Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#96 Natuurlijk, een selectie

‘Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie komst. We hebben een hoop sollicitaties binnen gekregen en uiteindelijk vijf kandidaten geselecteerd. Tot dusver, proficiat. Maar helaas is er maar één vacature. Zoals je kon lezen in de functieomschrijving zoeken we een vechter. Deze kwaliteit willen we graag testen. Armand Lavender?’ ‘Ja?’ ‘Jij mag naar de haaien gaan,’ en kreeg een harpoengeweer in zijn handen gegooid. ‘Wat?’ Een luik opende zich onder Armands stoel en hij plonsde in een tank met een aantal haaien. De andere kandidaten zagen dat hij geen schijn van kans had. Een rode wolk verscheen in het water en het luik ging dicht. ‘Fred Rozen, we gaan je voor de leeuwen gooien.’ ‘Dat kun je niet maken!’ Twee Afrikaanse mannen liepen de ruimte binnen en sleepte Fred mee naar buiten, waar zich een arena bevond. Fred kreeg een speer in zijn handen geworpen, terwijl drie leeuwen losgelaten werden. Fred verstijfde van angst en veranderde in een shoarmatent voor leeuwen. Anja begon te huilen. ‘Anja Zonnebloem, ik hoop dat het krokodillentranen zijn, want jij bent nu het haasje.’ Ze kreeg een jachtgeweer overhandigd. ‘Pas als de beer is geschoten, mag je terugkeren.’ Ze werd met helikopter in een bos gedropt, haar progressie werd gevolgd via tv-schermen. ‘Zo die is wel even bezig.’ Michael Treurwilg wilde het hazenpad nemen, maar de deur sloot net voor zijn neus. ‘Nu komt de aap uit de mouw…’ Nou ja, eigenlijk kwam hij van links. Michael schreeuwde het uit. ‘Theo Struik, het ziet erna uit dat jij de laatste bent die over is.’ ‘Niet zo snel.’ Anja Zonnebloem stond achter hem (alleen haar permanentje was een beetje door de war) en gooide de berenhuid voor zijn voeten.’ ‘Prachtig! Theo, ik heb helaas op het verkeerde paard gewed, geen plaats voor eendagsvliegen hier.’ ‘Maar, ik heb me nog niet bewezen!’ ‘Je mag de kat in de zak zoeken.’ Hij werd met een hondsdolle kat in een zak geduwd en na enkele seconden was het stil. ‘Zo, Anja, wanneer kun je beginnen?’

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Richard Otten, Competitie heeft geen compassie met de verliezers. Mooi stuk! (slordigheidjes mag je er zelf uithalen ;) )

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik hoop niet dat ik ooit in zo'n sollicitatieprocedure terecht kom....Maar ik vind je stuk erg humoristisch. Goed, dat Anja er in is geslaagd die beer te schieten...

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja. Uiteraard ben ik niet blanco omdat we het er eerder kort over hadden. Zelf had ik het dan minder uitgebreid, maar bloediger gedaan. Desalniettemin vond ik het een verhaal van Richard. Graag gelezen :).

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
:D Weer iets geweldigs van jouw hand Richard! Anja lijkt me een professionele berenjaagster als ze er met de schrik en een verfrommeld permanent van af komt. Ze is verdraaid snel terug ;)

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@JP, Compassie, nooit van gehoord ;) @Marie, heb er zelf ook even bij stil gestaan, vooral de haaien zijn erg James bond achtig @Marianne, ik hoop echt dat we in de toekomst het niet op die manier gaan doen @Petra, Anja is een echte killer, je hebt haar CV nog niet gelezen... @Annemieke, denk laten we het gezellig houden :), het kan altijd erger, alles kan erger. @Marlie, Nogmaals Anja's CV, wat er allemaal instaat.. het werd te veel voor het verhaal, maar zij is een bijzonder mens.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Erg grappig met die uitdrukkingen zo letterlijk genomen. Niet echt een eerlijke selectieprocedure maar zo gaat het in het echt natuurlijk ook vaak.

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Een echte @Otten! De namen van de kandidaten leuk gekozen en 'shoarmatent voor leeuwen' is een originele.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Richard Otten, Solliciteren in deze tijd is inderdaad alsof je voor de leeuwen gegooid wordt. De concurrentie is moordend ;) . Je laat een luik in een tank met haaien plonsen, dat is vast niet je bedoeling :D . Je hebt een enorme fantasie :thumbsup: .

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Met plezier gelezen. Maar...eigenlijk is degene die op het verkeerde paard heeft gewed - volgens zijn eigen regels - dus ook een loser. Kun je hem niet laten afschieten door Anja? Alsjeblieft?

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Natuurlijke selectie, wat een toepasselijke titel. Echt een zotte sollicitatieprocedure. Ik zit hier bête te grijnzen. Je gaat voor mijn gevoel wel erg vaak naar de begin van de regel, maar dat geeft wel iets abrupts aan je tekst.

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Nyceway, veel selectie procedures zijn vaak niet eerlijk @Mili, Dank je. Shoarma is ook lekker voor leeuwen, denk ik @Willemina, ze laten je de gekste dingen doen tegenwoordig bij sollicitaties, dit is al bijna niet zot meer. @Angus, goed opgemerkt. Binnen een jaar zal Anja het bedrijf overnemen. Er zullen dan wat incompetente hoofden rollen :) @Tja, af en toe is wreedheid een teken van barmhartigheid (klinkt filosofisch, maar ga er van uit dat het nergens op slaat :P) @Odile, fijn om te lezen dat het je vermaakt heeft. Ergens vind ik het wel wat hebben om een tekst abrupt te be.