Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #11 - Gebruik van omgeving

Ze kwam ogen te kort om alles in zich op te nemen. De zacht glooiende hellingen met olijfbomen. De groene weiden vol gulzig grazende geitjes. De paar huisjes die verspreid over de heuvels lagen alsof iemand ze er met losse hand tegenaan gegooid had. En in de diepte de wispelturige kustlijn die de oceaan kennelijk onverschillig in het landschap getekend had. Het geheel leek zo van een postkaart te zijn gehaald. Abrupt stopte het paadje voor een van de kleine huisjes. In krullerige letters had iemand 'herberg' op de verder maagdelijk witte gevel geschilderd. Hij opende de deur en liet haar beleefd voorgaan. Haar eerste gedachte was dat ze in een sprookje gestapt was. Ze voelde zich net Alice die voor het eerst het magische wonderland aanschouwt. De ruimte binnen was aanzienlijk groter dan de buitenkant liet uitschijnen. Kris kras door de zaal waren kleine, houten tafels neergezet versierd met eenvoudige rood-wit geblokte tafelkleedjes en kleurige olielampjes die een feeëriek licht verspreidde. De lage zoldering met originele houten balken gaf het geheel een heel intieme uitstraling. Het was absoluut volmaakt!

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hier willen we allemaal wel rondlopen, wat een mooi beschreven omgeving. De hp is een jonge vrouw die overweldigd is door een omgeving waar zij zich thuis voelt (ze gaat een herberg binnen). Ze heeft een dappere stap gezet, en dat lijkt goed uit te pakken. Perfect zelfs.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ze zijn met z'n tweeën al heeft ze weinig aandacht voor hem die de deur voor haar open deed. ze is gebiologeerd door de omgeving, zowel binnen als buiten. is ze oo vakantie? op zoek naar een fotolocatie, een trouwlocatie? het is ergens perfect voor, maar wat?

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
HP is verwonderd, heeft slechts oog voor de omgeving. Hij is attent en de locatie perfect. Zijn ze op huwelijksreis?

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
te mooi om waar te zijn en dan ook nog eens een man die de deur voor je opent en verder geheel genegeerd kan worden deze dame is betoverd door de omgeving, maar hoe lang kan dat zo blijven ...?

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een jonge vrouw in een haar onbekende omgeving die haar betovert. Ze absorbeert de schoonheid, het geluk. Een man houdt de deur voor haar open, daar besteed ze weinig aandacht aan, zo is ze onder de indruk van dit sprookjesachtige gebied. Zelden in haar leven is ze zo gelukkig geweest. Het lijkt er ook op dat dat niet kan duren. Ze is naief. Ze geloofde te graag in de belofte van geluk en schoonheid, ze heeft beide te lang moeten missen in haar leven. En ik ben bang dat dit de opstap naar ellende is

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een aflevering van 'Ik vertrek'? Bazige vrouw en gekwelde man gaan samen een horeca-avontuur in Italië aan? Of ze zijn gewoon op vakantie, maar zij is bazig en heeft niet voldoende aandacht voor hem.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het sprookje is begonnen, de omgeving is feeëriek, alles lijkt opeens te kloppen in het leven van deze jonge vrouw. Ze wordt afgeleid van haar partner. Misschien wel zijn bedoeling om haar te betoveren door een perfecte omgeving. Het contrasteert met wat ze gewend is, ze stapt letterlijk een nieuwe wereld binnen. is haar partner wel eerlijk met haar?

Lid sinds

7 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
De omgeving roept bij mij het idee van Italië op, ik weet niet zeker waarom. misschien de olijven? De jonge vrouw heeft zich door 'hem' mee laten nemen naar 'de perfecte overnachtingsplaats'. de verhouding tussen hem en haar is mij niet duidelijk, maar waarschijnlijk kent zij hem al langer. Ze is overdonderd door de prachtige omgeving en heeft nergens anders oog meer voor. Ik heb het gevoel dat 'hij' het plaatje binnenkort wat duisters gaat geven.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Vrouw op vakantie met haar man op wie ze allang is uitgekeken. Zal een diep dal in de buurt een oplossing bieden?

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ze mag in dit prachtige sprookje gaan werken, ze is opgehaald door haar werkgever. Ben benieuwd hoe dit sprookje verder gaat/afloopt. Ze voelt zich Alice, ze laat zich betoveren door haar omgeving en leiden door haar omgeving.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Vrouw op huwelijksreis met haar man. Voor het eerst in Schotland. Ze is diep onder de indruk van zowel de omgeving als de herberg. Ze probeert alles in zich op te nemen zodat ze niets zal vergeten. Hier gaat ze later spijt van krijgen, al snel in het huwelijk stopt hij met deuren voor haar open houden en nadat hij vreemd gaat met haar beste vriendin vraagt ze een scheiding aan. Deze, nu zo mooie, herinneringen zullen dan alleen nog maar een gevoel van pijn met zich mee brengen.