Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#145 De wens

‘Beppie, je hebt het beloofd.’ ‘Ja, maar ik hoop nog steeds dat het een geintje is.’ ‘Om de dooie donder niet. En dat weet je best.’ ‘Het is niet zonder gevaar, Rinus…’ ‘Ik heb het hele jaar hier naartoe geleefd. En nu gaat het gebeuren ook. Punt uit.’ ‘Jij hebt gemakkelijk kletsen. Als je zometeen het loodje legt...’ ‘Ik ga liever op die manier kapot dan voor het acht uur journaal op m’n luie reet.’ ‘Maar je hart…’ ‘Beppie, je moet niet zeuren. Je zou het aan je kleindochter vragen.’ ‘Ze vindt je te dik.’ ‘Het moet niet gekker worden.’ ‘Ze is ook bang dat jij je benen niet goed omhoog krijgt.’ ‘Ik krijg wel meer niet omhoog…’ ‘Een vriend van haar wil het eventueel wel doen.’ ‘Echt waar?’ ‘Ja, en hij heeft ook zo’n GoPro ding, dan filmt hij het.’ ‘Ach…’ ‘Zit niet zo te glunderen. Ik heb liever dat je er serieus over nadenkt.’ ‘Beppie, schat, ik wil me nog één keer jong voelen. Met wie dan ook.’ ‘Goed. Jij je zin. Maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.’ ‘Je bent een engel. Als je niet met dat stuk chagrijn getrouwd was, zou ik je nu ten huwelijk vragen.’ ‘En zou ik volgende week op je verjaardag als weduwe aan je kistje staan…’ ‘Niks ervan. Dan spelen we het filmpje af dat ik op grote hoogte naar beneden duik. En komen we niet meer bij wanneer we de uitgestreken smoelen van mijn kinderen zien.’

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
@meta, schitterende opbouw, goede dialoog en op subtiele wijze een beeld van de hechte relatie. Een parachutesprong? In de laatste zin 'mijn kinderen'...zijn ze niet 'onze kinderen'? Een genot om te lezen op de vroege morgen. Dank je wel. Fijne dag, Connie Na de reactie van Dreaming, geloof ik dat ik me vergis in de relatie tussen de twee pratende mensen. Als het vrienden zijn, dan is het wel een bijzondere vriendschap. Ik was nog niet helemaal wakker :rolleyes:

Lid sinds

4 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk geschreven, humoristisch en levendig. Ik kan het gesprek zo horen en voor me zien. Ik moest het wel even opnieuw lezen om te kijken wie Beppie is, maar dat is een vriendin van de HP die kleinkinderen heeft die met mensen parachutespringen begrijp ik?

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Connie, een hechte vriendschap, in dit geval bijna een relatie ;) Het is je vergeven, hoor. Met dit rare afwisselende weer heb ik ook opstartproblemen, of is het de leeftijd :confused: Het is inderdaad een parachutesprong. @Dreaming, je hebt het helemaal goed. Hartelijk dank voor jullie leuke reactie :)

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Whoehaha wat een geweldige dialoog, ik houd er van en dit soort vriendschappen bestaan!! Ik hoop dat ik ze nog heb ook op die leeftijd (ik neem aan rond de 70-80). Heel graag gelezen! Deze zinnen maken het humoristisch voor mij: ‘Ze vindt je te dik.’ ‘Het moet niet gekker worden.’ ‘Ze is ook bang dat jij je benen niet goed omhoog krijgt.’ ‘Ik krijg wel meer niet omhoog…’ ‘En zou ik volgende week op je verjaardag als weduwe aan je kistje staan…’

Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Meta, wat een prachtige dialoog! Zo levensecht, nuchtere reacties vol humor op bezorgde waarschuwingen, daar schuilt een langere en tedere relatie achter. Ontroerend mooi! En ook de spanning goed opgebouwd; waar gaat dit over? Totdat in de laatste regels blijkt dat het om een lang gekoesterde parachutesprong gaat. Met plezier en een grote glimlach gelezen, Meta!

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Meta, De kracht van de dialoog beheers jij goed. Ik zie ze al zitten, deze oude vrienden. En ook de spanning 'waar gaat het over' houd je er tot het laatst goed in. Heerlijk verhaal om te lezen.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Meta, Je bent zo jong als je je voelt. Een vriendin van mij sprong op 74-jarige leeftijd. Deze dialoog komt op mij over alsof dit gesprek zojuist plaatsvond. Ik heb het met veel plezier gelezen. :thumbsup:

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een hechte vriendschap waarbij hij geen blad voor de mond houdt ... dat stuk chagrijn van haar man, daar gaat ze zelfs niet op in, omdat ze Rinus waarschijnlijk al jaren kent. Zoals Ton en Marceline schrijven, je hebt het in je om geweldige dialogen neer te pennen :thumbsup: , zo waarheidsgetrouw, zo alledaags. Humor en spanning om slechts op het laatste moment de parachutesprong te vermelden. Klasse en met veel plezier gelezen!

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Meta, een heerlijke levensechte dialoog tussen Rinus en Beppie. Een weetje: een spatie na het woord dat gevolgd wordt door drie puntjes. (achtuurjournaal)

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Meta Boonstra, Sterke dialoog, die zelf spreekt. Labels worden niet gemist, slim de namen erin opgenomen.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Meta, ... dat was even genieten. Heerlijk die dialogen. Geweldig leuk geschreven. Je ziet en hoort alles. Dankjewel.

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Meta, een dialoog dat goed te volgen is zonder labels. Al lezend vroeg ik me af waar dat op uit zou draaien. Nog steeds weet ik niet wat Beppie had beloofd en een vriend van haar dochter eventueel zou willen overnemen. Is dat een duo-sprong? Even dacht ik dat hij naar de hoeren wou. (Ik wil me één keer jong voelen. Met wie dan ook.)

Lid sinds

50 jaar 9 maanden

Rol

 • Anoniem
Hallo Meta, Wat een heerlijke pittige dialoog, doorspekt met humor. Heerlijk hoe de man vasthoudt aan zijn plan om zich weer even jong te kunnen voelen. Ik ben benieuwd naar wat nu precies de relatie is tot elkaar. ‘Je bent een engel. Als je niet met dat stuk chagrijn getrouwd was, zou ik je nu ten huwelijk vragen.’ Bij deze zin dacht ik namelijk dat hij uit grap zichzelf als chagrijn bestempelde, maar omdat ze de (klein)kinderen niet als van hun samen benoemen, zal dat niet kloppen. Met plezier gelezen. Schrijfcoach Corrie