Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Schrijfopdracht #11 omgeving

Luc parkeerde zijn truck achteruit dicht tegen platform 10 aan, sprong eruit, en rekte zich eerst eens goed uit. Op de terugreis ging hij een keer extra stoppen, hij merkte dat hij te oud werd om te jakkeren. Hij liet zijn papieren tekenen en ging de kantine binnen waar chauffeurs uit vele streken een krantje lazen, een kaartje legden en hun shag rookten. Nadat hij staand bij het koffieapparaat een bakkie had gedronken, liep hij op zijn dooie akkertje het slachthuis in. In een gang pakte hij een set bedrijfskleding en trok die haastig over zijn eigen kleding aan. Omdat hij niet wist wat hij met zijn schoenen moest, liet hij de kaplaarzen voor wat ze waren. Door de zware plastic flappen voor de ingang stapte hij de vleeshal in. Bij een rij paardenkarkassen bleef hij staan kijken. De geur die in het slachthuis hing was hem weliswaar vertrouwd, maar zo veel malen sterker dat hij er even voor terugschrok, en het was knap fris. Als iemand hem zou aanspreken deed hij of hij gek was; hij sprak toch geen woord Hongaars.

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Illegale vleesverwerkingindustrie waar Luc duistere zaakjes mee doet.

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
HP een oudere man, vrachtwagenchauffeur. Hij voelt dat de ouderdom met gebreken komt en besluit gas terug te nemen. Zijn tempo is relaxed. Hij doet zijn werk maar dit is een andere werkplek want hij weet de regels mbt de schoenen niet. Ook is voor hem de geur hier scherper, maar is de geur van het slachthuis wel gewend want hij krijgt geen braak neigingen. Hij is of met iets geheimzinnigs bezig of hij zoekt liever geen contact met andere mensen. De HP heeft voor mij iets geheimzinnigs.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Waarom trekt hij gehaast bedrijfskleding aan terwijl hij daarvoor op zijn dooie akkertje door de gang heen sjokt. Wil hij hier zo snel mogelijk weg omdat hij zich hier niet thuis voelt, maar dit niet wil laten zien aan zijn omgeving. Het staand koffie drinken kan zijn omdat hij lang heeft gezeten en nu even de benen wil strekken, maar geeft ook iets gehaast aan. Hij voelt zich in ieder geval niet op zijn gemak.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
HP is een man, eind dertig, hij hoort hier niet te zijn. Hij houdt zich met duistere zaakjes bezig al lijkt hij me ook wel sympathiek. In het begin leek hij me onverstoorbaar, maar dat blijkt schijn te zijn. Hij doet zich meer macho over dan hij zich voelt.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er is iets niet in de haak in dat slachthuis. Deze chauffeur (vijftiger) is niet echt bang lijkt mij. Ik ben benieuwd wat hier gaande is.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mevrouw van Balen, Luc, als internationaal vrachtwagenchauffeur, kent de weg, de kantine, het slachthuis, etc. Deze keer echter heeft hij een bloedlinke missie uit te voeren. Luc moet de gebroken paardenogen vervangen door bloeddiamanten die uit de Congo zijn gesmokkeld. Doet hij dit niet dan zal zijn gegijzelde vrouw worden doodgemarteld door een uitzinnige cohorte pygmeeën.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Deze keer echter heeft hij een bloedlinke missie uit te voeren. Luc moet de gebroken paardenogen vervangen door bloeddiamanten die uit de Congo zijn gesmokkeld. Doet hij dit niet dan zal zijn gegijzelde vrouw worden doodgemarteld door een uitzinnige cohorte pygmeeën.
Je komt aardig in de buurt!

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Luc is een internationaal chauffeur, middelbare leeftijd, krijgt te maken met fraude. Hij houdt zich afzijdig van andere chauffeurs, wil zo min mogelijk opvallen. Hij staat op het punt om een (binnen)wereld van kou, dood en afval te betreden. Geleerd: Besef de vreemde/onduidelijke overgang van relaxed koffiedrinken naar gehaast kleding aantrekken. Moet duidelijker. Het slachthuis is niet echt van uit zijn perspectief beschreven. Nu is niet duidelijk of hij in de slachthal al eerder is geweest.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ben diep teleurgesteld mevrouw Van Balen, je zei nog wel dat ik aardig in de buurt kwam. Lijd ik aan overspannen fantasie ;-)?

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Luc is iets van plan in de vleesverwerkingsfabriek. Ik kan niet uit de schrijfstem opmaken of dit goed of slecht is. Ook niet uit de omgeving. Wel wordt hij misselijk van de geur. Dus wat hij gaat doen staat hem tegen. Dan zou het iets kunnen zijn wat voor hem stuitend is. De omgeving is te neutraal beschreven verder om er iets uit te halen.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Henny, ik ben er nog eens voor gaan zitten. Luc parkeerde zijn truck achteruit dicht tegen platform 10 aan, sprong eruit en rekte zich eerst eens goed uit. Op de terugreis ging hij een keer extra stoppen, hij werd te oud om te blijven jakkeren. Hij liet zijn papieren tekenen en ging naar de kantine waar chauffeurs uit vele windstreken een krantje lazen, een kaartje legden en hun shag rookten. Hij vermeed oogcontact met de mannen die hij hier eerder had gesproken. Met het bekende handen en voeten werk. Nadat hij staand bij het koffieapparaat een bakkie had gedronken, liep hij zogenaamd op zijn dooie akkertje naar de deur waarachter het slachthuis was. Zijn handen trilden toen hij het onbekende terrein betrad. De wereld om hem heen draaide even, hij hoorde zichzelf hijgen. Eerst een gewone gang. Niemand anders te zien. Op lange rekken hingen de bedrijfspakken, waarvan hij er een over zijn kleren aantrok. De bijbehorende kaplaarzen liet hij voor wat ze waren, omdat hij niet wist wat hij met zijn eigen schoenen aan moest. Het mutsje trok hij ver over zijn oren. Achter de zware, plastic flappen vermoedde hij de vleeshal, er kwamen industriele geluiden vandaan. Hij hoorde harde slagen, elektrische motorzagen. De geur die hij rook toen hij het slachthuis betrad, was hem weliswaar niet onbekend, maar zo veel heviger dan hij gewend was dat hij zich moest inhouden om niet te kokken. Hij bleef bij een rij hangende karkassen staan om de stank op zich te laten inwerken. Zo rook de dood.

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De omgeving speelt nu duidelijk een rol in het verhaal: Luc is op onderzoek, het is een luguber zaakje! :thumbsup: