Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#83 Dorestad

‘Hebt u een goede reis gehad?’ ‘Zeker,’ zegt de man die bij mij op de stoep staat. ‘Maar het was wel erg... onbegrijpelijk.’ ‘Komt u toch verder. Zal ik uw jas aan de kapstok hangen?’ ‘Nee, dank u, ik houd hem liever aan.’ De man kijkt om zich heen. ‘Kunt u mij misschien wijzen waar de pomp is? Ik wil me graag even opfrissen.’ ‘Die hebben we niet, maar ik zal u de badkamer wijzen.’ Ik ga de man voor, de brede marmeren trap op. ‘Dit landhuis is al bijna tweehonderd jaar oud, maar het is goed onderhouden.’ De man staat ineens stil. ‘Oud, zegt u? Dit huis is moderner dan alle huizen die ik ooit gezien heb.’ Ik kijk hem aan. Het valt me ineens op dat hij wonderlijk gekleed is. ‘Waar kwam u ook al weer vandaan, zei u?’ We lopen de trap verder op. ‘Dorestad,’ zegt de man. ‘Ik heb daar een pakhuis.’ Ik laat hem de badkamer binnen. ‘Als u tegen die hendel duwt, komt er water uit de kraan. Als u nog iets nodig hebt, drukt u op dit knopje, dan komt iemand van de bediening u helpen. Zie ik u zo beneden?’ De man kijkt met open mond de marmeren badkamer rond. ‘Meneer?’ ‘Eh, ja, dat is goed.’ ‘Dan laat ik u nu even met rust. De deur kan op slot, als u wilt.’ Ik wijs naar een haakje aan de deurpost en trek de deur achter me dicht.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@AllieCalhoun Leuk gegeven: iemand uit een andere tijd stapt onwetend binnen (vraagt naar de pomp) en ziet dan de moderne technologie. Een verdwaalde gast, want het doel van het onverwachte bezoek is niet duidelijk. Klein puntje: [Quote]De man staat ineens stil. ‘Oud, zegt u? Dit huis is moderner dan alle huizen die ik ooit gezien heb.’ Ik kijk hem aan. Het valt me ineens op dat hij wonderlijk gekleed is. [/quote] Twee keer ineens vind ik niet zo mooi.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Allie Ik vind het verhaal beeldend, maar ook gezapig met weinig conflict. De vreemde (oude?) outfit zou ik zo spoedig mogelijk noemen. De zin "Zie ik u zo beneden?" vind ik niet logisch. De vrouw/man van het logement lijkt me eerder mede te delen dan uit te nodigen; de context is immers dat ze elkaar niet kennen.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oh ja het is absoluut niet het beste wat ik ooit geschreven heb, maar ik dacht dat het toch beter was om wel mee te doen dan om het te laten schieten deze week. Ik probeer aan de discipline vast te houden. @Leonardo: die laatste opmerking begrijp ik niet. Wat bedoel je precies?

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een tijdreiziger op doorreis vindt overnachting in een oud landhuis, hier kan je een leuk langer verhaal van maken Allie!

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Allie #3 "Zie ik u zo beneden?" interpreteer ik als een uitnodiging. Ik vind dat onlogisch. Iets als: "Als u wilt kunt u beneden gebruik maken van de zithoek" lijkt me passender.