Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 65 - Te betalen muren

Haar epitheel was platgetreden. Klinkers en medeklinkers waren ongeremd binnengekomen en hadden een spoor tot aan haar slakkenhuis getrokken. Op alle mogelijke manieren hadden zij zich een weg naar binnen getrapt. Medeklinkers die vloekten en met messen staken of geld eisten. Smerige die waren afgetapt en hun vlakke handen als razenden lieten neerdalen op kinderlijfjes waardoor zij slokjes water moest nemen om niet te huilen. De klinkers deden niet voor hun consorten onder. Die hadden via de tamtam vernomen hoe zij konden bedriegen, ter plekke van een seksueel anders zijn getuigen of zij die altijd maar stemmen hoorden. De lijdende o’s en a’s kwamen in hulpverlenersland waar zij medicijnen kregen met onuitsprekelijke namen en voor zombie gingen spelen. De meest langgerekte a kwam van een vrouw in barensnood, alleen weigerde haar god, of was het haar man, een bloedtransfusie. Ik raak vergiftigd, dacht zij. Een visioen van rust en ruimte kwam in haar op. Waarin zij goddeloos haar vingers over het toetsenbord liet dwalen. Dag en nacht zouden in elkaar overgaan. Een slof of twee sigaretten zou zij kopen en elf flessen whisky. Zij zou geen enkel gesprek meer aannemen en de batterijen uit haar deurbel halen. Als een kind zo blij zou zij glimlachend de toetsen beroeren en haar verhaal aan het papier toevertrouwen.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mili, ik zie vandaag geen kans om door dit epitheel van abstractie heen te dringen. De tijd ontbreekt me. Misschien dat ik morgen of overmorgen wat tijd vrij kan maken. Tegen die tijd hebben anderen wellicht wat epitheelcellen weg gepeuterd en komt het onderliggende weefsel bloot te liggen en weet ik beter welk vlees in de kuip jij ons hier weer voorschotelt. N.B. Jij zult wellicht wat subtieler moeten worden en duidelijker in materie die anderen niet kennen. :)

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Dos, dank voor je vermakelijke reactie. Alleen je hebt 'pech' deze reis. Indachtig de opdracht: Je hoeft het verhaal niet uit te leggen zolang het voor jezelf maar duidelijk is. Het was een kolfje naar mijn hand. Nu jij weer. :) @schrijvenmaar, je begrip is groot, net zoals vorige keer.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Dos, dank voor je vermakelijke reactie. Alleen je hebt 'pech' deze reis. Indachtig de opdracht: Je hoeft het verhaal niet uit te leggen zolang het voor jezelf maar duidelijk is. Het was een kolfje naar mijn hand. Nu jij weer. :)
Jij wint. :) Maar de volgende keer... jouw voornemen indachtig...

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja. Dat slakkenhuis daar zit ik dan weer mee. Het dubbelzinnige deel van mij begint meteen te denken. Maar het kan natuurlijk ook heel ergens anders zijn.

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Mili, Mooi stukje, maar ook triest en gruwelijk. Ik geef er mijn eigen uitleg aan. Dan zou de zin die begint met 'De meest langgerekte' misschien beter op een nieuwe regel beginnen. Geen leuk type, haar man. Die God ook niet, nog de rest van het dorp, of de familie.

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Een bijzonder verhaal. Ik haal er iemand uit die aan inernet verslaafd is. Het slakkenhuis ontgaat me. Maar zoals je zelf al zei: als je het zelf maar begrijpt.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ik snap dat je mijn reactie vaag vindt, maar ik ben ruim twee maanden niet meer op het forum geweest. Voordien las ik regelmatig jouw verhalen omdat ik die goed vond qua inhoud, stijl en woordkeuze. Omdat in een van de reacties werd geschreven dat het mogelijk autobiografisch zo kunnen zijn, dacht ik dat je er in de afgelopen maanden meer over had geschreven en dat ik daardoor dit verhaal niet helemaal begreep.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
zo'n platgereden epitheel! Door die Klinkers toch potjandrie en vergeet niet die medeklinkers, zelfs die smerigen, die van hun seksueel anders zijn getuigden ter plekke. Die stemmenhorenden en dan die klinkers in de hulpverlenings stand met hun slaapverwekkende medicijnen. 'We zoemen even in op die vrouw in barensnood met haar visioen van sloffen vol sigaretten en elf flessen whisky, die toch nog glimlachend de toetsen beroerde, dat lukte nog net na die tiende fles whisky, op een stokoude typmachine of op een computer met papier, dat herinnerde zij zich niet meer en is ook niet van belang Het gaat wel over : te betalen muren, weet je...het komt soms zelfs de poriën uit

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het slakkenhuis, aambeeld, hamer en stijgbeugel, het gehoor, het luisteren naar klinkers, medeklinkers, en het trilhaarepitheel in de neus. Een KNO idee krijg ik bij het verhaal maar Mili kennende weet ik dat het dieper ligt, de kern. Ik krijg het er benauwd van, zo goed is dit geschreven.

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn mening is dat je schrijft over een tot waanzin gedreven schrijfster die tijd wil vrijmaken voor haar obsessieve drang om klanken precies op papier te krijgen. Tegelijkertijd speelt een symboliek dat de wereld geschapen is met letters en dat de schrijfster te dicht bij de bron komt waardoor ze haar waanzin nooit meester worden kan.

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor mij druipt de krankzinnigheid van het verhaal af. :confused: Ik haal eruit een schrijfster die opgenomen wordt in het ziekenhuis na een zenuwinzinking en hoopt op een opname in een inrichting waar ze de rust krijgt om haar verhaal te schrijven. De betaalde muren zijn m.i. een verwijzing naar de huidige gezondheidszorg. :? Indachtig de opdracht: daar heb je aan voldaan. :thumbsup: Ik moet eerlijk bekennen dat jouw stukje me vooral intrigeert omdat het door Mili is geschreven en ik daarom de moeite doe. Ik ben nu eenmaal een lezer die graag wil begrijpen, een compleet beeld van het verhaal mee wil krijgen zodat ik mezelf goed kan inleven en ik even ontspan door mijn werkelijke leven te ontvluchten. Ofwel door een ander zijn verhaal/ fantasie wordt meegenomen. [Haar epitheel was platgetreden] :) Je blijft een tovenares met woorden! :nod:

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mili, Ik neem de vrijheid je tekst te interpreteren naar mijn hand ;) De schrijfster wordt geplaagd door een opdringerige omgeving. Ze droomt van een gelukzalige roes - in meerdere opzichten, waarin ze ongestoord kan creëren.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Mili - het is cryptisch, misschien te. Het resoneert desondanks. Tussen de regels zindert een gevoel waarmee je raakt. Het lijkt erop dat jij als schrijfster het ook niet helemaal begrijpt en dat veroorzaakt verwarring, apegapen. De zin tussen de witregels is heel erg sterk. Die witregels veroorzaken een full stop, waardoor je als lezer letterlijk naar adem hapt. Voor mij is dat het kenmerk van talent. Overigens vind ik het vreemd dat gedichten cryptisch mogen zijn en proza kennelijk niet (een soort ongeschreven wetmatigheid).

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Woodpecker en @Tja, wellicht willen jullie even verder lezen. @Nicole, ik begrijp je reactie nu. Dank je. @Thijs, sorry, ik begrijp je feedback niet. @Madd, roerend je reactie en je zit er dichtbij. Lees ook verder alsjeblieft. @Odile, ik ben altijd zo blij met jouw coachzijn, je deskundigheid, inzicht en de tijd die je neemt voor eenieder. Ja, mijn werkwereld wordt geschapen (of schept zich) met letters, klanken, intonaties, accenten, etc. En ja, ik hoor te veel waanzin. @Marietje, ik zou een zenuwinzinking van mijn werk kunnen krijgen. De titel: Te betalen muren heeft betrekking op het voorzien in je eigen onderhoud. Zal een volgende keer proberen je meer te bekoren. @janp, je interpretatie is parfait. @Leonardo, wat is er toch met je avatar? Ik zie mist of nu iets van een gordijn. Sta je op het punt iets groots te onthullen? Ja, ik was te cryptisch, mijn valkuil. En inderdaad, ik heb ook geen idee wat er dagelijks op me afkomt en dat mij kan raken. Dat heb ik dan hopelijk wel kunnen overbrengen. Je woorden doen mij een groot goed omdat ik je als zeer deskundig zie. En nu. Ik werk als tolk. Ad hoc aan de telefoon. En op locatie. Hetgeen ik hoor, vertaal, is grensoverschrijdend. Als tolk werk je alleen en hebt geheimhoudingsplicht. Ik moet professioneel doen, alleen brak ik eens bijna toen ik bij een politieonderzoek een geluidsopname hoorde van een vader die zijn kinderen verrot sloeg. Het zijn dus de honderden stemmen die mijn oorepitheel komen teisteren. En ik snak naar rust en ruimte om te kunnen schrijven. Voilà.

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Moet ik langgerekte c 's en a 's dan lezen als correcties en aanvullingen?

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Woodpecker, doe niet cryptisch tegen me. :) Alleen een langgerekte a, nooit een vrouw horen baren? @Nicole, fijn te horen, dank je

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
mijn feedback is associatief en vertelt ook iets over het tot waanzin gedreven worden. Ik dacht dat je dat wel zou begrijpen. Ik ga jou ook niet vragen om je tekst uit te leggen. Ik dacht, laat ik n.a.v. jouw tekst op mijn manier zeggen wat de tekst met me doet, maar dat is dus niet overgekomen helaas. Maar door je reacties aan anderen kon ik de tekst nu wel beter plaatsen. Ik heb 'm nog een keer gelezen. Ik denk dat zonder uitleg velen het niet zullen kunnen volgen. Als ik niet associatief had gereageerd, had ik helemaal niet gereageerd. Je kunt mijn reactie lezen dus als een reactie op wat jouw tekst bij mij oproept. Een andere reactie was voor mij niet zinvol. Ik vind het te ingewikkeld en te moeilijk te volgen allemaal.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oké @Thijs, big smile. Ik begreep je eigenlijk ook wel maar nu is het te laat om dit te zeggen. Erger, ik waardeer je associatieve reactie. Je tekst was chaos, zoals de mijne. Zijn we nog vriendjes? ;)

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Leonardo, wat is er toch met je avatar? Ik zie mist of nu iets van een gordijn. Sta je op het punt iets groots te onthullen?
Je hebt me door. Ja, mijn Achter de nevel, een complotthriller, heeft een uitgever gevonden. Langzaam laat ik de mist optrekken.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Leonardo, dan ben ik heel blij voor je en feliciteer je. Je maakt een droom waar die velen van ons ongetwijfeld koesteren. :thumbsup: :{} :thumbsup: (en voeg hier aan toe dat een pen als de jouwe niet anders dan gepubliceerd kan worden)

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Leonardo, dan ben ik heel blij voor je en feliciteer je. Je maakt een droom waar die velen van ons ongetwijfeld koesteren. :thumbsup: :{} :thumbsup: (en voeg hier aan toe dat een pen als de jouwe niet anders dan gepubliceerd kan worden)
Bedankt voor je lieve woorden voor deze oude man. Ik zal te gelegener tijd Achter de nevel op SOL presenteren.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
[quote=Leonardo Pisano]
Ik zal te gelegener tijd Achter de nevel op SOL presenteren.
Leonardo, krijgen alle SOL-lers een exemplaar van jou. Dat vind ik groots en geweldig. Ik vermoedde al dat je een groot hart had, nu weet ik het zeker. De felicitatie komt ook van mij.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
[quote=Dos Wijnhof]
Ik zal te gelegener tijd Achter de nevel op SOL presenteren.
Leonardo, krijgen alle SOL-lers een exemplaar van jou. Dat vind ik groots en geweldig. Ik vermoedde al dat je een groot hart had, nu weet ik het zeker. De felicitatie komt ook van mij.
Je bent grappig, Dos. En een geweldige aap. Ik strooi niet zo snel met complimenten, dus deze zou ik maar inlijsten. Momenteel broed ik op een boekpresentatie in een nimmer vertoonde vorm. Ik heb nog een paar maanden om de sappige details uit te werken. Ik kan je niet op de hoogte houden omdat jij pb's weigert. Als je wat minder strikt bent op dit punt, zul je zelf actie moeten nemen.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
[quote=Leonardo Pisano]
Ik zal te gelegener tijd Achter de nevel op SOL presenteren.
Leonardo, krijgen alle SOL-lers een exemplaar van jou. Dat vind ik groots en geweldig. Ik vermoedde al dat je een groot hart had, nu weet ik het zeker. De felicitatie komt ook van mij.
Je bent grappig, Dos. En een geweldige aap. Ik strooi niet zo snel met complimenten, dus deze zou ik maar inlijsten. Momenteel broed ik op een boekpresentatie in een nimmer vertoonde vorm. Ik heb nog een paar maanden om de sappige details uit te werken. Ik kan je niet op de hoogte houden omdat jij pb's weigert. Als je wat minder strikt bent op dit punt, zul je zelf actie moeten nemen.
Ingelijst en prominent opgehangen. Ik ben dan heel benieuwd naar die presentatie, maar ik begrijp ook uit je reactie dat die gratis presentatie van je boek er niet inzit. Heel jammer. Ik had het kunnen weten. Mijn vermoedens hebben een slechte reputatie; ze komen nooit uit. Mijn fantasieën over je goede hart herzie ik bij dezen.