Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#81 Deadline

'Het kon echt niet meer wachten, het moest nu gebeuren.' Ik neem een slok van mijn koffie. Die eerste zin ook altijd. Als die eenmaal staat, dan komt de rest ook wel, is mijn ervaring. Ik zet mijn mok neer, houd mijn vingers boven het toetsenbord, en … er gebeurt niets. Helemaal niets. 'Wat zeg jij nou voor sufs,' zegt Els, het meisje dat ik gisteren bedacht heb. 'Hoe kom je er nou bij dat het niet meer kan wachten? Er is toch zeker geen haast bij. Pff, hier kom ik mijn bed niet voor uit hoor.' Ze draait zich om en slaapt luidruchtig verder. 'Ik weet dat het niet meer kon wachten,' zegt Tim, een jongetje van twaalf. 'Daarom hebben we ook een groter aquarium gekocht. Dat moest nu gebeuren, anders waren de andere vissen ook doodgegaan.' 'Dat weet ik, Tim,' zeg ik met een diepe zucht. 'Maar dat verhaal hebben we vorige week al verteld, dus daar schiet ik nu niets mee op. Snap je dat?' Tim knikt en gaat op de trap zitten. Hij laat zijn hoofd in zijn handen rusten. 'Ik weet het! Ik moet nu mijn boeken in mijn tas doen, want anders kom ik te laat op school.' Hij rent naar boven en verdwijnt in zijn kamer. Ik neem nog een slok koffie en kijk op de klok. Vijf minuten voor negen. Vijf minuten voor mijn deadline. Anders staat er morgen een lege kolom in de krant. Ik sla de rest van mijn koffie in één teug achterover en laat mijn vingers vol verwachting boven mijn toetsenbord hangen. Het kan echt niet meer wachten, het moet nu gebeuren!

Lid sinds

4 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Allie, Op het nippertje, hopelijk gaat dat je hp ook lukken :) Grappig dat je in gesprek gaat met je bedachte personages, jammer dat ze je niet wat beter kunnen helpen. Ik vind alleen 'en slaapt luidruchtig verder' niet zo mooi, tenzij ze vreselijk snurkt. Misschien is 'onverstoorbaar' mooier Met plezier gelezen.

Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Bijna een sprookjesachtige sfeer. Je meisje en jongetje leven voor mij meteen! Schrijfproces en verbeelding lopen helemaal door elkaar. Ik vind het knap! Overigens ben ik het niet helemaal eens met Aberdien: ik hoor dat meisje heel demonstratief snurkgeluiden maken om haar woorden kracht bij te zetten.

Lid sinds

50 jaar 9 maanden

Rol

  • Anoniem
Hallo AllieCalhoun, Als personages zouden kunnen spreken, wat zouden ze je dan te vertellen hebben? Als schrijver kun je heerlijk zo'n draai geven aan je tekst, dat alles kan. Originele uitvoering van de opdracht. Door de start met het toetsenbord en aan het einde de handen die er een soort van hongerig boven hangen, heb je het mooi rond gemaakt. Leuk om te lezen en zo herkenbaar dat willen/moeten en niet lukken... Dank voor je inzending. Schrijfcoach Corrie

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je personages laten je achter met een leeg blad/scherm. Inderdaad sprookjesachtig, en jij hebt slechts vijf minuten om ook maar één woord op papier te krijgen. Heb je een lege kolom of een lege column?! Graag gelezen!

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@AllieCalhoun Een prachtig samenspel tussen de schrijfster en haar romanfiguren, al leidt dit niet tot het gewenste resultaat. De worsteling van een schrijver om een deadline te halen goed en creatief verwoord. Klasse!

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Allie, leuke inzending. De strijd met de tijd. Proficiat met zo juist uit te beelden. Show. :o Ik vond het luidruchtig verder slapen van het meisje juist een heel leuke zin!

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor alle leuke reacties. Het leuke voor mij (dat maakt jullie reacties extra leuk hihi) is dat de personages in dit stukje ook echt allemaal personages zijn met wie ik de afgelopen week heb gewerkt.