Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#43 – De voddendochter

Voor geld en schoonheid ben ik over lijken gegaan. Ik ben de dochter van een voddenboer. Thuis waren we arm, maar ik had een knap gezichtje. In mijn goed stel hersenen rijpte van jongs af aan de overtuiging dat ik niet wou worden zoals mijn moeder, een afgeleefde vrouw die na ieder kind uitdijde. Bij kind nummer acht gaf ze er de brui aan en overleed in het kraambed. Als oudste dochter werd ik verondersteld voor de achtergebleven weduwnaar en zeven kinderen te zorgen. Ik nam de benen en trok met mijn zestien jaren naar een andere stad waar ik als huishoudster in dienst trad bij een kinderloze rijke dokter en zijn lelijke vrouw. Ik vermoordde de vrouw, gewoon een drupje van een goedje uit het kabinet van de dokter in haar ochtendkoffie. Niemand heeft het ooit geweten. De dokter was er kapot van, althans de eerste dagen. Daarna vond hij troost in mijn goedhartig aangeboden strakke lijf. We traden in het huwelijk, dat ook kinderloos bleef. De engelenmaaksters in de stad waren kundig genoeg en hielpen me graag. De dokter was teleurgesteld maar veel tijd om rouwig te zijn had hij niet. Na enige tijd stierf ook hij een nooit opgehelderde dood. Van voddendochter was ik ‘mevrouw de weduwe van de dokter’ geworden. En dat ben ik gebleven. Ik heb me wel vermaakt, met bankiers en diamantairs. Zolang ze geld hadden was het goed. Nu ben ik oud, mijn lijf is nog steeds strak. De botten priemen door mijn perkamenten huid. Me vermaken doe ik niet meer. Ik ben alleen, zonder zeven broers en zussen, zonder man en kinderen. De verpleegster veegt met een servet mijn mond af die zijn best doet om het voedsel niet te laten ontsnappen. Ik weet het nu, geld en schoonheid maken niet gelukkig.

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oei, ' ik vermoorde' moet natuurlijk ' ik vermoordde' zijn, maar het knopje bewerken heb ik voorlopig nog niet ontdekt...

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oei, ' ik vermoorde' moet natuurlijk ' ik vermoordde' zijn, maar het knopje bewerken heb ik voorlopig nog niet ontdekt...
Direct onder Start » Forum » Themaforums » Wekelijkse schrijfopdracht » Wekelijkse schrijfopdracht #43 – Een goed mens Ofwel het tweede tabje boven de titel van je bericht ;)

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Lagertha, welkom. Wellicht wil je alinea's meer scheiden zodat het niet zo compact overkomt. Ik heb je toch goed begrepen dat je met engelenmaaksters vrouwen bedoelt die aborteren? En dit allemaal in het kader van het ultieme lijf? Strak geschreven je verhaal hoewel er nog iets mist volgens de opdracht. Dat je op het goede pad komt of zo.

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ok! Knopje 'bewerken' ontdekt! @ Mili: Bedankt voor je feedback! Ik heb de alinea's meer trachten te scheiden! Met engelenmaaksters bedoel ik inderdaad vrouwen die destijds clandestien abortussen uitvoerden. Mijn hoofdpersonage wil inderdaad geen kinderen. Ze wil vooral niet zoals haar moeder worden (uitgedijd). Wat betreft het goede pad had ik bedacht dat ze dan op het einde al haar geld schenkt aan de verpleegster, maar de limiet van 300 woorden zou dan overschreden worden. Vandaar dat de hoofdpersoon nu gewoon oud en eenzaam is geworden en beseft dat ze het verkeerd heeft gedaan. Voor haar is het echter te laat voor het goede pad... of zoiets:-)

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooie en knap geschreven Lagertha, welkom ook namens mij! De aangemeten onverschilligheid en de tragiek daarvan zijn voor mij overal voelbaar in dit verhaal. Dat je HP het e.a. ander inziet gaat al de richting van een goed pad op. Misschien wat laat, maar toch...

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi slecht persoon heb je neergezet, alleen die laatste zin verpest haar slechtheid, vind ik. Het zou mooier zijn als ze zich nu uit pure onmacht of berekening beter gedraagt.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Lagertha, Je hebt een vlot verhaal neergeschreven. De titel vind ik al heel mooi en nodigt meteen uit om te gaan lezen. Knap.

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wel een slecht persoon. Maar wanneer heiligt iemands doel de middelen? HP is duidelijk heel anders in het leven gestapt dan dat wij er gemiddeld gezien zijn ingestapt. Ik vind dat je de HP mooi hebt neergezet.

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom op het forum, Lagertha. Ik heb je verhaal met veel plezier gelezen. In je plot zit ook nog een mooie boodschap. :thumbsup:

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste Lagertha, ik vind dit knap gedaan. Het leest prettig en je weet de lezer te raken. De insteek is bijzonder, een vrouw die over lijken gaat om haar doel te bereiken. Maar was dat doel wel zo verrijkend? :thumbsup: Dat vraagt ze zich af in de laatste zin, die de aanzet geeft tot een verandering in haar karakter, een nieuw inzicht. Met veel plezier gelezen en ga zo door!