Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #36 - Roodkapje

Roodkapje: Iedereen kent het verhaal van Roodkapje. Ze gaat op weg naar haar zieke grootmoeder in het bos. Aan haar arm een mandje met wat brood, een fles wijn. Onderweg ziet ze bloemen tussen de bomen. Wat zal haar grootmoeder daar blij mee zijn. Roodkapje besluit van het pad af te gaan en tussen de bomen de bloemen te plukken. Ongemerkt gaat ze steeds dieper het bos in. Dan hoort ze een geluid, vlak achter haar. Geschrokken draait ze zich om en ziet ze een enorme gedaante met grote oren en een harige vacht. Nieuwsgierig zet ze een paar stappen dichterbij. Zoiets heeft ze nog nooit gezien. Ze houdt haar hoofdje scheef en kijkt hoe het harige gedaante een stap dichterbij zet. Hij zet zijn poten op de grond, zodat hij op vier poten staat. Langzaam steekt ze haar hand uit. Hij loopt dichterbij en snuffelt even. Roodkapje giechelt wanneer de natte neus haar hand kietelt. ‘Waarom ben je zo alleen, hier zo diep in het bos?’ Ze haalt haar schouders op: ‘Ik ga naar mijn zieke oma toe. Ik heb wat boodschappen voor haar meegenomen, maar de bloemen zagen er zo mooi uit.’ Ze kijkt op en tuurt in het rond. Pas nu ziet ze hoe ver ze van het pad is afgedwaald. Bomen torenen hoog boven haar uit. Het pad is nergens meer te bekennen. ‘Maak je maar geen zorgen, ik weet de weg. Kom maar op mijn rug zitten.’ ‘Je rug…?’ Vertwijfeld kijkt ze naar de sterke rug van de wolf. Zou hij haar wel kunnen houden? En is hij wel te vertrouwen? Mama heeft altijd tegen haar gezegd om nooit met vreemden mee te gaan. Aan de andere kant ziet hij er wel sterk uit. Bovendien is ze verdwaald en zelf gaat ze nooit uit dit grote bos komen. ‘Kom maar en houd je goed vast aan mijn haren,’ zegt de wolf wanneer hij op de grond kan liggen zodat Roodkapje er gemakkelijker op kan zitten. Voorzichtig gooit ze haar ene beentje over het enorme lijf heen. De haren kietelen tegen haar blote benen aan. Ze houdt in haar handen stevig de stugge haren vast en dan begint de wolf te rennen.

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Anne, ik zie hier om een of andere reden een Disney/Pixar-achtige Roodkapje bij. Je schrijft heel beeldend (en heel veel in vijf minuten) en ik ben erg benieuwd waar de wolf Roodkapje mee naartoe nam. Het klinkt misschien voorspelbaar maar op dit forum onderscheid je je door je jeugdige, frisse stijl. Je teksten is verzorgt en je schuwt moeilijke onderwerpen niet. Altijd een plezier om te lezen.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Anne, ik zie hier om een of andere reden een Disney/Pixar-achtige Roodkapje bij. Je schrijft heel beeldend (en heel veel in vijf minuten) en ik ben erg benieuwd waar de wolf Roodkapje mee naartoe nam. Het klinkt misschien voorspelbaar maar op dit forum onderscheid je je door je jeugdige, frisse stijl. Je teksten is verzorgt en je schuwt moeilijke onderwerpen niet. Altijd een plezier om te lezen.
Leuk dat je Disney erbij haalt. Ik ben een grote Disney fan! Leuk om te zien hoe je mijn stijl omschrijft :). Fijn dat je me altijd met plezier leest.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Anne Borneman, Ja, je stijl is modern. Wat mij betreft niet per se Disney (dat is juist ouderwets). Leeftijd zegt me niet zoveel. Mogelijk ben je een gymnasiaste in jaar 3 of 4 en dan heb je al meer kennis tot je genomen dan de gemiddelde volwassene. Stilistisch ga je nog weleens in de fout zoals hier:
Hij loopt dichterbij en snuffelt even.
Maakt niet uit, als je dit verhaal echt in 5 minuten hebt gemaakt... Petje af.

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Anne ik ben blij dat je er bent. Mooi verhaal en wat een vertrouwen in die boze wolf. Dat zegt meteen ook iets over je schrijven. Je bent dikwijls erg goedaardig en positief maar ik herinner mij toch ook dat je soms heel bloeddorstige kantjes hebt. De beste manier om iemand te laten doodbloeden vroeg je laatst... Je verzorgt je verhaallijnen altijd erg goed en hebt dikwijls een mooi en creatief plot. Daar denk je dus zorgvuldig over na en je doet goed research als het moet. Dat maakt je verhalen sterk en dat vind ik je grootste kwaliteit.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mogelijk ben je een gymnasiaste in jaar 3 of 4 en dan heb je al meer kennis tot je genomen dan de gemiddelde volwassene.
Ik doe VWO 4e klas ;). Bedankt voor je reactie.
Anne ik ben blij dat je er bent. Mooi verhaal en wat een vertrouwen in die boze wolf. Dat zegt meteen ook iets over je schrijven. Je bent dikwijls erg goedaardig en positief maar ik herinner mij toch ook dat je soms heel bloeddorstige kantjes hebt. De beste manier om iemand te laten doodbloeden vroeg je laatst... Je verzorgd je verhaallijnen altijd erg goed en hebt dikwijls een mooi en creatief plot. Daar denk je dus zorgvuldig over na en je doet goed research als het moet. Dat maakt je verhalen sterk en dat vind ik je grootste kwaliteit.
:o

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Is dit het verhaal van Roodkapje en de lieve taxiwolf of de slechte taxiwolf? Ik vraag het me af. Dit is de eerste versie waarbij ik ernstig twijfel over de afloop het sprookje. Ik vind het mooi bedacht. Ik vind jouw schrijfstijl behoorlijk volwassen voor jouw leeftijd, zorgvuldig, origineel, aangenaam en altijd goed leesbaar. Verder denk ik dat je heel veel talent hebt. Het zou mij niet verwonderen dat ik ooit een boek van Anne Borneman kan kopen in de boekhandel (ik ga er voor het gemak vanuit dat boeken blijven bestaan).

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is inderdaad vaak een mooie invalshoek die jij laat zien. Veel van jouw leeftijdsgenoten ontdekken in deze periode de Breezer, maar jij heeft een fijne passie ontdekt. Alsjeblieft, stop niet met schrijven.

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een mooie, positieve draai geef jij eraan. Die wolf gaat niemand opvreten. Jouw stijl ken ik een beetje zo langzamerhand: je kunt veel onderwerpen aan en je schuwt de zwaardere onderwerpen niet. Vaak verbaas ik me er over dat iemand van jouw leeftijd zo goed kan schrijven en zo'n goed inzicht heeft in de schaduwkanten van het leven. Je schrijft helder en je gebrruikt mooie spanningsboogjes. We gaan nog veel van jou horen.

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat een naïef, onschuldige Roodkapje heb jij neergezet. De wolf symboliseert voor mij hier de grote mensen wereld. Hier is vast niet alles zoals het lijkt! :unibrow: Dat vind ik zo knap: jij zet een sfeer neer zonder het te benoemen. Jij weet dat ik een grote fan van je ben: een talent om te koesteren. :nod: Misschien daarom intrigeert deze invulling mij want er is iets on- Annes maar ik kan het niet benoemen. Ik kom er graag op terug als ik het weet! Jouw schrijfstijl is duidelijk, sfeervol en beeldend. Jouw fantasie onbegrensd. Die twee samen vormen jouw talent. :thumbsup: Nu ik het herlees komt het misschien omdat het verhaal bij het einde pas begint. Zie je ik wil weer graag meer lezen van jou! :)

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Fantasierijke benadering, Anne. Dat bewonder ik ook in je schrijfstijl, het originele en het zien vanuit andere invalshoeken. Je bent waarschijnlijk de jongste hier bij SOL en dat vind ik geweldig van je. Hoop nog veel te lezen van je!

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Anne sorry hoor, maar ik had in mijn commentaar nog een lelijke dt-fout gemaakt en die heb je (door hem te knippen en te kopiëren) nog in het uitstalraam gezet ook. Soms ben ik toch een beetje te snel en onvoorzichtig. Dom van mij!

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor de domme Belgen onder ons, en dan heb ik het vooral over mij... VWO 4e klas staat gelijk met welke leeftijd? In dit verhaal dwaalden mijn gedachten onmiddellijk af naar Twilight. Ik lees jouw stukjes altijd graag, omdat ze fijngevoelig, beeldend en orgineel zijn. Je schrijft ook klaar en duidelijk, zonder poespas.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Anne, wat heb je een prachtige reacties ontvangen! In iedere reactie vind ik wel wat dat ook ik jou gezegd zou kunnen hebben. Ik zou zeggen, plak ze boven je bed, lees ze vaak en zo kom je meer en meer tot nog grotere schrijfprestaties. :thumbsup:

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Alle reacties gelezen. Wat kan ik er nog aan toevoegen? Je hebt er een echt verhaal van gemaakt. niet gemeen maar gewoon lief. Wat een vertrouwen heeft Roodkapje in de wolf. Mooi dat je in het midden laat waar hij met haar heen gaat.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dit is de eerste versie waarbij ik ernstig twijfel over de afloop het sprookje
Ik zou het zelf ook niet weten. Maar ik had niet echt een happy ending in gedachten ;).
Het zou mij niet verwonderen dat ik ooit een boek van Anne Borneman kan kopen in de boekhandel (ik ga er voor het gemak vanuit dat boeken blijven bestaan).
:o, dankjewel voor je lieve reactie.
Veel van jouw leeftijdsgenoten ontdekken in deze periode de Breezer, maar jij heeft een fijne passie ontdekt. Alsjeblieft, stop niet met schrijven.
Laat ik maar niet op die eerste opmerking ingaan :lol:. Ik zal je hierbij plechtig beloven dat ik nooit zal stoppen :nod:.
Vaak verbaas ik me er over dat iemand van jouw leeftijd zo goed kan schrijven en zo'n goed inzicht heeft in de schaduwkanten van het leven. Je schrijft helder en je gebrruikt mooie spanningsboogjes. We gaan nog veel van jou horen.
Alweer zo'n lieve reactie! Dankjewel!
Dat vind ik zo knap: jij zet een sfeer neer zonder het te benoemen. Jij weet dat ik een grote fan van je ben: een talent om te koesteren. :nod: Jouw schrijfstijl is duidelijk, sfeervol en beeldend. Jouw fantasie onbegrensd. Die twee samen vormen jouw talent. :thumbsup: Nu ik het herlees komt het misschien omdat het verhaal bij het einde pas begint. Zie je ik wil weer graag meer lezen van jou! smile
Bedankt voor je lieve reactie Marietje :o. Tja, toen het verhaal pas echt begon waren mijn vijf minuten alweer op. Een beetje jammer, maar helaas ;).
Je bent waarschijnlijk de jongste hier bij SOL en dat vind ik geweldig van je.
Bedankt maddburg :).
Anne sorry hoor, maar ik had in mijn commentaar nog een lelijke dt-fout gemaakt en die heb je (door hem te knippen en te kopiëren) nog in het uitstalraam gezet ook. Soms ben ik toch een beetje te snel en onvoorzichtig. Dom van mij!
:D, geeft niks.
Voor de domme Belgen onder ons, en dan heb ik het vooral over mij... VWO 4e klas staat gelijk met welke leeftijd?
Dan ben je ongeveer 16 jaar ;).
In dit verhaal dwaalden mijn gedachten onmiddellijk af naar Twilight.
Dat kan geen toeval zijn, ik ben bij hoofdstuk 31 van Breaking Dawn! (Ik ben alle delen aan het lezen in het Engels). Blijkbaar was ik er onbewust nog mee bezig ;).
Ik zou zeggen, plak ze boven je bed, lees ze vaak en zo kom je meer en meer tot nog grotere schrijfprestaties. :thumbsup:
Zal ik doen :D.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Alle reacties gelezen. Wat kan ik er nog aan toevoegen? Je hebt er een echt verhaal van gemaakt. niet gemeen maar gewoon lief. Wat een vertrouwen heeft Roodkapje in de wolf. Mooi dat je in het midden laat waar hij met haar heen gaat.
Ik miste je reactie ;). Het kwam eigenlijk ook wel goed uit dat de tijd me dwong te stoppen. Hoewel ik het niet kon laten om toch een vervolg te schrijven. Ik moest gewoon even weten waar de wolf heenging!

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi Anne, zowel aandacht voor de grote lijn als voor de details. Het geheel maakt een super verzorgde indruk. Alsof je heel gefocussed schrijft, bijzonder geconcentreerd. Heel mooi. De personages lijken al uitgekristalliseerd, terwijl je ze (naar ik aanneem) schrijvenderwijs ontdekt. Waardoor ik aanneem dat je over een bijzonder bespiegelende waarneming beschikt (is dit nog Nederlands? en te volgen?) Veel- veelbelovend.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een echte wolf in schaapskleren. Je hebt de onschuld goed neergezet, en de moraal van het verhaal (belangrijk bij sprookjes).

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Veel- veelbelovend.
:o
Je hebt de onschuld goed neergezet, en de moraal van het verhaal (belangrijk bij sprookjes).
Dankjewel voor je reactie! :)

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hi Anne, Mooi lieflijk geschreven stukje van Roodkapje. Met veel details zet je je verhalen neer. En hoe lieflijk het soms ook lijkt merk ik dat je weet dat gevaar zomaar op de loer kan liggen. Een luguber maar pakkend verhaal neemt ons lezers mee naar een setting waar je in het dagelijks leven niet wilt zijn. Je schrijft realistisch maar soms ook dromerig. Een uitstekende sprookjesverteller.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi gedaan. Vooral de details vind ik heel erg mooi. "Voorzichtig gooit ze haar ene beentje over het enorme lijf heen. De haren kietelen tegen haar blote benen aan. " Ik zie het zo voor mij gebeuren en de toevoeging van het enorme lijf en de kriebelende haren is absoluut niet teveel, maar maakt het beeld nog scherper voor mij. Heel graag gelezen.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat een schatje, deze roodkapje! Jouw roodkapje is het jongste exemplaar dat ik ooit ben tegengekomen. Volgens mij hangen kleine kinderen aan je lippen als je dit aan ze zou voorlezen. De manier waarop je schrijft doet me meteen denken aan een tekenfilm, met een vertederende hoofdpersoon, die nog openstaat voor van alles.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat een schatje, deze roodkapje! Jouw roodkapje is het jongste exemplaar dat ik ooit ben tegengekomen. Volgens mij hangen kleine kinderen aan je lippen als je dit aan ze zou voorlezen. De manier waarop je schrijft doet me meteen denken aan een tekenfilm, met een vertederende hoofdpersoon, die nog openstaat voor van alles.
Dankjewel! :)

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind het knap dat het verhaal inderdaad over een jong meisje, maar dat het niet kinderlijk neergezet is. Denk dat dit wel voor alle leeftijden geschikt is, heb je dus gelijk een hele grote doelgroep:D. En ik sluit me graag aan bij het commentaar van Itium over de details; die zag ik ook in je andere stukjes terugkomen, die maken het verhaal heel sterk.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als ik jou lees, lees ik enerzijds enthousiasme, anderzijds een ontzettend serieuze inzet in je teksten. Ik hoop dat je beide behoudt en je opmerkelijke inzicht in mensen en sferen blijft benutten om nog vele jaren mooie verhalen te schrijven.