Lid sinds

8 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

#24 - opvuldialoog - oud zeer

Als ik ’s ochtends wakker word voel ik me opgefokt, er bekruipt mij een gevoel dat het een vreemde dag gaat worden. Al te laat voor mijn werk haast ik mij om nog even snel boodschappen te doen, wanneer ik in de supermarkt tegen mijn oude schoolvriendinnetje Marsja aan bots. ‘Hé, wat leuk dat ik jou hier tref.’ Zij lijkt oprecht blij verrast me te zien. Het liefst zou ik haar negeren, in het gezicht spugen of aan haar haren naar de uitgang trekken maar ik zet mijn beste 'fake' lach op. ‘Inderdaad. Bijzonder.’ Zij vertrekt geen spier en blijft me met haar schijnheilige paardenkop glimlachend aankijken. ‘Tijd niet gesproken. Hoe is het ermee?’ Ik voel woede naar mijn hoofd stijgen. Hoe durft ze zo normaal te doen! Alsof er niets is gebeurd! Mijn maaginhoud komt omhoog en ik weet het nog op tijd weg te slikken. ‘Ik moet helaas weg.’ Ik wil snel doorlopen maar ze legt haar hand op mijn bovenarm en kijkt mij vol medelijden aan. ‘Wat jammer! Ik had graag nog even bijgekletst.’ Rillingen lopen langs mijn rug. Bijgekletst? Bijgekletst?! Je had toentertijd meer behoefte om bij te ‘kletsen’ met mijn man, jij vuile slet! Voor ik het besef grijp ik haar bij haar strot en duw haar tegen de stellage met ontbijtgranen. We vallen op de grond. Ik sla haar, bijt haar, schreeuw dat ze een hoer is en trek aan haar haren. Wanneer een medewerker aan komt rennen en roept dat we moeten stoppen kom ik hijgend overeind. Ik trek mijn rok goed en, terwijl ik een pak havermout over haar hoofd kieper, zet mijn zoetste glimlach op. ‘Lijkt me leuk! Ik bel je wel.’

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hi hi, de havermout zag ik over haar hoofd dwarrelen. Misschien kijk ik niet goed om me heen in de supermarkt, maar ik ben zo'n toestand nog niet tegengekomen. Daarom leuk om te lezen. Volgens mij zijn de zinnen van de opdracht prima verwerkt.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hey, Je bent wel creatief zeg... een venijnige catfight in de supermarkt. Je finale doet het helemaal, dat is echt feeksen (als dat werkwoord nog niet bestond is het hierbij uitgevonden). Een leuk verhaal waar ik wel even bij grinnik.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bitchfight!... Ik vind het een vermakelijk verhaal. Hoewel het voor HP natuurlijk niet zo'n een feest is allemaal. Wat mij betreft is dit een verhaal dat vlot leest. Leuk hoor!

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Lastig hoor, om de labels te vermijden. Dat is wel de kern van deze oefening. De reactie is zo overdreven dat hij inderdaad grappig overkomt. Daarmee is het een komisch verhaal geworden. Goed gebruik van de details in het gevecht. Ik zie het voor me.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Vet leuk verhaal. Des te leuker omdat ik er toevallig bijstond en de dames zelfs aanmoedigde. Jij stond tegenover me en hebt de hele scène op je mobieltje vastgelegd. Die met dat groene T-shirt en apenkop, dat ben ik. Toen die ene slettebak weg was heb ik die andere overeind geholpen en aangespoord verhaal te gaan halen. Maar ze bleek haar pols gebroken te hebben. Het ging er ruiger aan toe dan je beschrijft. Maar wat wil je met slechts 300 woorden ter beschikking. Ik zou hier en daar een komma plaatsen en twee maal 'nog' vlak achter elkaar vermijden.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ondanks de dialooglabels een leuk verhaal. En ach, die opdrachten zijn er in de eerste plaats om je aan het schrijven te krijgen.

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Lekker ruig stukje. Goed neergezet. Ik hoop de hoofdpersoon niet tegen te komen, maar misschien herkent ze me niet.

Lid sinds

8 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk om te horen dat jullie het met plezier gelezen hebben! Ik heb wat aanpassingen gedaan mbt de dialooglabels. Is dit meer de bedoeling of sla ik alsnog de plank mis? ;) Bedankt voor de reacties!

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De opluchting van de HP is vanzelfsprekend op het einde. Ze leeft zichzelf lekker uit! :D Jij vertelt alles duidelijk. Voor mij te duidelijk want als lezer hoef ik zelf niet meer na te denken. Daar word ik lui van. ;) Ik kan daardoor niet meevoelen met de HP. Een fantasievol verhaal! Graag gelezen!

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zo. Dat moest er even uit denk ik. Hopelijk voelt de HP zich nu wat meer opgelucht. Ik vond het een vermakelijk stukje. :thumbsup: