Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 121 Halloween - Leuk hè?

Eigenlijk heb ik niets met Halloween. Net zo min als ik bijvoorbeeld Dierendag, Vaderdag, Burendag, Valentijnsdag en Secretaresse- of Doktersassistentendag kan waarderen. Oké, Moederdag is een uitzondering; want moeders moeten geëerd worden, toch? Zoals we allemaal weten zijn al die dagen bedacht door handige reclamelui. Ik gun de middenstand heus wel extra omzet, maar hou het wat normaler. En dan zijn er ook nog een hele boel belachelijke flauwekuldagen, zoals: Smartfonedag, Dag van de verkoper, Warme truiendag, Korte rokkendag, Dag van de privacy, Dag van de city marketing, Opschoondag, Verantwoordingsdag, Dag van het aangespannen paard en nog tientallen andere rare, gekke, zinloze dagen. Maar goed, dat is mijn mening. Misschien vind je dat ik niet zo moet zeuren en dat iedereen zijn persoonlijke voorkeursdagen mag kiezen. Inderdaad, dat is je goed recht. Maar van mij hoeft het niet. En toch had ik me voorgenomen om wat aan Halloween te doen. Dat komt door mijn kleinkinderen van 2 en 5 jaar. Ik had gemerkt dat het bij ze leefde. Als ze wat op TV zagen lachten ze engerig en de kleinste deed dan zijn handen voor zijn gezicht en keek stiekem door zijn vingers. Daarom had ik op Halloweendag, vlak voordat ze door mijn zoon gedropt zouden worden, een masker voorgezet en een lange, zwarte mantel aangetrokken. Ik bleef boven tot ze afgeleverd werden. In de woonkamer gingen ze als gebruikelijk meteen spelen, totdat …, totdat ik zachtjes de trap afliep, met een ruk de deur opengooide en riep: OEHHHH, AAAHHH, gevolgd door een lange, sinistere lach. Het resultaat was enorm. De kleinste begon te gillen en vloog naar oma. De oudste rende, terwijl hij een tafeltje met glazen omgooide, de keuken in. “Wat doe je nou, idiote gek. Kijk die kinderen nou.” Zelf ook geschrokken door het resultaat, trok ik meteen het masker af en riep met gemaakte vrolijkheid “Hallo kinderen. Ik ben het. Leuk hè?” “Opaaaa!”, riep de oudste opgelucht. Maar de ander was niet meer tot bedaren te krijgen net zoals mijn vrouw. De vrolijke dag was meteen verpest. Dus droop ik af naar boven.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ha, ha, het zit niet in ons DNA, dat Halloweenfeest. Laat het maar lekker in het buitenland. Ik ben het helemaal met je eens. Meedoen met de massa is nergens goed voor. Gewoon doen waar je zelf zin in hebt en afgestemd op het individu.

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oei oei die opa, dat was wel een speciaal geheim, och errum wat een schrik. Niet meedoen met de massa, was in dit geval misschien beter geweest. Toch wel heel erg origineel opa Jules, mijn opa deed zoiets niet hoor, je kleinzoon van 5 zal zich dit blijven heugen . Ik weet zeker dat als de tijd daar is, dat jullie er samen om kunnen lachen om de reakties dat schept ook een band dit kan een dingetje tussen jullie worden koester het maar. Tja en wat je vrouw betreft........ soms sterkt het gevoel van een kind door zo'n reaktie . Had je vrouw gelachen was de situatie meteen anders geweest. Je kunt ze niet overal voor beschermen.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben het met je eens Jules; door al het geclaim van dagen voor dan weer die dan weer die.... al zouden we overal aandacht aan moeten besteden hebben we tijd tekort! We weten zelf al te goed wie in onze directe omgeving wat extra aandacht kan gebruiken. Wat heerlijk dat opa zich inleeft in de waan van de dag. Waan werd jammer genoeg ween ..... , maar gelukkig is daar ook altijd nog oma. Begin van een traditie? ;-)

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Hallo Niceway. Dank voor je reactie. Gelukkig ben ik dus niet de enige die Halloween niet zo ziet zitten. @ Oma's zijn uiteraard meer betrokken bij hun kleinkinderen dan bij een (in dit geval domme) opa. Ook jij bedankt, Mirabella69, voor je uitgebreide reactie. @ Nee hoor, Alice's W. Voor mij geen Halloween. Nooit meer. En inderdaad: het is ween met Halloween. Bedankt voor het meedenken. :D

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De beschrijving met je kleinkinderen is echt prachtig. Het eerste gedeelte doet een beetje afbreuk aan het geheel.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je hebt een mooi verslag geschreven over t effect op je kleinkinderen maar wijdt misschien iets teveel uit waarom je tegen al die speciale dagen bent, waar ik het overigens helemaal mee eens ben, Jules. Leuk verhaal!

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Jules, helemaal met je eens met al die opgedrongen feestdagen. Hoewel ik Moederdag twee keer vier. Eerst In Mei, en in Antwerpen viert men Maria op 15 Augustus. In Mei gaan mijn kinderen doorgaans naar de schoonfamilie en in Augustus komen ze naar mij. Maar oh wee als ik in Mei geen telefoontje of een bloemetje krijg. :puke: Maar ja, een mens, ook een oma of een opa, probeert het goede te doen in zijn omgeving. Het blijft dikwijls bij proberen, dat is waar, en er zal inderdaad nog jaren over gesproken worden, dus, toch een positieve uitslag voor het Halloweengebeuren. Waarom druip je af naar boven? Om je wonden te likken? Niet doen, hè?! Doorgaan met een vrolijke opa zijn, een kind heeft dat zo nodig. Laat de rest maar ..... :p

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuke column / verhaal met grappige insteek. Ik twijfel of het echt jouw mening is, dan is het meer een column of dat het de mening is van de opa, dan is het meer een verhaal.