Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #86 - Volgens plan

Als alles volgens plan gaat, loopt de moordenaar zo dadelijk rustig de trap af, opent de deur van de hal van het appartementencomplex en stapt de koele schemermorgen in. Hij zal in zichzelf gekeerd lijken, maar let bij het oversteken wel op het verkeer. Hij valt niet op in zijn zwarte tenue. Hier in Shanghai zijn veel mensen in zichzelf gekeerd en velen dragen zwart. De bloedresten op het mes dat hij bij zich draagt zal DNA bevatten, maar dat kan zowel naar hem als naar het slachtoffer wijzen. Het zal daarna nog even duren voor het lijk wordt gevonden. In een stad met zo veel mensen wordt niet iedereen gelijk gemist. Nadat de stank de buren te veel is geworden, zal er een onderzoek worden gestart en dat zal al snel vast komen te zitten. De stoffelijke resten behoren immers toe aan iemand die nog leeft. Mijn naam is Shi Bin Rui, en wel hierom. Ik ben de derde zoon van een eeneiige tweeling. Dat is mij tenminste altijd verteld, maar hetzelfde werd mijn broers voorgehouden. Onze ouders konden ons vanaf het begin niet uit elkaar houden. Ze hebben ons alledrie gehouden. Dat is bijzonder, en ze namen daarbij een groot risico. We mochten ons uiteraard nooit tegelijk in het openbaar vertonen. In een land waar ouders niet meer dan twee kinderen mogen hebben, zijn drielingen niet populair. Ik denk dat wij instinctief altijd hebben geweten wie de laatste was en dus geen recht op leven had. Nu doet het er niet meer toe. De verdeling van de erfenis zal rechtmatig verlopen. Er wordt aangebeld. Voor de deur staat mijn broer. Precies op tijd.

Lid sinds

8 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Interessant verhaal. Het feit, de kinderbeperking opgelegd vanuit de overheid goed gebruikt. :thumbsup: [Ik ben de derde zoon van een eeneiige tweeling] Dit zinnetje roept bij mij vragen op: is hij het derde kind van de ouders die een eeneiige tweeling zijn? Of is hij de derde broer van een eeneiige tweeling en vermoord hij een van de tweeling broers zodat er maar twee overblijven? Of is hij de derde zoon van een eeneiige drieling? Eeneiige twee/drielingen hebben inderdaad exact dezelfde DNA. De broer ervan heeft een afwijkende en dan klopt het niet meer. De sprong op het einde dat de HP=moordenaar nu thuis is tov het begin dat de moordenaar wegloopt is voor mij niet helemaal duidelijk. Een doordenker dit verhaal: origineel bedacht en het heeft een goede opbouw met op de juiste plaats de clou. :) Fijn weer eens wat van je te lezen. Was je op wintersport in China? :D

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een intrigerend gegeven. Mooi uitgewerkt. Mooie slotzin.
Mijn naam is Shi Bin Rui, en wel hierom. Ik ben de derde zoon van een eeneiige tweeling.
Dat riep bij mij dezelfde vragen op als bij Marietje. Top, dat je de 'opdrachtzin' pas in het midden plaatst. Met plezier gelezen.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja het technische gedeelte is een beetje ingewikkeld, maar ik vind het briljant bedacht en mooi uitgewerkt. Hij kan ook nog een drieling zijn waarvan twee een-eiig, toch?

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
"Ik ben de derde zoon van een eeneiige tweeling" is natuurlijk ook bedoeld om verwarring te scheppen (en het bekt lekker). Het gaat om een eeneiige drieling, maar 'drieling' is een synoniem voor ongeluk dus werd het woord gemeden. Marietje, de eerste alinea is in de toekomstige tijd geschreven, dus die sprong is er niet echt. Wat ik wel bewust in het midden laat is of de HP het slachtoffer is, of de derde broer (hij is niet de moordenaar). Nee, ik was gewoon in Oostenrijk, maar dit verhaaltje kwam in grote lijnen vannacht in mijn slaap (ja, dat gebeurt me soms) en vanmorgen bedacht ik dat ik nog geen motief had voor de moord. Door het in China te plaatsen kostte dat me geen extra woorden :-) Wilhelmina en Angus ook bedankt voor het lezen.

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hij kan ook nog een drieling zijn waarvan twee een-eiig, toch?
Dat kan, maar het verhaal wordt daarmee wel anders. Door drie personen op te voeren met hetzelfde DNA blijven ze gelijkwaardig en daarmee blijft er meer te raden over.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Bart, ik ga iets vreemds zeggen - dat doe ik wel meer -, je teksten zijn voor mij zo (heerlijk) mannelijk. Van die stavast-teksten. Plus een brok intrige erbij. Drie Rui's uit één ei was voor voor mij duidelijk. Knap geschreven. (te veel)

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Haha, Mili, ik denk dat ik weet wat je bedoelt, maar ik had daar zelf niet zo snel een 'geslacht' aan gekoppeld. Ik beschouw het als een compliment en het verklaart misschien wel mijn wens om meer mannelijke schrijfcoaches te zien op SOL; ik vind de opdrachten vaak zo vrouwelijk :-) (bedankt)

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik dacht ook direct dat het een drieling was, maar twee zich maar tegelijk mochten laten zien. Leuke vondst.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Krachtige tekst, duidelijk. Met het gegeven midden in de tekst te starten is origineel. En ben het met je eens dat mannelijke coaches een aanwinst zouden zijn op SOL!

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Heerlijke tekst. Zet aan tot nadenken en je wilt doorlezen, doorlezen... De lezer wordt echt tot actie aangezet, want dit is niet iets wat je even in alle luiheid voorbij laat komen. Bij deze tekst zit je rechtop! De opdracht in het midden, vind ik verrassend. En staat exact op de juiste plaats. In het begin dacht ik nog even: wie vertelt dit, maar even later deed dat er niet meer toe. Zat ik in je verhaal. Van mij hoeft die laatste zin er niet bij. Het is al genoeg zo. Alhoewel; ga eens verder.... gr. Julia