Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #11 - Gebruik van omgeving

Meteen zodra we het gebouw binnen stappen, wordt ik overstelpt door de weeïge geur van ontsmettingsmiddelen. Herinneringen aan pijnlijke tandartsbezoeken en aan die keer dat mijn zus een gat in haar hoofd had, schieten door me heen. Ik probeer uit alle macht de misselijkheid die in me opkomt weg te duwen. We staan in een grote kale ruimte met enkel een folderrek en een abstract schilderij aan de muur. Recht vooruit is een grote balie en links zijn witte plastic stoelen in een u-vorm tegen de muren geplaatst. Een deel in mij wil zo snel mogelijk weer weg. Wegvluchten van deze situatie. Maar een ander deel wil er zijn voor Liz, voor mijn vriendin die ik al ken sinds de kleuterschool en die nu op het punt staat de meest ingrijpende beslissing in haar leven te nemen. Is dit deels mijn schuld? Had ik dit kunnen voorkomen? Had ik dit misschien wel moeten voorkomen? Ik kijk naast me en zie dat Liz wit is weggetrokken. De vrouw achter de balie kijkt ons onderzoekend aan, alsof ze zich bedenkt of ze een rolstoel moet gaan pakken voor Liz. Blijkbaar besluit ze van niet, want ze blijft gewoon zitten. Ik pak Liz bij haar arm en loop met haar naar de balie. ‘Hebben jullie een afspraak?’ vraagt de vrouw.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Eerst dacht ik dat de HP een vrouw was, de beste vriendin van Liz, maar later dacht ik misschien een man, de vriend van Liz. Bij de meest ingrijpende beslissing in haar leven in een ziekenhuis, denk ik aan een abortus. In dat geval wordt de ik een man en is hij de vriend van Liz, omdat hij zich afvraagt: had hij dit kunnen voorkomen. De gebeurtenissen zijn zo heftig dat ik afdwaal van de beschrijving van de plek, dus even terug naar de opdracht: Een man, een gevoelig type gezien zijn reactie op medische geurtjes. Liefdevol en in staat tot zelfreflectie. Plichtsgetrouw, hij wil weg maar blijft,

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bibi, de manier hoe je de omgeving beschrijft denk ik eerder aan een dierenpraktijk dan aan een ziekenhuis. De GGD anders? Maar gezien 'de meest ingrijpende beslissing van haar leven' denk ik zoals Henny aan een abortus. Hoewel dit ook weer niet de 'meest ingrijpende' hoeft te zijn. Het is toch niet de couscoushoest die recent is opgedoken waardoor zij haar kamelendrijver van zich af moet schudden :eek: ?

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het klinkt mij ook in de oren als een Abortus kliniek, al hoop ik dat niet voor HP en Liz. Of een kliniek waar een geslachtsverandering kan worden uitgevoerd. Alleen dan is het wel raar dat de HP zich medeverantwoordelijk voelt.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
de HP die met zijn vriendin naar een kliniek moet. ze heeft al een dikke buik, want vlg mij komen ze niet met een rolstoel als je alleen maar wit bent (denk ik). ze hebben gehoord dat er iets mis is met hun kindje, of zij is ziek en moet kiezen tussen het erger worden van haar ziekte of haar kindje veel te vroeg geboren laten worden. maar ik denk het eerste omdat hij zich schuldig voelt. misschien gebruikte hij medicijnen, alcohol of drugs rondom de conceptie.

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik dacht aan een abortuskliniek of aan een kliniek voor kosmetische chirurgie. Liz gaat iets doen waar ze spijt van kan krijgen. De hp is bang voor ziekenhuizen en voelt zich schuldig. Als het een man is, is hij degene die haar zwanger heeft gemaakt, als het een vrouw is, heeft zij Liz onherkenbaar geslagen.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb nog geen idee in wat voor nesten Liz en haar vriend of vriendin zitten of zullen gaan zitten. De omgeving zou allerlei operatief maar ook onderzoek biedend kunnen zijn. Vanwege de gedachten denk ik dat een abortus goed mogelijk is. Het zou ook een onderzoek naar een gestigmatiseerde ziekte kunnen zijn, ook een geestelijke ziekte. Misschien mishandeling aangeven / behandelen? In ieder geval is de ruimte kil en is er geprobeerd door een schilderij de pijn te verzachten. Zoals Petra kreeg ik het idee dat er spijt van komen kan. Maar de ruimte dwingt kalmte af, zegt blijf bij je verstand. Dat Liz onwel wordt zou kunnen door ziekte of door hevige emoties.

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
HP ( vrouw of man) is in een medische omgeving. De geuren bevestigen dat. Ze zijn gespannen voor wat er komen gaat. Twijfels, is dit een goede beslissing, de juiste. Ze kennen elkaar heel erg goed. Mijn gevoel zegt niet dat hij haar zwanger heeft gemaakt maar eerder een beslissing ten gevolge van een ziekte. Bijv. wel of geen borstamputatie na een negatieve uitslag. Ik voel medeleven, wil ze sterkte wensen daar in die kille, steriele en emotieloze omgeving.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Liz zal een abortus ondergaan, hoofdpersoon zet zich over zijn/haar tegenzin heen omdat hij/zij zich verantwoordelijk voelt voor de jonge vrouw die hij/zij al zo lang kent.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor alle reacties: De HP is met haar beste vriendin in een abortuskliniek. De HP voelt zich verantwoordelijk omdat ze haar vriendin die avond een beetje in de steek heeft gelaten voor een jongen. Ze denk dat als ze bij haar was gebleven dat Liz dan nooit met die jongen mee naar huis was gegaan. Het wel of niet pakken van de rolstoel is een gedachte van de HP, we weten niet zeker wat de vrouw achter de balie precies dacht. Ik weet nog niet zeker of Liz spijt gaat krijgen van haar beslissing. Ik hoop dat ze het uiteindelijk een plekje kan gaan geven.