Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

opdracht#87 - de prins op het witte paard

Daar zit ik nu. Op een terras in het Vrijthof. De zon die zo lang op zich heeft laten wachten heeft veel volk naar dit terras gelokt. Bijna alle stoelen zijn bezet met mensen die van het voorjaarszonnetje komen genieten. Uit voorzorg heb ik mijn jasje op de lege stoel tegenover mij gehangen. Ik droom van een prins op het witte paard die mij naar de zevende hemel zal brengen. Van lachende ogen, van parelwitte tanden, van goedgevormde handen, die mij in extase zullen brengen. Die al mijn geheime wensen zal vervullen... “Is deze stoel nog vrij, mevrouw?” De vraag trekt mij ruw uit mijn dromerijen. Verstrooid knik ik van ja en neem het jasje van hem over dat hij mij toesteekt. De man zet zijn cola naast mijn tonic, strekt zijn lange benen, steekt zijn voeten onder tafel, stoot daarbij tegen mijn nieuwe schoenen, gaapt luidruchtig en begint de krant te lezen. Zijn blonde kuif steekt er parmantig boven uit. Nieuwe schoenen knellen. Door zijn aanraking schiet een pijnscheut door mijn voeten. Gevolgd door een pijnscheutje in mijn hart. De date valt zwaar tegen. Mijn prins is kennelijk niet van koninklijke bloede. Wie is deze man? Is dit wel de persoon waar ik een afspraak mee heb? Terwijl ik mezelf deze vragen stel, loert de man boven zijn krant en geeft me een knipoog. Ik wapper de rode sjaal, die ik als herkenningsteken draag, voor zijn stoute ogen heen en weer, waarop hij haastig achter zijn krant duikt. Nijdig smijt ik de sjaal op de grond. Een gentleman zou de sjaal oprapen. Deze man reageert niet. Wat een kinkel! Zie ik het goed? Zie ik de krant beven? Zit die man mij uit te lachen? De krant valt naast de sjaal wanneer hij opstaat en mij in zijn armen sluit. Mijn date, mijn prins, mijn echtgenoot.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoe leuk om op een andere manier opnieuw kennis te maken met je echtgenoot! Hoewel niet van koninklijke bloede, doet hij je hart nog altijd sneller slaan! :nod:

Rol

  • Anoniem
Hallo Blavatski, Een gespeelde blind date? De man is haar echtgenoot al? Het kan zijn dat ik de wending niet goed interpreteer, maar dit is wat ik ervan heb begrepen. Je hebt me een paar dingen laten weten over de man: Hij is beleefd (“Is deze stoel nog vrij, mevrouw?”) Hij drinkt cola. Hij heeft lange benen. Gaapt in gezelschap. Hij laat wat humor zien (knipoog, lachen achter de krant). Eigenlijk blijft hij verder buiten beeld en is er vooral het plaatje van wat de vrouw als man had gewenst. Ik had graag nog wat meer willen 'zien' van de man. Schrijfcoach Corrie

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk stukje, het einde is verrassend (en ik twijfel of ik het goed begrijp). Het gedoe met de sjaal volg ik niet helemaal.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Blavatski, kostelijke tekst. Het detail van de schoenen zo goed gevonden en dan zo'n woordje als kinkel. :thumbsup:

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Marlie, fijn dat je langs bent gekomen om mijn "date-verhaal" te lezen en er zo'n leuk commentaar op te geven. Jammer genoeg bestaat deze date alleen maar in mijn fantasie :o

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag schrijfcoach Corrie, fijn dat U de tijd hebt genomen om mijn "blind-date" verhaal te lezen en van bemoedigend commentaar te voorzien. Om U min of meer tevreden te stellen heb ik nog een detail van de man er tussen gevoegd! :o Een blonde kuif.

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Allie, dank je wel voor je bezoekje. Het is inderdaad een gespeelde "blind-date" tussen een getrouwd stel. Zij had de lente in haar bol en wilde zo graag weer een beetje passie in hun samenzijn brengen. Omdat hij het spel niet meespeelt zoals ze verwachtte herinnert zij hem aan de afspraak. De rode sjaal was haar date-signaal dat hij moest herkennen. Spijtig genoeg bestaat deze date alleen maar in mijn fantasie, maar misschien kan het een tip zijn voor iemand die de relatie nieuw leven wil inblazen? :o

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Blavatski Oké, ik had niet door dat het gespeeld was. Wel een leuke manier om een relatie nieuw leven in te blazen. Ik was eerst bang dat de man die op de lege stoel ging zitten niet haar date was. Haar echtgenoot heeft wel gevoel voor humor. Graag gelezen.