Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#36 Roodkapje

Als in een reflex maakte Rood zich klein en dook weg achter het struikgewas. Ze hield haar adem in en hoorde verschillende, diepe, brommende stemmen. Door de bosjes heen kon ze net zien waar de stemmen vandaan kwamen. Op een open plek was een kring wolven met elkaar in conclaaf. Ze stonden op hun achterpoten en vormden een dichte ring rond een jongetje - van een jaar of zes, schatte Rood. Het jochie werd in de rondte geduwd, kriskras van de ene naar de andere wolf. ‘Ik ben de oudste, dus ik heb het meeste recht op hem,’ hoorde ze een van de wolven roepen. ‘Ik ben de grootste, dus heb ik het meeste recht op hem,’ riep een andere wolf. Een van de wolven, probeerde de andere te overstemmen: ‘Kunnen we hem niet gewoon verdelen?’ Even viel er een stilte in de wolvenkring. Ze keken de wolf die had geopperd te delen meewarig aan. Zonder er verder een woord aan vuil te maken, zetten ze het opbieden weer voort. ‘Ik ben de jongste, ik moet er nog van groeien.’ Rood trilde van angst, omdat ze bang was voor zichzelf, maar misschien nog banger voor wat het jongetje te wachten stond. ‘Ik ben de alpha, dus ik bepaal,’ zei een wolf die het jongetje in zijn klauwen bij zich hield. ‘En ik bepaal dat ik hem zelf opeet.’ Hij moest grinniken om zichzelf.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Je maakt er een griezelig verhaal van. Ik zou er niet aan moeten denken om Roodkapje te moeten zijn in dat bos, of dat arme jongetje. Knap dat je zo'n fantasievol verhaal hebt weten te schrijven in vijf minuten! Goed gedaan. Je zinnen lezen vlot en het verhaal komt natuurlijk over. :thumbsup:

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wauw, dit is wel een verrassend en zeer knap stuk! Over je stijl kan ik niet zoveel zeggen, maar je lijkt me wel een technisch sterke schrijfster.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Knap zo'n verzorgd stukje in vijf minuten! Het Roodkapje heeft een verrassende wending. Jouw stijl hier is beschrijvend zonder emoties te benoemen, en dus verzorgd! :thumbsup:

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
bedankt voor jullie aardige woorden. Het stukje is nog niet af omdat 5 minuten kort is. Ik had voor het schrijven al wel mijn gedachten laten gaan over een mogelijk vervolg. Dus echt een zuivere 5 minuten was het niet eens. Wel een te gekke opdracht. Met veel plezier lees ik de andere bijdragen, en ik ben verrast over hoeveel variaties er zijn ontstaan.

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Dit is een verrassende versie van Roodkapje. Hoewel dit snel is geschreven, vind ik dat het bijzonder goed in elkaar zit. Ik voel de angst van Roodkapje. Rotbeesten die wolven. Een beetje kleine kinderen opeten. Ik vind dat je heel goed schrijft. Waarschijnlijk heb je al veel geschreven.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mevrouw van Balen, u is fantastisch. Prachtig. Een geheel eigen invulling. Angstaanjagend, mooi opgebouwd, mooi taalgebruik. Laat ik het maar bekennen: ik ben gewoon jaloers en ga niet nog meer complimenten geven, hoezeer u er ook naar vist. :) Prachtig, verrassend en mooie opbouw lijken mij op dit moment voldoende

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een egoboost levert deze opdracht op. Heerlijk! Blijkbaar triggert roodkapje bij veel mensen iets. Ze doet mij in elk geval uitbarsten in een schrijfaanval. Omdat ik het zo leuk vind, ben ik zelfs bezig het stukje verder te schrijven, met het plan het ook af te ronden. Kortom, goede opdracht Henny. Prettig om te lezen hoe iedereen het beste in andermans stukjes ziet.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@mevrouw Van Balen: ik heb je gemist, fijn dat je er weer bent. Laat je even rondwentelen in je egoboost die je verdient. :)

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat arme jongetje.... Een heerlijk enge sfeer, eigenlijk meer in de originele sfeer van het oorspronkelijke Roodkapje verhaal (wat ook helemaal niet voor kinderen was geschreven) : P