Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

schrijfopdracht 32 De Zwerver

LENTE ‘Dag Linda.’ … ‘Je kent me niet meer hé?’ ‘Hoe…’ ’Op vrijdag 15 mei 1981 ben je met me getrouwd en 12 jaar en 4 dagen later ging je weg. Een woensdag was dat’ ‘Daan…? Allemachtig…’ ‘Ik herkende jou meteen hoor, toen je langsliep. Hakken zonder hoogtevrees en een legging met tijgerprint, dat doen niet veel vrouwen van boven de vijftig, dacht ik. En je liefde voor goud in overdaad bestaat ook nog, zie ik.’ ‘…. Wat is er met je gebeurd, man? Zijn die zakken van jou? Woon je op straat of zo?’ ‘Jaartje of zeven alweer nu.’ ‘Allemachtig…. Wat is er gebeurd? Import en export deed je toch?’ Dat líep toch wel? ‘Tja, ik had een deal met een paar Chinezen. Vier containers met engelenhaar.’ ‘Engelenhaar?’ ‘Ja, normaal is dat van glasvezel, maar mij hadden ze een of ander chemisch gedoe in de maag gesplitst. Jeuken als de ziekte, vrachtwagen na vrachtwagen kreeg ik terug en toen zat ik dus met een loods vol troep en een heleboel claims.’ ‘Mijn god, Daan. Wat erg!’ ‘Tja, financieel kon ik niet verder naar beneden. Dacht ik. Tot het akkefietje met Liesbeth bij de kerstborrel.’ ‘Liesbeth van Dooremael?’ ‘Ja. We stonden wat te kletsen en te drinken en opeens kwam een van de kerststerren naar beneden. Ik had een partij van die grote kerststerren met kaarsjes gekocht, maar dat liep ook allemaal niet super, dus die hing ik dan maar op kantoor.’ ‘Maar hoezo Liesbeth dan?’ ‘Nou, die stond eronder dus. Onder die kerstster. Haar in de hens, kleren in de hens, iedereen hysterisch en twee dagen later een keurige letselschadeadvocaat op de stoep. Dat was de druppel en ik ben er vandoor gegaan. Sinds die tijd woon ik onder de vrije hemel. Af en toe een plekje bij kennissen. Het valt wel mee hoor. Als ik vroeg weg ben, laten ze me meestal wel in dit portiekje als het koud is. Scheelt een stuk. Alleen die oostenwind, vorige week, die komt echt overal. Maar ach, de winter is niet meer dan een voorteken voor de lente hé?’

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Harryp, Voor de eerste keer bij de wekelijkse schrijfopdracht toch? Dus welkom! Een leuk verhaal om te lezen. Het tempo van het verhaal zit er goed in tot het einde, dat is prettig lezen. Ook is het beeldend geschreven en daardoor vermakelijk. Een ding snap ik niet: - Import en export deed je toch?- Dat lijkt me niet echt een vraag voor een ex. Zeker niet gezien ze twaalf jaar samen zijn geweest. Ik ga ervan uit dat je dan nog weet wat je ex-partner doet of heeft gedaan. Ps. We zijn al bezig met opdracht 33. Ik vermoed dat je meer feedback krijgt als je met de huidige opdracht mee doet.

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Goed geschreven verhaal Harryp.Het lijkt een beetje een inleiding van een langer verhaal, voor een kort verhaal mis ik een beetje een duidelijke clou.Maar het leest prettig en vlot. Dit is inderdaad de opdracht van vorige week, zoals Johanna al opmerkte. Doe je ook nog mee met opdracht 33? Of anders de nieuwe opdracht volgende week?. Op woensdag wordt de nieuwe opdracht bekend gemaakt. Ben benieuwd naar je volgende inzending!

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor jullie reactie, Johanna B. en Fatamorgana! Ja, dit was de eerste keer dat ik meedeed, zelfs de eerste keer dat ik iets 'doe' op Schrijvenonline (ik ben een vers lid dus), en als je zoals ik de 50 voorbij bent, dan ben je een beetje laat met de wekelijkse schrijfopdracht.... Ik zal zeker nog een keer gaan meedoen, mits het onderwerp me aanspreekt en ik iets onder woorden kan brengen voordat de week weer om is. @Johanna, Ja, je hebt gelijk over de ex die zou moeten weten wat haar man doet, maar het idee was een man neer te zetten die van alles doet en probeert en niet alles lukt, vandaar dat in dit geval de vrouw wellicht ooit via via heeft opgevangen dat haar ex in de import- en exportbusiness zit of zat.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Allereerst welkom op het forum! Een leuk en vlot geschreven verhaal. Het is absurd, maar desondanks geloof ik gelijk dat het zo gebeurd kan zijn. Je hebt een fijne schrijfstijl. :thumbsup: