Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijfopdracht #11 - Ruimte

Toen Mirte de keukendeur achter zich sloot, zakte Pleun dieper in de relaxstoel. Ruime kamer was het. Lang zo groot niet als haar klaslokaal, maar voor een rijtjeshuis was het toch een behoorlijke oppervlakte. Boeken waren er niet. Zelfs kranten en tijdschriften ontbraken. Het duurde even voordat Pleun zag dat alles grijs was: de stoel waarin zij zat, de tafel met de zes stoelen erom, de vloerbedekking dat op een soort zeil leek en ook de salontafel. Het glazen blad daarvan was donker. Ze keek erin: pieken haar stonden als wortels op haar hoofd. Shit. Vergeten een kam door haar haar te halen voordat ze op pad ging. De volgende keer moest ze een bloedrood waxinelichtje meenemen voor op de salontafel. Dat was tenminste wat. Ze moest er wel aan denken dat bij de Bijenkorf te kopen, want de meubels hier zagen er duur uit. Er was veel glanzend metaal gebruikt. Het zag eruit alsof iemand elke dag alle stoelen en tafels van onder tot boven boende. Dat zou Mirte zelf toch niet doen, met al die begrafenissen. Het leek hier op een aula van een uitvaartonderneming. Er kon zo een kist met een overledene ergens in een hoek staan. Ze huiverde bij de herinnering aan haar moeder, die er een paar weken geleden zo bij had gelegen. Ze maakte zich zorgen over het eten dat ze straks voorgeschoteld zou krijgen. Het was vast vis met een roomsaus en witte asperges. Ze kreeg zin in een tomaat.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
HP ontdekt gaandeweg dat Mirte misschien niets voor haar is. Ze lijkt op basis van haar woonruimte maar een kleurloos persoon te zijn.

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
de HP is onderwijzeres en haar moeder is pas overleden. Mirte is begrafenisondernemer. ze hebben elkaar ontmoet rondom het overlijden van moeder. het leek te klikken en de eerste afspraak is nu. HP is onwennig, maar bedenkt alwel vast wat ze de vlg keer mee zal nemen. een rood waxinelicht. ze geeft nog niet op.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Petra, nu heeft Pleun vorige week al oneindig een tafel voor Mirte geboend. En nu is Pleun voor het eerst op bezoek bij haar. En treft daar weer glanzend, gepolijst meubilair aan. Waarom moet alles glanzen bij/voor Mirte? En waarom moet de HP zich daar in/aan spiegelen? Dan de associaties met (de kleur van) het eten. Gaan vis/roomsaus/asperges vlekkeloos op in de kleuren van het interieur? En wil Pleun daarom een tomaat zoals zij een rood waxinelichtje wil neerzetten? Wil Pleun niet gewoon een beetje kleur in haar leven i.p.v. dat steriele gedoe?

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De omgeving van Mirte zegt de HP Pleun veel: ze houdt niet van lezen, Pleun wel want het ontbreken van boeken en tijdschriften etc. valt meteen op. Veel grijstinten dat Pleun de indruk wekt dat Mirte saai is, Pleun is een onverzorgd iemand vanwege haar spiegelbeeld. Pleun wil graag kleur aanbrengen in het leven van de begrafenisondernemer Mirte die haar huis net zo heeft ingericht als op haar werk. Ze neemt haar werk serieus. Workaholic? Pleun verwacht een even kleurloos diner, smakelijk maar alle kleuren op elkaar afgestemd. Pleun geeft zelf weinig geld uit aan meubels maar ziet wel dat deze meubels geld hebben gekost, heeft er verstand van.

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind de tegenstelling grijs / rood mooi. Rood staat voor leven en grijs voor rouw. De ruimte is levenloos lijkt wel. De persoon of instantie van wie de ruimte is zal wel weinig emotioneel zijn en afstandelijk. Erg geordend. Ik heb het idee dat ze aan het begin van iets nieuws staat, waarbij ze eerst door de rouw heen moet, waar ze tegenzin voor voelt. De hoofdpersoon zoekt naar boeken in de ruimte, lezen is voor haar een manier om niet te voelen. Het is de vraag of degene van wie de ruimte is haar zal kunnen geven wat ze op dit moment nodig heeft of dat het een verdere verslechtering voor haar gaat betekenen.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De HP is een jonge vrouw, ongelukkig, haar wereld is grijs. Ze heeft behoefte aan kleur, aan rood, passie. Maar verdriet lijkt haar een beetje murw geslagen te hebben. Ze zou graag vrolijker zijn, het leven weer oppakken, maar het kost haar nog teveel moeite om zichzelf aan haar haren uit dit moeras omhoog te trekken. Ze zoekt levenslust bij anderen, maar deze versterken eerder het troosteloze gevoel

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
De HP is een vrouw van rond de dertig. Ze is voor het eerst te gast bij een kennis/ nieuwe vriendin. De HP voelt zich wat ongemakkelijk omdat ze weet dat Mirthe bij een uitvaartonderneming werkt. Ze vind het maar een saaie, grijze bedoening. Zelf brengt ze liever wat kleur in haar leven, rood is haar lievelingskleur. Het bloedrode waxinelichtje komt op mij wat morbide over.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Pleun, lerares, past op in huis van Mirte, misschien haar dochter, die uitvaarten verzorgt. Pleun wil de omgeving wat accent geven, met rood,wat prachtig kleurt bij t grijs. ik vermoed dat er twee muisgrijze raskatten rondlopen.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Pleun en Mirte staan aan het begin van een hartstochtelijke affaire, die uiteraard dramatisch eindigt. Pleun heeft haar moeder sinds haar 17 e niet gezien, ze woont in een oud schoolgebouw en nu zij 37 is, is ze op een kruispunt in haar leven gekomen. Kan zij zo losjes doorleven? Mirte draagt een groot verdriet en ze werkt bijna altijd. Zij is niet vaak thuis. Ook zij moet zich losschudden van het leven. De bb gaven mij meer inzicht in de karakters van Pleun en Mirte. Bedankt allemaal.