Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Allerzielen schrijfopdracht #69

Mijn blik glijdt naar het kleine, ronde voorwerp dat op mijn bureau ligt. Gemaakt van steen. Vermengd met as van de overledene. Het steentje past precies in de palm van mijn hand. Terwijl ik schrijf en er even een hiaat is in mijn gedachtestroom, grijp ik er naar. Ik draai het om en om. De koude van het voorwerp kalmeert me. Langzaamaan wordt het steentje warm. Het lijkt alsof de warmte naar mijn hart stroomt en me nieuwe energie geeft. Ik zie de strooiweide weer voor me. Hoe de as door de wind werd meegenomen tot hoog in de bomen. Ik sla mijn map met gedichten open en herlees het gedicht dat destijds in me opkwam. Ik weet het, mijn lief, je bent daar niet tussen het gras van de weide. Toch sta ik hier met een pot chrysanten omdat ik je even groeten wou. Ik weet nog, mijn lief, hoe het was de wind speelde met je as en voerde je tot hoog in de bomen. Ik keek je na, mijn hart gebed in tranen. In mij zoveel verdriet omdat we moesten scheiden. Soms denk ik, in een stil moment dat ik je voel dat je dicht bij me bent. Soms kom je in mijn dromen. Weet jij het nu, mijn lief, is er een leven na dit leven? Is er een hemel? Is er een God? Wat is het doel? Wat is het lot? Gaan wij elkaar weer tegenkomen? Ik zit zo vol met vragen... Straks thuis, zal ik deemoedig knielen in stille, stille eenzaamheid voor jou, en alle zielen. Nu, mijn lief, reik ik je deze pot chrysanten, omdat ik nog altijd van je hou!

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heel mooi gevoelig geschreven, Blavatski. Ik zou alleen de eerste zin veranderen -- of weghalen en anders beginnen. Of misschien alleen Allerzielen als titel gebruiken. Maar verder: af!

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi, teder beschreven Blavatski, alleen in het eerste deel vind ik net iets té veel uitleg staan over het steentje. 'het past precies in de palm van mijn hand'. Ik zou de eerste zin ook weglaten en niet beginnen met automatisch, maar 'mijn blik glijdt naar....' Ik wil niets afdoen aan je prachtige verhaal, maar ik denk dat als het korter is het de lezer meer grijpt. Groetjes

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
En behalve een mooi verhaal ook nog een mooi gedicht. Ook ik vraag me altijd af wat de overledenen hebben gezien, of ze nog ergens zijn. Je verwoordt heel mooi het mysterie van de dood.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Blavatski, Allerzielen en automatisch gaat bij mij niet echt op. Zoals @Bart en @schrijvenmaar suggereren, verander of skip je intro. [Ik weet nog, mijn lief, hoe het was de wind speelde met je as] Met alle respect - want ik voel veel door je tekst heen - vind ik niet dat was en as kunnen rijmen. Fijn dat ik je nu regelmatig op Sol kan lezen.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Bart, fijn dat je langs bent gekomen en mijn inzending met positieve kritiek hebt benaderd. Ik heb je raadgevingen opgevolgd. Dank je wel voor de fijne feedback. :o

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag schrijvenmaar, fijn dat je mijn inzending hebt gelezen en goed bevonden. Ik heb de raadgeving van Bart opgevolgd en ik hoop dat het nu helemaal af is. :o Dank je voor je bezoekje.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Viv, dank je wel voor het bezoekje aan mijn inzending. Tja, het mysterie van de dood en de vraag is er nog iets meer dan dit leven, houdt velen onder ons bezig. Ik geloof sterk in reïncarnatie, maar heb sommige dagen toch weer mijn twijfels. :p

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Mili, fijn dat je mijn inzending gelezen hebt en van positieve commentaar voorziet. Ik heb de tekst al aangepast en dank dus voor de goede raadgevingen. ;) Leuk dat je mij graag leest, dank je wel voor deze mooie woorden. Je vindt niet dat "as" en "was" een rijm zouden kunnen zijn. Het is inderdaad gewaagd. :o Aan de andere kant vind ik het wel iets hebben...dichterlijke vrijheid? :unibrow:

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik had je bijdrage nog niet gelezen. Ik vind het een perfect stuk. Wat mij betreft mogen as en was best bij elkaar. Je zegt het zelf: dichterlijke vrijheid.

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Blavatski, Ik vind het een heel mooi en gevoelig geschreven tekst. Door het eerste deel van de inleiding moest ik me even heen bijten. Dat kan compacter. Maar die suggestie heb je al gehad. Graag gelezen.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heel mooi geschreven. Bedankt! Niets meer aan veranderen wat mij betreft (behalve dat er een spatie mist bij het tweede woord ;)