Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#50 Khalid

Je kon er de klok op gelijk zetten. Als alle kinderen uit de straat weer gillend heen en weer renden, de pubers op hun brommers door hun sigarettenrook omhoog starend zaten te gnuiven en ome Jan verontrust aanbelde, zat Khalid in de plataan achter de vijver bij de kinderboerderij. Zijn vader vervloekte de boom en richtte zijn ogen wanhopig tot de hemel, vertwijfeld waarom nu net zijn enige zoon zo'n onstuimig karakter moest hebben. Zijn dochters waren ook niet altijd te pruimen, vooral de oudste, Raisa. Zijn vrouw sloot zich soms op als het te veel voor haar werd en wilde dat hij de boel temde. Onder de dekmantel van zijn drukke vrijwilligerswerk zocht hij zijn heil op de voetbalclub. Bij de geboorte van hun zoon zou alles anders worden, had zijn vrouw gezworen. Een zoon moet een vader thuis hebben, had ze hem op plechtige toon ingeprent. Hij had toegestemd. De komst van de jongen had de zaken slechts ingewikkelder gemaakt als in zijn ogen zijn bestaan in het niet viel met de aandacht voor zijn zussen. Vervolgens chanteerde hij zijn ouders met de angsten die ze uitstonden wanneer hij de zwaartekracht in die boomkruin trotseerde. Aamir pakte berustend de telefoon en belde de brandweer die gedwee zijn rol in deze soap zouden uitvoeren. Hij zou vervolgens boos naar buiten rennen waarbij de jongste kinderen gillend uit elkaar zouden stuiven. Met veel armgebaren en dreigementen zou hij zijn zoon naar beneden commanderen die vervolgens deed aslof zijn neus bloedde. Als vader dan echt rood aanliep zou zijn gezichtje verkruimelen en maakte hij snotterend kenbaar dat hij niet meer durfde. Op het moment dat zijn vader zich omdraaide om 'de politie te bellen', was de brandweer al onderweg en kreeg Khalid een vileine gloed in zijn pretoogjes. Hij zag nog net een klein stukje van het dak van hun huis. De dakkapel stond als een eenzaam huisje op het veld van rode dakpannen. Achter het raam de jaloerse blikken van zijn zussen.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Marcus, Ik zie het ventje zitten, ook het 'toneelspel' van de vader. Leuk verhaal Dingetje:
de boom en richtten zijn ogen
richtte Deze zin loopt niet:
Zijn dochters waren ook niet altijd te pruimen, vooral de oudste, Raisa, en soms te veel voor zijn vrouw

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Grappig dat in het begin van het verhaal al blijkt dat de situatie geen uitzondering is. En inderdaad het toneelspel van de vader is leuk. Een bijzonder aangenaam verhaal om te lezen.

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kinderen blijven kinderen, eender welke cultuur. Goede schets. Vaders blijven ook vaders, blijkbaar... .

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@janpmeiers: Ja inderdaad, 'richtten', domme fout. (de brandweer die gedwee hun rol , trouwens ook) @nyceway, Johanna B.: dank; hij buit zijn uitzonderingspositie goed uit.

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je zult maar zo'n zoon hebben. Je tekent mooi een buurtscène, ik zie het voor me. Dat de vader al van te voren de brandweer belt omdat hij al weet hoe het gaat verlopen geeft me een gelaten gevoel. Een gevoel dat zoals het gaat onvermijdelijk is.