Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 101: Te oud!

Je bent zo oud als je je voelt, zegt men weleens. Maar onze gezichten spreken boekdelen. De jaren staan erop geschreven. Vooral als we vermoeid zijn, worden de dieptelijnen scherper. De jeugdige energie tot `s avonds heel laat. Dat gaat niet meer. Dansen is nog altijd even fijn, als toen ik jong was. Het tempo van de Rock & Roll is niet meer bij te houden. De springfiguren ook niet meer. Je hart deint mee met het ritme van de muziek. De benen willen het tempo nog volgen, echter het lukt niet meer. Ik leer van de Flamenco-dames. Klappen gaat prima vanaf de stoel. Geeft de melancholie prachtig weer. Zo dansen de jonge mannen en meisjes hartstochtelijk en kan ik toch mijn bijdrage nog leveren. Heerlijk dat gevoel mee genomen te worden in de prachtige zang en dans!

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mw. Marie, Van Rock & Roll naar Flamenco (niet met een g) vind ik een forse danspas :) Het beeld van de oudere dame klappend op de stoel, vind ik wel weer mooi.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Misschien is het bijna onvermijdelijk. Als je oud(er) raakt, een Spaanse dans bekijken. En of dat dan in Benidorm is of in een verzorgingstehuis ergens in Limburg, terwijl je wordt gevoederd door een vrolijke voedingsassistent, nou ja, dat doet er dan ook niet echt toe. Wellicht lees ik het verhaal totaal verkeerd. Maar ik vind dit een kwetsbare monoloog.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik voel de teleurstelling, het niet meer mee kunnen doen met, zeg maar, woeste dansen. Flamenco daarentegen kan iedereen leren, op welke leeftijd dan ook! Mooi stukje, mw. Marie!

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank je Janp. Heb het direct veranderd. Fijn dat je aandacht hebt voor mijn teksten. Dank je Annemieke. Goed gelezen kwetsbare monoloog! Je fantasie prikkelt me positief, heb erom gelachen! Dank je Maddbrug. Flamenco deskundige begrijp ik van Mili! Dit is het beeld van iemand, die ik gezien heb bij Flamenco dansen en gaf mij stof tot nadenken. Dank je Mili. Voor je aandacht voor mijn teksten en je beleving. Inderdaad oud worden, kan voor ontgoocheling zorgen. We moeten moed houden, er zijn altijd dingen die we nog wel kunnen! Dank je Marietje. Voor je waarderende woorden en het lezen van mijn tekst!

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank je Anton P. Voor je mooie compliment voor mijn tekst. Ik had zelf niet in de gaten dat korte zinnen extra kracht kunnen geven. Weer iets geleerd! "zegt men weleens', ik ga erover nadenken, laat het nog even staan. Ben met je eens, hoeft niet, echter in "mijn tekst gevoel" hoort het erin.

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank je Meta, heel mooi mijn boodschap weer gegeven. Mijn schrijfdoel is gehaald! Dank voor het lezen van mijn tekst.