#86 Haas

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#86 Haas

Mijn naam is haas. En wel hierom, het is bijna Pasen. Ik ren mij een ongeluk door die duinen, het liefst incognito, met nagenoeg versleten zoolkussens. Ik loop op eieren sinds vorige week, al die damherten zijn aan het hollen. De duinen van Zandvoort is een crisisgebied. Voor je het weet lig je als hertenbiefstuk in het restaurant in de diepvries of als hazepeper op een bordje in de rucola tussen de champignons. Als zzp'er heb ik het hazend druk, die kinderen verwachten van mij eieren, in mandjes, op mijn rug. Ik ben de sinterhaas en heb zo mijn verplichtingen in maart. Bezorgd of verstopt, dat maakt niet uit. Ik heb geen bezorgdienst die pakketjes aflevert. Het is rennen. Het valt niet mee, die werkdruk. Voor je het weet ben je het haasje. Daarom. Ik ben het al jaren.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een gestreste HP. :D Erg toepasselijk en leuk gevonden met de grappige verzonnen woorden. Gelukkig is het volgende week al Pasen ;) .

Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Een gestreste paashaas met versleten zoolkussentjes. Ik zie het helemaal voor me :) De duinen van Zandvoort is een crisisgebied. Prachtig :D

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste 'Haas' Je hebt een reeks aan uitdrukkingen in je tekst gebruikt en dan kom je er inderdaad achter dat dat er nogal wat zijn als het om 'haas' gaat. Je schrijft er zowaar een verhaal omheen. En bedenkt zelfs 'eigen creaties'. Dat is ook mooi de bedoeling van deze vrije, creatieve opdracht. Top! De duinen van Zandvoort is... een crisisgebied? Ik zou eerder zeggen: vormen een crisisgebied. zzp'er (met haakje) Verder, lekker opgepakt deze opdracht. En zet het ook eens in, als je een serieuze tekst moet schrijven. Je zal zien dat het iets 'los' maakt. gr. Julia

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Madd, de clou, je gebruikelijke wijsheid zit hem in de laatste zinnen. Je tekst is een heerlijke tegenhanger van de strapatsen van de Hema. Ik at al geen hazenpeper meer door hagelschot en zal het nu helemaal uit mijn hoofd laten. Ren jij maar door. :)

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Geachte Haas, ik heb ontzettend met u te doen. Ik vond uw verhaal heel ontroerend. We zullen geen haas eten, maar ik wil wel graag eieren. Als u geen tijd heeft om langs te komen, dan neem ik u dat niet kwalijk. Mijn man zal dan het renwerk moeten doen. Ondanks uw drukte hoop ik toch dat u vrolijke paasdagen heeft. Groeten, Konijn.

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Angelieke, inmiddels het woord verbetert, het was met recht, haas-tige spoed. Dank je! Marietje, dank je! Meta, het is me wat dat de damherten worden afgeschoten. Ze rennen in de avonduren Zandvoort binnen, het loopt uit dehand. Dank je wel! Coach, de duinen van Zandvoort vormen.... Dan had ik zijn moeten schrijven. Ik heb de zin ontleedt en kwam tot het onderwerp de duinen van Zandvoort. Dus is. Of vormt. Dank je voor je uitgebreide reactie. Blavatski, oke,rennen maar en bedankt!

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mili, exact, daar zat de clou. Er lopen nog fazanten, ook smakelijk. Dank je! Tja, dag konijn, wat stel je mij gerust. Zou er bijna een hazenslaapje van doen. Ook fijne paasdagen, en die eieren heb ik toch maar aan de pakketdienst meegegeven. Dozijnen voor konijnen.