor zich zelf zijn, van God los is weer een stapje verder maar zo'n flesje Canei........

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Verhip, toch! Die Dreaming, had je me daar even te pakken, haha. Ik meende dat ik die naam Canei wel eens op een schap, boven de wijnen, had zien staan. Maar toen ik jouw verhaal nog eens las, na het lezen van de reacties van Maddbrug en i-Kat, schoot ik toch in de lach. Ik ben gaan googlen, en zie daar...; ik zal het toch eens proberen, alleen maar uit nieuwsgierigheid. Van mierzoete wijnen houd ik niet, wel eens een klein slokje als dessert wijn: bv Sancerre. Vanavond toost ik op je met een glas rode Australische wijn. Je hebt je stukje meeslepend geschreven. Bravo.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Dreaming, ik kon je tekst niet serieus nemen door de 'Canei' die het gros van de consumenten associeert men een ietwat zoete, licht sprankelende Italiaanse wijn. Kwalitatief gezien is het bocht. Ik ken geen merk absint dat zo heet. Het werd onnoemlijk veel gedronken door artiesten in Parijs na WO II. Enige jaren geleden was het een cult in een groep artiesten met wie ik merkwaardige avonden beleefde. Ik dronk even hard mee en ging er niet aan dood. Ik heb nog een absintlepel liggen. Het is daarom voor mij 'over the top' hoewel je laatste intrigerende zin een heel ander verhaal inluidt.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vond het erg grappig, omdat ik bij Canei echt niet aan gif denk, en al helemaal niet aan destructief gedrag. Je bent op het nee-zeggen ingegaan in plaats van het geblokkeerd zijn, maar ik vergeef het je.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor jullie reacties! @Maddbrug en mw. Marie: helaas bleef het niet bij een flesje Canei, als deze HP eenmaal begint te drinken dan gaat hij hij ook door. Gelukkig niet autobiografisch, ik vind de smaak van alcohol alleen al vreselijk. :p @Milli: had je het wel serieus kunnen nemen als er in plaats van Canei iets anders had gestaan? @Odile: alcohol kan in overmaat altijd leiden tot destructief gedrag, dus ook Canei. ;) De HP is wel geblokkeerd en wordt daardoor naar de alcohol gedreven, maar dat komt hierin inderdaad niet naar voren.