Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#135 Het paradijs

Ik wil niet klinken als mijn beul en weet dat angst de grootste valkuil van het leven is. Hij, gevangen door macht en ik, gevangen in onmacht. Ik sluit mijn ogen … Het eiland - op geen enkele kaart zichtbaar - tekent zich duidelijk af. Bergen met witte toppen, bossen in allerlei kleuren groen en steile rotskusten afgewisseld met lagunes. Afkomst is hier niet belangrijk. Ik breng enkel mezelf mee en het weten dat ieder levend wezen gelijk is aan elkaar. Hier mag ik uitrusten en terugkijken - zonder oordeel - en daarna besluiten het opnieuw te proberen … of niet; de keus is aan mij. Ik proef gal achter in mijn keel. De stank van mijn lichaam is overheersend aanwezig en ik neem me voor dat dit de laatste keer is. In ieder geval keer ik pas terug wanneer de beschaving zijn intrede doet. Waarschijnlijk nooit. Inwendig vervloek ik dit leven, en besef, dat ik me verlaag tot het niveau van mijn… ‘Ik geef je een laatste kans. Je hoeft alleen maar toe te geven dat jij, samen met jouw uitschot, deze pestplaag veroorzaakt hebt. Dan zullen we genadig zijn en je de strop geven in plaats van…’ ‘Nee,’ roep ik naar het ronde gat boven me, en spuug naar de smerige kop die grijnzend op mij neerkijkt, zijn mond vol rotte stompjes. De regen miezert op mijn doorweekte jurk. Ik houd mijn handen voor de oren in de hoop het gekrijs van mijn zusters buiten te sluiten. De geur van verbrand vlees laat me kokhalzen. ‘Loop naar de hel,’ schreeuw ik, en duik in elkaar als hij zijn dikke lijf naar binnen perst. ‘Daar ga jij nu naartoe.’ Hij sleurt me aan mijn haren omhoog. Ik schop en gil. Hij lacht. Het eiland roept me …

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Meta, je bent een 'gangsta' aan het worden. :D Een heerlijk opwindend verhaal ... dat ik niet helemaal snap. Hoe te verklaren [Hier mag ik uitrusten en terugkijken - zonder oordeel - en daarna besluiten het opnieuw te proberen … of niet; de keus is aan mij.] versus het hol waarin hp zit en de brandende hel die haar wacht door die vette glibber? Licht me bij.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
moeilijk verhaal ik heb gedacht aan iets met een paradijs en wedergeboorte, aan iets met heksenvervolging, aan iets met mythologische figuren, aan vanalles, eigenlijk, maar aan niets wat mij een wenselijke tijd lijkt, of wat mij een consistent verhaal oplevert :confused:

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Meta Boonstra, Heksenverbranding (denk ik), maar dan wel een echte ivm het voornemen dat dit de laatste keer is op aarde te zijn.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ach ja, échte heksen ...! zo helder was ik nog niet maar dat is wedergeboorte, heksenvervolging en (een soort) mythologie blijft een moeilijk verhaal, Meta

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Mili, ik ga helemaal los 8) Op het eiland/ paradijs mag HP uitrusten (na haar gewelddadige dood) en besluiten of ze voor een volgend leven kiest. Die vette glibber (prachtig woord) haalt haar uit de heksenput en sleept haar naar de brandstapel. @schrijvenmaar, af en toe ben ik moeilijk te volgen ;) Maar ik heb het idee dat je het ondertussen wel begrijpt.Het is inderdaad de keus voor wedergeboorte en het gaat over heksenvervolging. HP heeft geen zin terug te keren, ze vindt het leven niet zo aantrekkelijk. @ Janpmeijers, je hebt het goed begrepen :) Hartelijk dank voor jullie reactie!

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Meta, Een intrigerend verhaal dat mij helemaal meesleept: wat gaat er gebeuren, waar gaat dit over? In ieder geval niet over een plak waar de HP graag wil zijn. Het hielt mij bezig. Heen en weer geslingerd worden tussen paradijs en hel had ik er wel uitgehaald. De heksenvervolging niet. Misschien dat je deze lezer iets meer had kunnen helpen door bij/ipv zusters ook een keer het woord (mede)heksen te schrijven. Hoe dan ook: ik heb het met veel plezier gelezen maar met de uitleg van JanP en jouw erbij vond ik het nog leuker!

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marceline, bedankt voor je enthousiaste reactie. Wat leuk dat het verhaal je meesleept :o Ik had inderdaad iets duidelijker moeten zijn, gezien de reactie's. Volgende keer beter ;)

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wow, wat een fantasie, geweldig. Met verbazing je verhaal gelezen. (Ik kan er ook maar niet toekomen om sf en phantasy te lezen; komt misschien nog wel een keer.)

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Meta Boonstra, voor mij een moeilijk te lezen verhaal, waar ik nu na de diverse reacties iets van begrijp. Zegt meer over mij, dan over de schrijfster :confused: Groet Connie

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Meta, ook ik snapte na eenmaal lezen niet precies waar, wanneer en wat er gebeurde. Ik hield het op een zeer nare nachtmerrie. Dat gevoel is bij me binnengekomen, niet leuk. Ik houd niet van martelingen. Ik lees er ook niet graag over. Het eiland stond voor mij gelijk met wakker worden.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dos, bedankt voor je reactie. Misschien heb ik het te fragmentarisch geschreven, te veel witregels, waardoor de lezer in verwarring raakt. Of ik had het meer moeten uitleggen. Ik weet het niet, eerlijk gezegd. Ben blij dat het gevoel wel op je over gekomen is, ook al is het een naar gevoel :o