Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht 52 - Huwelijksjaren

Hier? Veel meer naar rechts. Nee, dat kan dus niet. Waarom kan dat niet? Je hebt plek zat tot bij die andere struik. Die andere struik is dus een vlinderstruik. Ja nou, die is toch hartstikke klein? Vlinderstruiken worden snel groot, in augustus hebben deze takken van een meter, anderhalve meter. Die gaan dan dus helemaal hier overheen. Die heb je toch pas zelf zo klein geknipt? Ja, dat klopt, maar dat móet dus ook. Vlinderstruiken snoei je in het vroege voorjaar terug tot een centimeter of twintig boven de grond en dan krijg je heel mooie nieuwe bloei in de zomer. En die wil ik dus combineren met deze festuca. Vistuka? Ja, festuca. Dat zijn deze dus, die ik gekocht heb. Dat ziet er uit als rood gras. Ja, het is ook gras, zwenkgras heet dat. En die mogen dus niet te dicht bij elkaar want deze festuca wordt in twee seizoenen wel een meter breed. Vandaar dus dat ik hier dacht. Nee, echt veel meer naar rechts. Dat is toch niks met die gaten ertussen? Liefje, het gróeit dus allemaal nog hé? Ja, dat zal wel, maar tot die tijd heb ik niet zo’n zin om naar een rij kleine struiken en graspollen te kijken met gaten ertussen. Waarom koop je trouwens gras in potten? Dit is siergras. Siergras wordt geleverd in potten. Nou, ik vind het raar. Waar heb je dat gehaald? Bij het tuincentrum dus. Met jouw kaart nog trouwens. Mijn cadeaukaart? Van mijn verjaardag? Ja. Liefje, alsjeblieft, het gaat zo regenen. Iets naar rechts dan. Hier? Nee, veel verder nog. Fraai is dat trouwens, dat jij met mijn kaart naar het tuincentrum gaat. Hoeveel staat er nog op? Eu… niks meer eigenlijk. Ik had vorige week nog laurier gehaald voor achterin en twee seringen voor naast de oprit. Dus jij koopt van mijn geld rood gras in potten en dan mag ik niet bepalen waar het komt? Liefje, alsjeblieft. Kijk nou, het begint te regenen. Zeg nou, hier dan? Zeker een meter naar rechts nog.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zou tegen mijn vrouw zeggen. Doe het lekker zelf. Het is een typische dialoog voor mensen die elkaar al erg lang kennen. Elkaar niets gunnen en toch getrouwd blijven. Heel herkenbaar, helaas. Daarom doet dit stuk mij veel verdriet. Fijn dat je de feiten over tuinen zo goed omschrijft. Het verhaal klopt gewoon.

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zou tegen mijn man zeggen: 'laat mij het maar doen.' Oh erg eigenlijk hè, die overduidelijke verschillen tussen mannen en vrouwen. Hij blijft wel heel rustig die man, wel een lieverd dus.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Informatief stukje, met nog wat verongelijkt gesnuif van de man die zich gepluimd voelt. Zo te zien een discussie die al vaker werd gevoerd. Vrouwlief gaat gewoon lekker door. Leest met een vlot vaartje. Het ontbreken van de aanhalingstekens stoort hier niet, vanwege de duidelijke dialoog. Toch effe wennen, zo lezen. Graag gelezen, rook al bijna de vlinderstruik.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marcker zegt dat er geen aanhalingstekens stonden. Verrek! Was me inderdaad niet opgevallen. Dat zegt inderdaad iets over de kracht van je dialoog. Herkenbaar spanningsveld tussen twee mensen die al wat langer bij elkaar zijn. Grinnikend gelezen!

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt voor het lezen en de complimenten! Grappig dat niemand denkt dat de vrouw in de tuin staat en de man een cadeaukaart voor zijn verjaardag heeft gehad..... @pim2000: Gelukkig maar dat de tuinfeiten kloppen, dat was ook de bedoeling en ook kleine verhaaltjes en dialogen moeten feitelijk kloppen. Jammer dat het stukje je droevig maakt, de bedoeling was een beetje kribbigheid tussen twee mensen die lang bij elkaar zijn over te brengen. Milde spot en herkenbaarheid wilde ik laten lezen, niet chronische afstand tussen twee mensen.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuke, vlotte dialoog. Erg moeten grinniken om dit stukje: Nee, veel verder nog. Fraai is dat trouwens, dat jij met mijn kaart naar het tuincentrum gaat. Hoeveel staat er nog op? Eu… niks meer eigenlijk. Ik had vorige week nog laurier gehaald voor achterin en twee seringen voor naast de oprit. Dus jij koopt van mijn geld rood gras in potten en dan mag ik niet bepalen waar het komt? Volgens mij gaan ze straks gewoon binnen gezellig proosten op de tuin, die toch zo leuk aan het worden is. ;)

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Geweldig! Zo gaat dat al jaren tussen die twee ... Ze kunnen niet 'met' maar ook zeker niet 'zonder' elkaar. Ze hebben allebei weer terrein verkend en leefden nog lang en gelukkig ... Ook ik miste de komma's niet!

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Su- per-grappig. Herkenbaar ook, en daardoor meteen licht schaamteverwekkend..... Leest als een trein, heel levensechte dialogen. Ik zag ze voor me, deze kibbelende mensen!

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zag wel een vrouw in de tuin staan en de man aanwijzingen geven ;). Een alledaags dialoog. Ik miste de aanhalingstekens dan weer wel, maar dat zal per persoon verschillend zijn ;).

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Prachtige dialogen en levensecht. Ik ken deze situatie uit eerste hand. Alleen is het bij ons niet zo heftig. Mijn vrouw beslist (wat de tuin betreft). De aanhalingstekens vond ik in het begin vreemd, maar omdat het puur dialoog was, is het zeker accptabel. Al met al graag gelezen.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank ook aan de 'nieuwe' lezers (fijn om gelezen te worden!) De aanhalingstekens heb ik inderdaad weggelaten omdat het hele stukje dialoog is. @Anne: goed zo dat je de vrouw als lijdzaam en lijdend voorwerp zag (als enige blijkbaar).