Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #63 – Essay-verteller / Belang van gemeenschap

Laten we mekaar geen mietje noemen. Niet dat ik iets tegen mietjes heb, begrijp me niet verkeerd. Ze leveren me geen rooie duit op, maar ik heb er verders ook geen last van. Maar goed, het gaat me om mij, de bootjes en de dames. Mijn dames. En om de handel natuurlijk, want ik ben ondernemer. Maar pas op. Ik ben er niet alleen voor de klanten, niet alleen voor de poen, maar ook voor de maatschappij. Zeker wel. En ja, handel? Mensenhandel? Kijk, in zekere zin handel ik natuurlijk in mensen. Logisch. Ik heb bootjes. Nou ja, ik had bootjes. En op die bootjes zaten de dames. Allemaal toppertjes. Ik had ze in verschillende maten, verschillende leeftijden en verschillende kleuren. Bootjes en dames. Want een goede zakenman spreidt zijn belangen, zoals de dames hun... Nou ja, goed. Je begrijpt het wel. En ja, dan handel je dus eigenlijk in mensen, in vrouwen. Klopt. Maar ik heb ze nooit gedwongen. Er zat wel eens een Russische of een Afrikaanse tussen die geen Nederlands spraken en die ik dan ook niet direct kon vragen of dit werk hun ambitie was, en of ze er lol in hadden. Maar ja? Waarom zouden ze anders helemaal naar hier komen? Voor de poen toch? En poen is er! Bij de huisvaders die niet meer zo geilen op hun verzuurde trut, die ze soms deftig ega noemen, bij de illegalen die zich niet kunnen afrukken in de kamertjes waarin ze met z'n twintigen liggen te meuren en bij de arabiërs die hier in het asielzoekerscentrum voor het eerst in hun leven porno zitten te gluren. Joh, die gasten staan allemaal op springen. Wat dacht jij dan? Mooi toch, dat ik en mijn maten dan zorgen voor een uitlaatklep? Want ja, anders lopen al die gasten dat op te sparen tot ze van de zaadkolder een lingeriereclame in het bushokje gaan onderspuiten. Of nog erger. Da 's toch simpel. Dáár hoef je toch niet zonodig voor gestudeerd te hebben? Als mensen niet zouden geilen, zou ik toch geen dure bootjes neerleggen? Dan had ik wel in de wiet gegaan. Dat heb ik en mijn advocaat die rechter dus proberen uit te leggen. Dat er dus, zoals die meester Van Santpoort zo mooi zei, 'wel degelijk een wezenloos gemeenschap belang is.' Iets in die trant in ieder geval. Mooi dat er niet geluisterd werd. Beroep ongegrond. Toen zei ik al: 'Ja, ongegrond, ongegrond? Logisch, mijn bootjes dobberden op het water.' We gaan dus in beroep. Bij het hof. Niet alleen voor mezelf hoor, maar ook voor dat belang van de klandizie en de rest van jullie. Én voor de dames, dat spreekt. Want die liggen nu op allerlei zolderkamertjes te pezen. Da 's helemaal niks. Da 's onmenselijk. Bovendien geeft dat burengerucht en klachten die ik dan weer moet afhandelen. En ik ben in principe gewoon een aardige jongen. Ik mep goed, maar niet graag. Dus geen gezeik. Bootjes terug. Worden we allemaal beter van.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@Woodpecker, ik kan mij zo goed voorstellen dat een essay jou als schrijver perfect ligt. Ik heb je tekst meer keren gelezen en je reikt veel aan om te ontdekken. Je bootjes deden me glimlachen. Respect voor je tekst. (Aan harrewarren doen we nu eenmaal: is het niet [een Russische of een Afrikaanse tussen die geen Nederlands spraken] sprak? En gemeenschapsbelang?) :thumbsup:

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Woodpecker, Jezus, wat deprimerend. Het zou de realiteit kunnen zijn. Deels in ieder geval. Dat twee keer da's achter elkaar zou ik niet doen. Maar zo'n overdrijving kan ook een kwestie van smaak zijn. Groet, Annemieke

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ha woodpecker, Mooi stuk! met een paar leuke taalvondsten, zoals: ongegrond? Logisch mijn bootjes dobberen op het water :) arabiërs - Arabieren (denk ik)

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Deze verteller heeft een duidelijke manier van spreken die het hele verhaal kleurt en gaandeweg wordt steeds duidelijker dat hij niet zo te vertrouwen is. Ik had verwacht dat hij het verhaal van een van de dames zou vertellen vanuit zijn oogpunt.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Mili, Dank je. 'Gemeenschap belang' is een bewussie. 'Wezenloos' duidt daar al op, Want de advocaat van Tinus, meester van Santppoort, heeft uiteraard gewezen op een wezenlijk maatschappelijk belang. Tinus, die het na drie havo voor gezien hield, maakt wel meer foutjes, Het 'spraken/sprak' is op mijn conto toe te schrijven. :o

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Annemieke, Mooier kan ik het niet maken. Het overvloedige gebruik van 'Da 's' schrijf ik toch aan Tinus toe.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag janp, Dank je. Ook 'arabiërs' is een bewussie.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Odile, Dank je. Tinus vult het verhaal van de dames wel degelijk in, zij het terloops.. (Uiteraard in zijn voordeel.) Ze komen voor de poen, en hij faciliteert de dames en hun klanten en de maatschappij.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Gaaf verhaal, Woody. Niets op aan te merken. Dat het maatschappelijk belang voorop staat is duidelijk. Zukke pooiers zouden ze tot burgervader moeten bevorderen, zou de wereld er heel anders uitzien. })

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Dos, Dank je. Burgervaders, die verkopen vaak hun ziel. Ik denk niet dat een pooier zich tot die orde wil laten degraderen :)

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Met genoegen gelezen, Woody. Taalzeurtjes: sprak en gemeenschapsbelang (zei Mili al), ega (eega). arabiërs vind ik treffend voor het personage. Bij het hof > schrappen (in beroep gaan is per definitie bij het Hof). Taalgebruik vind ik hier en daar te erudiet. ik hoor dan Woody, niet Mister Pimp.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Leonardo, Dank je. Ik gaf het al aan 'gemeenschap belang' is een bewussie. ( 'Sprak' niet. 'ega' ook niet :o ) Bij het Hof ga je in een strafrechtelijke procedure in hoger beroep. Hier betreft het een administratiefrechtelijke procedure. Eerst een besluit van van de gemeente dat de vergunning voor de commerciële uitbating van de bootjes wordt ingetrokken. Daarna bezwaar bij de gemeente. Daarna beroep bij de rechtbank en dan hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Rinus haalt dat allemaal een beetje door elkaar :) Voor wat betreft het erudiete. Dat zie ik niet zo direct. Rinus kijkt veel naar praatprogramma's en doet zijn best om welbespraakt over te komen..

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor je reactie, Woody. Ik ben altijd blij als iemand er bewust over heeft nagedacht. Dat is jou wel toevertrouwd. Dat van het Hof was een aardige instinker voor yours truly. Civiele beroepsprocedures dienen overigens ook voor het Hof. De ambtenarenrechter is inderdaad wat anders. Ik ben nooit in de verleiding geweest zo'n procedure in te gaan, noch om overheidseigendommen naar de ratsmodee te jagen.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Strakke tekst Woody, had misschien iets compacter gekund. Gaat dit nu over de verdwenen bootjes aan het Utrechtse Zandpad? Ik heb wat moeite om de bootjes, de dames en de illegalen aan elkaar te knopen.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Ostinato, Dank je. Ja, de verdwenen bootjes aan het Utrechtse Zandpad waren de inspiratiebron. Het had wellicht compacter gekund, maar Rinus is niet alleen breed, maar ook ietwat breedsprakig.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
ja, goede gemeenschap is van wezenloos belang lekker type zet je neer (en houd je goed vast) (ik denk dat het zou moeten zijn 'hebben ik en mijn advocaat ... ')

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Woodpecker, ik houd van jouw maatschappij kritische onderwerpen. Ga hiermee door. mooi verhaal goed gedaan, ondanks dat ik kriegelig werd van deze hp. Kortom je had me.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag schrijvenmaar, Dank je. Rinus, die de sportschool , zonnebankstudio en kapper - voor zijn kleurspoelinkje - met vaste regelmaat frequenteert is de gedroomde Adonis.
(ik denk dat het zou moeten zijn 'hebben ik en mijn advocaat ... ')
Dat weet ik wel zeker :)

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een mooi ingekleurde uiteenzetting door de HP. Een onbetrouwbaar persoon die zijn moeder nog aan de duivel verkoopt en het recht praat. Goed neergezet! :thumbsup: M.i. heb jij voldaan aan de invulling van een essay verteller. Voor zover mijn mening iets waard is. ;)