Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #11 Het station

Bovenaan de roltrap zuigt de menigte me mee naar de centrale hal. Ik moet mijn best doen om mijn hoge hakken te laten opgaan in het ritme en de snelheid van de andere forenzen. Eenmaal in de flow, houd ik mijn tas stevig tegen me aan, ik probeer me nog smaller te maken dan ik al ben en wurm me als een slang door alle openingen in de mensenmassa. Als ik snel ben haal ik de intercity van negen óver nog. Geen tijd voor koffie. Als ik dat kwartiertje eerder op kantoor ben, kan ik vanavond op tijd weg en haal ik misschien de kapper nog en dat is belangrijk voor morgen. Mijn bloeddruk stijgt, mijn passen worden groter. De stationsomroeper waarschuwt voor uitval van treinen door de extreme weersomstandigheden. Ook dat nog! De spanning in mijn slapen groeit als het touwtje van een rollade dat nog even strak wordt getrokken. Van rechts duikt ineens een man met een rolkoffer op. Zijn roltrap heeft hem de menigte in gebraakt, maar hij weet kennelijk niet waar hij heen moet. Na een paar aarzelende stappen blijft hij vlak voor me stilstaan – stilstaan! - met de handgreep van zijn blauwmetallic monster losjes in zijn linkerhand en de koffer zelf een nonchalante meter achter zich. OMG, dit gebeurt toch niet echt?? Ik kukel bijna over zijn samsonite-op-wieltjes heen, andere reizigers botsen van achteren tegen me aan. Er wordt gemopperd, boos gekeken, verexcuseerd. Als we dit obstakel gepasseerd zijn, zijn er tien kostbare seconden verstreken.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een gehaaste HP, vrouw op hoge hakken, rond 30 jaar, op weg naar haar werk met de trein. Ze past zich goed aan haar omgeving aan. Is planmatig. Uiterlijk is belangrijk voor haar. Iemand dwars boomt haar zorgvuldige planning ( man met rolkoffer) en daar baalt ze stevig van.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Krintje, je bent op het Gare du Nord in Parijs. Kan niet anders. Zo herkenbaar voor mij die er vele pasjes heeft liggen.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ranke, breekbare, jonge vrouw laat zich meesleuren door het leven, wil voldoen aan wat er van haar verwacht wordt. Ze is punctueel (10 seconden oponthoud), nerveus, gevoelig, en ze heeft moeite om de obstakels in het leven het hoofd te bieden. Ook wat haar morgen te wachten staat, is voor haar een plichtpleging. Ze dreigt ten onder te gaan.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Jonge vrouw met haast, carrière dame, mantelpakjestype, heeft een goed betaalde baan en leeft onder tijdsdruk dat haar een gevoel van belangrijkheid geeft. Ze verwart druk en haast, met belangrijk. Ze is niet ongelukkig in deze zakenwereld, maar echt op haar gemak is ze er ook niet. Ze hoort er niet, en twijfelt af en toe heel stiekem of ze nou wel of niet een ander levenspad moet kiezen