#65 tijd vrij maken

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#65 tijd vrij maken

Ernst Kazemier Voorman: Ik wil geen yoga-cursus meer...geen zen...geen onthaasten op kamelen...geen zwemmen met dolfijnen... En die schaapsherderin in Drente met haar stille 'jezelf-ont-moeten-plekjes' in vrije natuur, die vermaakt zichzelf maar! Alleen! Geen jongleercursus meer om creativi-tijd vrij te maken! Ik ben niet duurzaam, zit niet in een transitie, ik ga dood… ik ga gewoon dood op een dag! Ik ben, die ik ben! Nu! Ik leef, niet zonder einde, net als iedereen! Ik hou me niet bezig met tijd. Alles wijst zich vanzelf. Ik leef! Als ik dood ben is het te laat. Te laat! Ik heb geen tijd meer vrij te maken! Mijn tijd ís vrij! Daarom ben ik hier! Gewoon zoals ik ben! Toelatingscomssie: Best een grappige monoloog die u daar bedacht heeft, maar de kunstenaar van vandaag, die weet waar hij over vijf jaar wil zijn! Hij maakt wel degelijk tijd vrij. Dus helaas kunnen wij u niet toelaten op onze hogere school voor de kunsten. Voorlopig zult u verder moeten als voorman bij de distributielijn van de Hema...Maar probeert u het gerust nog eens...over een jaar zijn er nieuwe audities.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Thijs, ik heb met name om je eerste alinea ernstig zitten glimlachen. Je ridiculiseert, neemt een loopje, gelijk heb je. Van onthaasten op kamelen had ik nog niet gehoord. Mijn tijd is vrij, onthoud ik. :) Dan Thijs, vergeet je de voor vrije en vind ik creativi-tijd apart gevonden. Het gebruiken van zoveel uitroeptekens vind ik 'agressief' in de zin dat ik er onrustig van word. Volgens mij kan je prima zonder. 5 schrijf je voluit en de eerste ik met een hoofdletter.

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Thijs, Ik heb genoten van je verhaaltje. Alleen denk ik wel dat je het wat scherper neer kon zetten. Het was een toelatingsbrief. Deze had je dan ook als brief neer kunnen zetten met briefhoofd etc.... Nu werd me pas duidelijk dat het een brief was toen ik de afwijzing las. Ook de naam van de briefschrijver vind ik een beetje te flauw en niet passend bij het niveau van de humor die je voor de rest hebt. Het week voor mijn gevoel af.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
bedankt Milli, heb het veranderd, . Heb wel bewust voor vrije natuur gekozen, niet zo bepaald dus... En die uitroeptekens zijn meer als aanwijzing bedoeld voor de lezer van de monoloog. Maar daar denk ik nog even over na. Het is een auditie Pim, heb de naam gewoon even naar inval veranderd en op het laatst toch maar even duidelijk gemaakt dat het een auditie is. Ik wilde dat niet gelijk in het begin al verklappen. Een monoloog moet niet te scherp en te kort zijn, veel hangt ook af van intonatie en timing. Maar ik denk er nog even over...

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik vind het een heerlijk verhaaltje. Wat mij betreft, hoeft er niets veranderd te worden.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een kunstenaar die zich opfokt over de verzieking van de 'alternatieve' mens. En vervolgens krijgt hij ook nog eens bevestiging van de toelatingscommissie. Verantwoorde kunst van maandag tot en met vrijdag. Volg de procedure. Weet wie je bent en waar je wil zijn. :) Als voorman bij de distributielijn van de Hema hoeft Hp in ieder geval niet tussen 9 en 5 te werken. Grappig verhaal.

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Thijs Ik heb genoten van de kunstenaar, die alle cursussen/workshops, die de mens bij zichzelf moeten brengen, op een grote hoop harkt en gewoon wil zijn. (de kunst van het leven) De maatschappij heeft daar helaas weinig begrip voor. Nu de oefening voor de kunstenaar, om zichzelf te blijven bij de Hema. Het leven is wreed ;)

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Thijs, Grappig stukje en originele benadering. In het eerste deel zou ik vaker een zin op een nieuwe regel laten starten. Het is nu zo propperig, alsof de man de monoloog in één adem naar buiten drukt. En, ik kan me voorstellen dat ze hem niet willen hebben, na een dergelijke uitleg;-)

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Thijs, die kunstenaar in spe heeft het moeilijk. Maar met het aan zijn laars lappen van de geitenwollensokken-cultuur zit hij wel in de goede richting. Volgend jaar gaat het lukken, wat ik je brom.

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Geestig en vermakelijk stukje, waarbij het onderliggend gevoel van verzuchten dat je iets anders wilt dan de voorhanden zijnde toegankelijke creatieve uitlaatkleppen, maar geweigerd wordt bij de academie. Het is dus ook pijnlijk. Ik vind de keuze om in het begin in het midden te laten dat het om een auditie draait een goede. Dat levert spanning op door de vraag wat de setting is.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt voor de reacties allemaal!! Door jouw reactie Dos over de geitenwollensokkencultuur, moet ik ineens denken aan een videokunstwerk van Wim T Schippers, dat heet : Wim T. Schippers leegt een flesje limonade gazeuse in zee. Dat zie je dan ook op dat filmpje en dat is het dan ;-) https://www.youtube.com/watch?v=a5mVSLclcsw Zo zou ik iets kunnen doen in de trant van : Thijs doet zijn geiten wollen sokken uit . Een geweldig idee voor een absurdistische 'feiten' video ;-)

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Best een leuk stukje, Thijs. Alleen triest voor die kunstenaar dat hij voor hetgeen hij wèl wil - namelijk kunst maken - niet wordt toegelaten. Maar het zal hem worst wezen, want daar vroeg hij natuurlijk zelf al om.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt voor je reactie Jules of hij daarom vroeg , 'niet te worden toegelaten' is een interpretatie. Hij wil zichzelf zijn (in zijn kunst maken ook) Dat is iets anders dan waar hij na de auditie mee geconfronteerd wordt

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Grappig, vooral het eerste deel. Geweigerde academiestudenten komen veelal later prima tot hun recht, creativiteit kruipt overal. Leuk geschreven.

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Een grappig eerste deel, ik herken het verzet... en de afwijzing is triest. Verrassende wending dat het blijkt een auditie te zijn. De monoloog had wel iets meer adem mogen hebben door meer witjes. Maar dan is het misschien minder spannend. De opbouw is prachtig.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je wel Maddbrug eb Resa, Ja , de vormgeving van de monoloog kan beter Resa, wat meer ruimte, daar ga ik nog wat aan doen, evenals aan de hoeveelheid uitroeptekens. Ik laat het even liggen nu.