Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

# 116 Mens = Statistiek

“De jongen droeg vijf vuurwapens bij zich. Drie leraren en zeven studenten kwamen om het leven, negen raakten gewond. De dader schoot na zijn daad zichzelf door het hoofd. Dit zijn minder slachtoffers dan gisteren. Voor het laatste nieuws betreffende het klimaat gaan we over naar Tom, die op locatie is.” “Dank je wel, Jerry. We zijn hier in Zambia waar de extreme droogte blijft aanhouden. Dagelijks sterven hier zo’n vijfduizend mensen sterven aan het gebrek van water en voedsel. We staan hier naast een groepje kleine kinderen, het zal niet lang duren voordat de eerste aan uitdroging zal sterven. We hebben een apart themakanaal opgezet waar u dit evenement live kunt volgen. Terug naar de studio.” “Het gaat goed met de werkgelegenheid in Amerika. De nieuwe muur op de grens van Mexico heeft vijftienhonderd nieuwe banen vrijgemaakt. Het grotendeel van de aangenomen mensen wordt intern opgeleid tot scherpschutter. De Amerikaanse president deelt medailles uit aan werknemers die aan het eind van het jaar minimaal duizend Mexicanen geraakt hebben. Dit was het nieuws, nu volgen eerst een half uur de hersenspoelende reclames, gevolgd door Ter land, ter zee en in de lucht, Scootmobiel editie. Hoeveel terminale patiënten blijven er vandaag uit het water, gevuld met piranha’s? Download de app en speel mee! Prettige avond en blijf kijken, blijf kijken, blijf kijken.”

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Verontrustend (toekomst)beeld. Persoonlijk proef ik sarcasme en ongenoegen over waar de media naar toe gaat. Doet me een beetje denken aan de 'Hunger games'. Ik weet alleen niet precies wat je wilt bereiken, maar dat kan ook aan mij liggen :-) Verder indringend, gruwelijk echt omschreven over de allesverslindende media/nieuws; hoe gruwelijker, hoe beter, hoe meer kijkers.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hey Richard. Goed geschreven, maar het raakt een beetje bedolven onder al te veel ironie en overdrijving. Net als Droompiloot heb ik ook niet helemaal door wat je wilt met deze tekst. Is het een cabarettekst?

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Richard, ik vermoed dat je wilt verhalen over een klinische uitstorting van de meest macabere 'nieuwsfeiten' die de luisteraar/kijker dagelijks krijgt te verwerken. Het gros is er ongevoelig voor geworden. Ik merk op dat je maar één keer kunt sterven ;) en ik denk niet dat een nieuwslezer het over 'hersenspoelende' reclames heeft. Je bent lekker smerig bezig geweest zoals ik van je gewend ben. Toch een merite. :)

Lid sinds

4 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Haalt herinneringen boven aan de tijd dat ik elke nacht met mijn filmcamera een hoge standplaats opzocht en de lucht afzocht, hopend op een meteoriet die zou inslaan waardoor miljoenen mensen zouden omkomen, en dat ik er dan de enige filmbeelden van had en stinkend rijk zou worden. Ben ermee gestopt toen ze overal camera's gingen plaatsen.

Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor alle reacties. Doel van de tekst is vooral het beeld scheppen dat we op weg zijn naar een samenleving waar individuen niet meer tellen en dat het leed in cijfers boeiender is.