Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 118 - het feestvarken

Ik was blij, zo blij. Ik rende als een hond op zes poten naar de kroeg. Naar mijn vrienden, mijn maten waar ik dagelijks het wel en wee van het bestaan mee deel. Het was meer wee dan wel geweest, maar vandaag was het feest. Groot feest en iedereen mocht meevieren. “Gaston, een rondje voor de hele zaak. Ik tracteer.” Ik strooide voldoende euro”s uit over de toog om Gaston gerust te stellen. In mijn overmoed liet ik bankbiljetten knisperend door mijn vingers glijden voor ik ze naar het plafond zwierde. De hele tent stond op stelten. Ik was het feestvarken. Als klap op de vuurpijl haalde ik mijn winnend lot boven en zwaaide het triomfantelijk voorbij hun verbaasde neuzen. Na het luide feestgebral viel er een beklemmende stilte. En die stilte is er nog. Ik lig hier nu al drie dagen. Vastgeketend. Een prop in mijn mond.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Van je 'vrienden' moet je het hebben.... Mooie twist in de tekst van vreugde en gulheid naar misbruik daarvan. Leest als een trein.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Blavatski, Pijnlijk, het einde. Hoewel ik niet direct een beeld krijg bij een hond op zes poten, uitgezonderd zo struikelen en de kroeg niet bereiken, schenkt het mij wel een glimlach. Wat ik mis is een subtiele verwijzing naar het vastketenen, de prop in de mond. Is dit door zijn vrienden gedaan? Is er een onverwacht bezoek gearriveerd? Gewoon nieuwsgierig. Hartelijke groeten, schrijfcoach Inanna

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Blavatski - fantasievol geschreven. Meer wee dan wel geweest, vind ik een mooie taalvondst. Als kritiekpunt: hier en daar leest het verhaal uitleggerig, vind ik. Schrap je bijvoeglijke naamwoorden (bijvoorbeeld) en je zult merken dat het beeld hetzelfde blijft, terwijl een groot deel van de schrijversregie verdwijnt met als resultaat een meer engagerend verhaal.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Blavatski, u schrijft zo divers. Dit is een geestig verhaal waar ik iets mis tussen de twee stiltes. M.i. een tikkeltje te abrupt. Wel leuk. :)

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Blavatski, heerlijke ontknoping, maar wel erg wrang. Gelachen om je tekst. Weer erg mooi invoelend geschreven, je nam me mee in je tekst!

Lid sinds

3 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi geschreven en een verrassend einde, ondanks de snelle omschakeling kan ik me er wel genoeg bij voorstellen om me er een levendig beeld van te krijgen.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Dag Viv, fijn dat je even langs bent gekomen en zo'n positief commentaar achter hebt gelaten. Dank en ik wens je een fijn weekend. :o @ Dag ambicilious, fijn dat ik je even heb doen glimlachen. Prettig weekend toegewenst :p @ Dag Leonardo, bedankt voor de nuttige tips en het positieve commentaar. Prettig weekend toegewenst. :) @ Dag schrijvenmaar. Fijn dat ik je aan het lachen heb gekregen. :lol: Fijn weekend toegewenst. @ Dag ccschari, bedankt voor het leuke complimentje. Ik wens je een fijn weekend. :nod: @ Dag Mili, fijn dat je mijn verhalen divers vindt! Ik doe mijn best. Fijn weekend toegewenst. ;) @ Dag Nel, fijn dat je mijn inzending met plezier gelezen hebt. Ik wens je een fijn weekend. :) @ Dag mw.Marie, fijn dat ik je aan het lachen heb gemaakt. Fijn weekend toegewenst. })

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Dag Maddbrug, bedankt voor het mooie compliment. Tof dat je de humor kon smaken. Fijn weekend toegewenst. :nod: @ Dag dreaming, fijn dat je lang bent gekomen en positief commentaar hebt gegeven. Ik wens je een tof weekend. :o

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Haha, ik vond het een leuk verhaal, onverwacht dat wel. Maar de schrijfstijl geeft me tot de laatste zin het gevoel dat ik zelf moet glimlachen. Bij de laatste zin voel ik me beetgenomen. ;) Heel graag gelezen!

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk verhaal, Blavatski. Alleen erg onverstandig wat die Lotto-gelukkige doet, poenerig met geld smijten. Je ziet wat er van komt. Knap van je om in die toestand nog kans te zien je ervaring op te schrijven en hier te plaatsen. :rolleyes:

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat een grappig en onverwacht einde. Die hond op zes poten blijft intrigeren. Is zo'n hond nou juist snel, of struikelt hij over die extra poten?

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Dag joke, fijn dat je mijn "Feestvarken" :o bent komen lezen en hebt moeten glimlachen. Dat vind ik een mooi compliment. Dank je. @ Dag Dos, fijn dat je een berichtje achter hebt gelaten, waarvoor mijn dank. Ja, men heeft me uiteindelijk uit benarde situatie gered. :p Er zat toch één goede vriend tussen... @ Dag Niels, fijn dat je mijn fantasie rond het feestvarken hebt kunnen waarderen.

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk, oh nee, ik denk och arme. Ik denk, domoor om een winnend lot rond te zwaaien. De subtiele verwijzing vermeld in #4 zie ik idd niet geschreven, maar voel ik wel. De 'beklemmende' stilte ervaar ik hier als jaloezie en het op zoek naar eigen gewin. Desnoods door een knevel in de mond vd winnaar te proppen. Leest vlot en grappig, met een moraal van een mensheid die misbruik maakt vd onoplettendheid/naiviteit. Je hond op zes poten? Die vind ik geweldig, zie ik een hond uit een animatiefilmpje voor me die stuitert over zijn poten. Tot jolijt vd omgeving.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Blavatski, Je hebt me even op het verkeerde been gezet. Ik dacht: nu komt het, het winnende lot is uiteindelijk toch niet het winnende lot. Maar nee, het werd een onverwacht einde. De hebberigheid van je medemensen werd je noodlottig. Ja, mensen plegen tegenwoordig moorden voor een paar centen :( . Fraai stukje.