Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

wekelijkse schrijfopdracht #11- omgeving-

‘If you need some cloths, it’s in my bedroom,' met een knipoog wees hij naar de deur rechts. Met het badlaken om liep ze vanuit de badkamer, zijn slaapkamer in en was verrast door het grote bed. Mmm, als ze bleef zouden er hier heel wat magic moments kunnen plaatsvinden! Ze ging er met een plof dwars op liggen. Ach, zelfs op een spijkerbed zou het lekker met hem zijn, maar dan wilde zij wel bovenop! Grinnikend sprong ze van het bed af en liep naar de walk- in closet. Wauw, wat een garderobe had deze man!! Ze liet haar vingers over enkele kledingstoffen glijden en zag bekende merken in de kleding staan. Er stond achterin een rietenmand met zwemkleding en ze viste er een bikini uit. Wat een minuscule lapjes stof! Zou ze deze wel passen? Een steek van gemis trok door haar heen toe ze zich herinnerde waarom ze de afgelopen maanden was afgevallen. Vlug trok ze een T-shirt van hem erover heen aan. Haar spiegelbeeld stemde haar tevreden. Op de gang opende ze een deur en zag nog een slaapkamer. Verderop lag de keuken, die er akelig ongebruikt uit zag, en via de hal met een toilet kwam ze in de zitkamer waar een enorme bank en een 108 inch tv stonden. Aansluitend kwam ze bij een patio waar de mannen achter computers zaten. Ze liep door de glazen deur naar binnen. Meteen voelde ze de airco. Geïnteresseerd keek ze naar alle apparatuur om haar heen.

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ze is jong en ziet er waarschijnlijk goed uit. Ze is in het buitenland of heeft een engelstalig sprekende man ontmoet. Het lijkt erop dat ze gaat zwemmen, maar die mannen achter de computers zijn daarbij wel vreemd. Toen dacht ik ze is bij een fotograaf, maar dan nog lijkt me dat mannen achter computers wat vreemd is. Het is warm, anders stond de airco niet aan. Kennelijk verwacht ze dat ze blijft, maar waarom ze dan geen kleren heeft? Misschien ergens vies door geworden, of nat door een zomerbui of tropische bui???

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ze gaat een avontuur beleven en daar ziet ze niet tegenop. Haar verovering is rijk en hij houdt van duur. Helaas is hij betrokken bij louche zaakjes, dus het is te hopen dat ze niet verslaafd raakt aan hem op dat mooie bed. Ze heeft al een drama achter de rug (kind verloren, kanker) en er is niet veel nodig om haar te breken.

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een chicklitdame met een materialistische inslag. Ze is nieuwsgierig naar dingen en loopt taxerend rond. Het karakter vindt ze onbelangrijk. Dat ze teleurgesteld is dat de keuken ongebruikt is verraadt een huiselijke neiging.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goodlooking lady komt per toeval in de porno industrie terecht maar lijkt het nog niet helemaal door te hebben, dat deze man de baas is van the company en niet op de koffie vraagt.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De omgeving is rijk, mannelijk, vreemd, louche, wat de indruk versterkt dat de HP niet rijk is, en onschuldig, naief. Veel vragen worden opgeroepen en zij ijkt alles normaal te vinden. Is er een logische verklaring voor alle vreemde zaken of loopt de HP met haar hoofd in de wolken te dagdromen en let ze niet op, ziet ze de tekens aan de wand niet.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Marietje, het is nu wel heel duidelijk dat je de chicklitkant bent opgegaan. Het maakt het rondhuppelende HP'tje niet zo veel uit waar ze is heb ik een indruk. Als het bed maar groot en goed is en ze ergens kleren vindt om aan te trekken. De ongebruikte keuken vindt ze minder (daar had zij vast een Belgisch appeltaartje willen maken :-)) en het enige persoonlijke dat ik lees is [Een steek van gemis trok door haar heen etc.] Zoals Petra zegt, iets naars gebeurd? Over de mannen op het terras heb ik wel een idee. Ik vermoed dat het om Nigerianen gaat die daar in de airco massaal aan internetfraude zitten te doen. Wellicht hopt het HP'tje van webcam naar webcam om geld aan hunkerende Australiërs te onttrekken?

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Jonge vrouw die net in bad is geweest met een gebrekkig Engels sprekende, rijke, buitenlandse man, misschien uit Zuid Afrika ofzo, in ieder geval een warm land. Ze heeft vlinders in haar buik en hoopt nog veel magic moments met hem mee te maken. Ze heeft wel nog wat dingen te verwerken met betrekking tot haar verleden. Misschien is deze man wel de ideale rebound. Door alle computers en apparatuur vraag ik me af of deze meneer zijn geld op een eerlijke manier heeft verdiend.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
ik snap niets van een huis met mannen achter computers er wordt iets in scene gezet, denk ik dan maar want ook in een vreemd huis zijn zonder eigen kleren snap ik niet maar dat strookt dan weer niet met de ideeen over het bed en de eigenaar daarvan ik ben in de war maar zij lijkt me nog dommer dan ik; ik zou daar toch niet zo olijk rondsnuffelen in een vreemde ieniemienie bikini, zelfs niet met het shirt van een vreemde vent erover. maar wellciht is ze wel zo heving getraumatiseerd door het verlies van haar ongeboren kindje en bijbehorende vader dat ze een excuus heeft om even niet verder na te denken.

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Deze jonge vrouw is professor met als specialisme kwantummechanica. Gezien ze nogal wat hoge eisen aan haar werk en zichzelf stelt, springt ze af en toe uit de band en heeft ze eenmalig seksueel contact met een spannende man. Echter wil ze 's ochtends wel een ontbijtje. Een ontbijtje waar enige warme huiselijkheid vanaf straalt. Helaas is ze gisteravond zo dronken geraakt dat ze al haar kleding kwijt is geraakt. Maar ja, dat kan de beste mensen gebeuren. Gelukkig heeft de man nog een bikini liggen. De apparatuur blijkt overigens van toepassing te zijn op haar eigen werk. Ineens raakt ze geïnspireerd en verwacht ze te kunnen bewijzen dat we niet in een waarschijnlijkheidswereld leven. Chicklit? Waar?

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Spannende setting. Jonge vrouw is door liefdesverdriet de afgelopen maanden veel afgevallen. Omdat ze nu slank is, valt ze in een andere categorie vrouwen dan voorheen,. De man bij wie zij thuis is, is duidelijk onbekend terrein. De nadruk op materiele welvaart lijkt mij te verwijzen naar de holheid van deze knappe man. De gekoelde ruimte met de werkende mannen doet mij denken aan criminele activiteiten. Is de nieuwe minnaar wellicht een godfather? In ieder geval hangt er gevaar in de lucht, niet in de laatste plaats voor de hp.

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een vrouw van beneden de gemiddelde leeftijd, die verblind is door haar verliefdheid op een knappe, geldverkwistende vent. Alles maakt haar duidelijk had hij geld heeft, waardoor ze zich alleen maar prettiger voelt over haar lover. Misschien heeft hij haar opgevangen nadat haar bagage is gestolen, of zelfs gered van een clubje overvallers (wat haar ontbrekende kleding verklaard). Ze is blind voor de tekenen van problemen (een bikini in een duidelijk mannenhuis, de mannen achter de pc's) maar wil zich vol overtuiging storten op een nieuwe fase van haar leven (en zo haar oude problemen vergeten)

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
:) Iedereen wederom hartelijk dank voor jullie reacties. Ik heb meer geleerd van deze opdracht dan ik verwachte: - Dat het heel erg belangrijk is hoe de HP de omgeving ziet. De lezer vormt zich daardoor een beeld van de HP en bepaalt daarmee of er interesse is om verder te lezen. - Details zijn heel erg bepalend: een bijwoord of bijvoeglijk naamwoord bepalen welke kant de lezer wordt opgestuurd. Ik kwam hier tekort aan 250 woorden en kwam daardoor niet goed over. - Rekening houden met vooroordelen of de kennis die de lezer in het algemeen heeft. Geld en computers samen wordt blijkbaar geassocieerd met louche zaken terwijl dat hier niet zo is. - Uitleggen waarom de HP een mening over de omgeving heeft, hoe komt de HP aan die mening. Dit zegt iets persoonlijks over de HP. Anders vult de lezer het zelf in naar eigen ervaring en dat vertroebelt het beeld dat ik van de HP wil schetsen. - Als het beeld dat ik in mijn stukje wilde laten zien niet overeen kwam met jullie reacties dan voelde ik mezelf aan gesproken, alsof het ging over iemand die ik persoonlijk goed ken. Voor mij het bewijs dat de HP eigen is. - Het beeld dat ik van mijn HP heb, hoeft dus niet het beeld van de lezer te zijn. Bepaalde dingen moet ik benoemen en bepaalde dingen kan door de lezer zelf worden ingevuld. Maar welke eigenschappen moet ik benoemen en wat is minder belangrijk? - Dat hoofdstukken samen een verhaal vormen en het beeld van de HP niet meteen duidelijk moet zijn. De lezer moet nieuwsgierig blijven. - De HP kent hier de man ook nog niet goed maar het beeld van hem uit jullie reacties ( lege man) klopt niet. De omschrijving van de omgeving heeft dus op elke persoon uit het verhaal betrekking. :thumbsup: Dank je wel Henny! Ik ga niet alles verklappen ;) maar dit is het beeld dat ik hier wilde schetsen: Vrouw 35-38 jaar. Is op vakantie op Ibiza, gekregen als laatste wens van haar gestorven enige familie lid, haar tweelingzus. Ze wil graag weer genieten van het leven ipv alleen maar overmand te zijn door verdriet. Ze ontmoet een bekend persoon in een club en gaat met hem mee naar zijn huis. Haar interesse voor zijn huis komt voort uit haar beroep, ze is binnenhuisarchitecte. Tevens wint ze hiermee tijd om te relativeren wat ze aan het doen is: ze gaat nooit met een vreemde man mee! Maar hij zorgt ervoor dat ze haar verdriet kan vergeten, dat ze zich weer lekker voelt. De computer is zijn werk, want hij maakt elektronische muziek. Hij heeft alleen maar het beste met haar voor, wil haar wil laten lachen, stralen en dat gaat hem ook lukken! Het is een feel - good boek! Het heeft mij ook geleerd dat ik nog laaaang niet klaar ben met mijn boek maar de fundering staat! :nod:

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Johanna B. Helaas kan ik niet fulltime mijn tijd eraan besteden dus ik schrijf nu een dik jaar tussen mijn bezigheden door! Ik heb nu zo'n kleine 42000 woorden ( 17 A4 volgens Word) maar ik ben nog lang niet klaar en moet nog schrijven, schrappen, herschrijven etc. ;) Er zitten pittige scènes in dus vandaar dat eerder al het genre chicklit werd genoemd. :p Leuk dat jij er naar vroeg! :)