Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#49 Diario

Wie had ooit kunnen denken dat iemand mij, de excentrieke Frida Hinkebeen, vandaag ten huwelijk zou vragen. En nog wel een beroemde Mexicaanse kunstschilder. Niet moeders mooiste, wel een grootmoedig man en een geweldige kunstenaar met een vlotte babbel. Vooral zijn handen vallen mij op, zacht met lange smalle vingers, waar hij niet alleen prachtige muurschilderingen mee kan maken, maar ook heel gevoelig mijn wangen kan beroeren. Ik voel me zo gelukkig, het lijkt wel of ik vleugeltjes heb gekregen. Wat een gevoel van vrijheid geeft me dat. Licht als een veertje, elegant en niet gehinderd door lichamelijke pijn en gipskorsetten zweef ik hoog boven alles uit. Ik zie mezelf plat op bed liggen, het ene zelfportret na het andere schilderend. Dankzij het geniale idee van mijn moeder om boven mijn hoofd een spiegel te monteren en aan mijn bed een speciale schildersezel, lukt me dat wonder boven wonder zeer goed, om in die benarde positie te schilderen. Mijn zelfportretten worden steeds gedetailleerder en realistischer. Ik kan mijn gevoelens daar volledig in kwijt. Het feit dat ik daar steeds beter in word en de stimulans van mijn Mexicaanse kunstschilder geven me de kracht om door te gaan met schilderen. ‘Je hebt talent’ zei hij dikwijls. Ik, die voor het ongeluk nog nooit aan schilderen had gedacht, schilderde alsof mijn leven er van af hing en voelde me steeds sterker worden. Weliswaar met een batterij pijnstillers binnen handbereik. Toch sluipt de twijfel langzaam toe, met zoveel geluk in het vooruitzicht. Zal ik ooit uit dat bed komen en weer kunnen lopen? Raakt mijn kunstenaar niet uitgekeken op een gehandicapte? Kan ik nog kinderen krijgen? Zouden mijn, hoofdzakelijk autobiografische schilderijen, gewaardeerd en erkend worden? Ach laat ik nog maar niet te veel aan de toekomst denken en genieten van dit gelukzalige moment. Dat kunnen ze me in ieder geval niet meer afnemen.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nicole Brouwer, Frida Kahlo, neem ik aan. Het huwelijk werd een drama. Haar schilderijen vind ik erg mooi. Je hebt een mooi fragment geschreven - goed detail van de pijnstillers, die slikte ze haar leven lang.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De olifant en de duif, zo las ik zojuist. Het mooie aan deze opdracht is dat het eigenlijk een onmogelijke is. We kunnen nu eenmaal niet in iemands hoofd kijken. Maar het is mooi geschreven. Graag gelezen.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat levert deze opdracht interessante personen op, zeer leerzaam! Een triest verhaal van deze kunstenares, hoewel ze zelf vreemde wendingen aan haar leven geeft. Een goede invulling na de informatie over de persoon gelezen te hebben, lees ik dat je de feiten mooi verwerkt hebt in het verhaal. :thumbsup:

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor de positieve reacties. Ik vond het ook een zeer leezame opdracht. @Marietje wat goed dat je de persoon ook bent gaan googlen

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een heel mooi stukje over een erg moeilijke schilder. Frida Kahlo is een zeer complexe maar interessante vrouw en haar leven was in vele opzichten erg betekenisvol (Ook politiek - sympathie voor communisme). Wat de schilderkunst betreft is ze voor mij moeilijk te plaatsen omdat ze surrealistische schilderijen maakt die beeldtaal gebruikt uit een erg vreemde cultuur (de Azteken). Ze dweepte met Jeroen Bosch en de Vlaamse Breugel maar schilderde vaak in een stijl die aan Dali doet denken. Haar biografie (geschreven door Hayden Herrera) zit al jaren in mijn boekenkast maar heb ik - om eerlijk te zijn - nog niet gelezen. Heel erg leuk dat je Frida hebt gekozen Nicole, en waarschijnlijk heb je plezier beleefd aan het inlevingsproces. Zoals je ook al in een reactie schreef was het een mooie en verrijkende opdracht deze week. Helemaal met je eens.

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ryn dank voor je reactie. Ik heb haar biografie ooit eens gelezen en is me altijd bij gebleven. Ik houd ook niet zo van haar surrealisme maar het geeft wel exact weer hoe ze zich voelt. Bijzondere vrouw, ik ou niet graag met haar willen ruilen,

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Nicole, wat een prachtig fragment heb je geschreven. Je hebt uitstekend research verricht en het komt echt over alsof je Frida bent. Aangename schrijfstijl, mooi hoe je gevoelens weet te verwoorden! De complimenten! :thumbsup:

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb haar opgezocht op Wikipedia en wat een heftig leven heeft zij gehad. Verschrikkelijk, vooral dat ongeluk en dan blijkt je man ook nog vreemd te gaan met je eigen zus. Een mooi fragment waar de eerste twijfel al zichtbaar wordt...