Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #38 (deel 3)

Oma wilde niets vertellen over de wolf die in haar huisje was geweest. 'Als je het niet zegt berg ik je op in een verpleeghuis,' zei de moeder van Roodkap dreigend. Oma had haar vingers in haar oren en haar tong uit gestoken. Roodkap fietste na het ziekenhuisbezoek langs Sjon van de coffeeshop. 'Die wolf, waar woont hij eigenlijk, weet jij dat' vroeg Roodkap terwijl ze muntthee dronk. Sjon trok zijn schouders op. Op een avond besloot Roodkap naar het huisje van oma te gaan. Ze zocht in de kast, trok oma's jurk aan, zette haar rieten hoedje op en deed een schemerlampje aan. Ze zou die wolf opwachten. En dan eens de waarheid zeggen. Of hem een dreun verkopen, daar was ze nog niet over uit. Weldra werd er op de deur geklopt. 'Wie is daar,' zei Roodkap met een oma imitatie stemmetje. 'Wolf hier, hoe gaat het?' Roodkap stikte bijna in haar eigen adem. Ze dimde het licht zodat wolf haar gezicht niet zo goed zou zien. Het hoedje schoof ze verder over haar voorhoofd. Hij schuifelde naar binnen en ging rustig zitten. Ze kon zijn gezicht niet goed zien en trilde als een rietje toen hij haar heel even zachtjes aan raakte. 'An, heb je het koud, schat?' An, waarom noemt hij mijn oma An, dacht Roodkap. Die valse wolf sprak als een slijmerig klein mannetje! 'Ach lieverd, toch. Wat had je veel gedronken, An, die vorige keer. Je viel zelfs in slaap, je was zo dronken, je sloeg wartaal uit. Je ogen rolden in je koppie. Ik ben maar gegaan. Je kleindochter kwam ik nog tegen op de terugweg en dus deed ik maar een beetje vreemd tegen haar want, ja, ze zal mij wel verdacht vinden, An. Ze kent mij van vroeger, je komt niet zo gauw af van een slechte naam, dat weet jij als de beste. Je hebt toch niemand iets verteld hé, An, van ons. Denken ze nog steeds dat je jointjes rookt?' Roodkap schudde haar hoofd en bromde wat. 'Ik ga saliethee maken, schat en zullen we dan lekker naar boven gaan? Ik blijf een nachtje, voor de gezelligheid. Neem ik het sprookjesboek mee naar boven, gezellig.Voorzichtig op de trap, lieverd.' Wolf liep naar de keuken en Roodkap stond bibberend op. 'Ik heb je lichaam zo vreselijk gemist, An,' brabbelde hij toen hij de ketel met water vulde. En net op dat moment rinkelde haar mobiel.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dit is een hele zorgzame wolf. Het valt me op dat de wolven na veel agressiviteitsgedoetjes en drugsgebruik steeds liever en zorgzamer worden. Ergens wel een opluchting, vind ik. Een fijn verhaal om te lezen. Hoewel ik er wel van opkijk dat de Roodkapjes en de oma's nu allemaal in bed willen duiken met de wolf.

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oma An en de wolf! :eek: Dat is natuurlijk ook een mogelijkheid! Je houdt me wel nieuwsgierig. Wederom graag gelezen! :thumbsup:

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Madd, er ontsnapt mij iets. Waar is oma gebleven toen Roodkapje in haar huisje ging zitten? Had zij haar in het kippenhok opgesloten of zoiets? Een leuke wending vind ik dat je verder in de tijd gaat en wolf een beetje vreemd doet tegen Roodkapje omdat ze hem van vroeger kent. Maar dat wolf en oma An nu een kusrelatie hebben ... Het wordt mij echt teveel, mijn jeugd doordrenkt van sprookjes trilt op zijn grondvesten. [Roodkap trilde van de zenuwen. Ze kon zijn gezicht niet goed zien en trilde als een rietje]. Hier wordt m.i. een keer teveel getrild in een kort tijdsbestek. Ben je ook zo benieuwd naar de volgende opdracht? In de tussentijd ga ik aan de saliethee. Schijnt demonen te verdrijven.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@JohannaB, het is meer een schaap in wolfskleren, bij wijze van spreken. Roodkap heeft geen zin om het bed te delen met die wolf, zij heeft zich verkleed als haar oma. @Marietje, wolf en oma hadden door de wiet gezelschap aan elkaar. Alleen oma had niemand verteld dat ze nu lovers waren. @Richard, er schijnt een ongekuiste versie te zijn van het verhaal van Roodkapje..... @Mili, teveel getril verwijderd. Oma lag nog in het ziekenhuis met haar alcoholvergiftiging. Roodkap heeft zich verkleed als oma An en nu de wolf haar lover blijkt te zijn, ligt alles even anders. Demonen, van alles doet die saliethee. Er dampt een glaasje naast mij. De volgende opdracht? Ze komt Sneeuwwitje tegen of ineens zijn er zeven geitjes, wie weet. Dank jullie voor de feedback!

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een hele leuke versie, maddburg. Ik denk niet dat ik na deze opdrachten ooit nog mijn nichtje dit verhaal normaal kan voorlezen :D.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een prachtig verhaal, Maddburg. Zolang oma in het ziekenhuis ligt, gaat Roodkapje bij die lieve wolf vast de plaats van oma innemen. En dan die ontknoping met dat mobieltje. Dat was echt lachen.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Anne, toen ik ooit de ongekuiste versie hoorde van Roodkapje was ik het sprookjes gevoel helemaal kwijt. Ik begrijp je. @Tja, ik vermoed dat ze een prima conditie heeft. Wegwezen, zo snel mogelijk. @Jules, altijd een mooi compliment als iemand om je verhaaltje kan lachen, dank je. @Petra, heerlijk he Petra....

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Prachtig Maddbrug, mooie omkering van de rollen. Nooit gedacht dat Roodkapje nog eens in oma's bed zou belanden. Met vele plezier gelezen, dank je wel