Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 10 - De eerste indruk

Zij zag hem voor het eerst achter het CS. Een meterslange gifgroene purk hing uit zijn neus op zijn nepleren jasje. Haar hart had het al te verduren gekregen tijdens de lange reis en nu kwam haar maag naar boven. Hij riep haar met zijn rauwe stem die haar zo vertrouwd in de oren klonk. Hij omhelsde haar onstuimig en zij wilde niet meer weten waar de purk naar toe was gegaan. Toen liepen zij kriskras over straat, hij had haar hand in de zijne genomen. Giechelmeisjes van rond de vijftien hadden hen gevraagd een foto te mogen nemen dat zij welwillend toestonden. Later zag zij zichzelf terug op de bewuste foto, met een roos die hij haar toen gaf. Hij, naast haar, werd omringd door een aureool die zijn springerige krullen in een witte gloed zette. Zij, stilletjes, adoreerde zijn vechtersloopje, de benen ietwat gekromd. De manier waarop hij later een meter van haar afliep en om zich heen keek maakte dat zij zich beschermd voelde. Tot de bus kwam aanrijden en het leek dat hij wankelde, bewust of onbewust?

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Papa. Ergens in haar jeugd afgetaaid en aan lager wal geraakt. Doet me denken aan die film met Mickey Rourke, 'The Wrestler'. Sympathiek figuur. Met of zonder zakdoek.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor mij is zij de hoofdpersoon. En dat roept meteen allerlei vragen op. Ik fantaseer even in het wilde weg, maar heb eigenlijk te weinig houvast. Zij is een vrij jong naief meisje. Kent ze de man? Aan de ene kant denk ik van wel: zijn stem is bekend, ze is niet verbaasd om zijn nepleren jasje, de meterslange purk uit zijn neus. Aan de andere kant kan ik hun relatie niet zo goed inschatten. Het lijkt geen weerzien, ze past niet bij het onbehouwene, al trekt het haar aan. Het doet me denken aan een date. Ze kent de man via een dating stie, zijn stem via skype, zijn verhalen, maar niet wie en hoe hij werkelijk is. Ze hebben achter het CS afgesproken. Is hij een bekende dat de meisjes een foto willen nemen? Of zien we er samen zo vreemd uit? Ik weet het echt niet. Alleen dat ze naief overkomt, een gevoel van bezorgdheid oproept: meisje, waar begin je aan? Kijk toch uit!

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Deze mensen zijn van het alternatieve slag. Ze hebben elkaar lang niet gezien en ze zullen elkaar binnenkort nooit meer zien. Zij adoreerde hem eerst, maar ze gaat op hem afknappen.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het lijkt mij een terugblik te zijn (van een foto die zij nu bekijkt). Ze had hem voor het eerst gezien achter het CS. Ik maak erop uit dat het een afspraak was omdat ze zenuwachtig was onder de reis. Omdat ze zo kriskras over straat lopen lijken ze mij geen zorgen te hebben. Ze adoreerde hem, maar omdat hij wankelt twijfelt ze misschien of het wederzijds was.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Blind date via dating site. Eerste ontmoeting, zij komt met de trein van een dorp of andere stad. Groot leeftijdsverschil. Zij is de HP en jong, te jong. Hunkerend naar aandacht, liefde accepteert ze de vieze purk ( :puke: ). Maar is hij bekend omdat andere jonge meiden een foto van hun willen hebben? Hij is haar idool, adoreert hem, nu nog wel. Hij is een vies peuk dus vast geen Fransman! ;)

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb sterk het vermoeden dat hij het syndroom van down heeft en onder de bus is gekomen en dit niet heeft overleefd. Zij is een bekende zangeres waar hij fan van is. Door de telefoon heeft ze hem eerder gesproken, misschien heeft hij een wedstrijd gewonnen als fan en mocht een dag met haar op stap. Dit was zijn droom en dag met haar op stap.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marietje: :crybaby:
Jeetje! :confused: Zit ik er zover naast? Ik krijg maar geen grip op jouw stukjes maar ze blijven me intrigeren!

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Marietje, ssssssssssssst, we mogen (nog) niet praten, dat heeft Henny ons gezegd. Wees nu toch eens braaf.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
tja. het gaat alle kanten op. (dame ontmoet junkie, oh nee, het is een bekende, oud geliefde wellicht, nee, van wie accepteer je purken (fascinerend woord. nooit gehoord)? van je vader misschien, die er vandoor ging om wereldbeoemd rockster te worden waar zij stiekem heel trots op was terwijl de verlaten moeder er niets van wilde horen. of die iets mankeerde, een akelige ziekte heeft ofzo. dan is het misschien ook wel een broer. eentje die altijd heel sneu in een inrichting zat tijdens hun jeugd en die nu mag proberen het zelfstandig te redden, maar meer omdat dat goedkoper is voor de staat dan omdat hij dat werkelijk kan.) ik ben benieuwd, dat wel, maar/ want een indruk van de hp heb ik niet. ik weet niet eens wie van de twee de hp is en van hun relatie bgrijp ik al helemaal niets, nog minder waarom ze gefotografeerd worden. (toch een rockster. nee, ze zijn gewoon een bizarre vertoning samen. wat zou zij dan aanhebben ...)

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een jonge vrouw, jaar of 18-20. Op een blind date, met een oudere, alternatieve man die ze kent via het internet, via twitter ofzo. Ik denk dat ze er enigszins bizar uitzien en dat de meisjes daarom een foto willen maken. Eerst dacht ik dat hij beroemd was maar dan zouden de meisjes waarschijnlijk zelf met hem op de foto willen en niet de HP met de man. Ik maak me zorgen om het meisje. Ze lijkt te vallen op een man die in mijn ogen niet echt een goede invloed op haar gaat hebben. Misschien dat ze niet lekker in haar vel zit en dat de man haar op internet het gevoel heeft gegeven dat ze bij hem wel zichzelf kan zijn.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Internet date met oude rocker, uit de Randstad, zij uit een Fries dorp, al skype contact gehad, terend op zijn roem, met artritis benen. Zij vindt t wel interessant, Joe Cocker leek vast op hem, of was hij het toch, het gevoel van 'ik ben de vriendin van' , dat leek haar wel wat, het nep jasje viel tegen. De evenwichtsstoornis bij het naderen van de bus, verraadt zijn alcoholpercentage.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
In dit verhaal komen een eerste ontmoeting en het afscheid samen. Het zijn twee activisten die elkaar kennen via briefwisseling of acties op internet. Doordat ze zo intens verbonden zijn in hun idealen neemt ze de plurkdinges voor lief. Via hun acties zijn ze bekend geworden. Greenpeace? Dierenleed? Ze komen niet om in het geld en leven eenvoudig. Wereldverbeteraars. Tussen ontmoeting en afscheid komt het verhaal.

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ze had hem nog nooit gezien maar kende zijn stem al wel. Hebben ze veel gebeld met elkaar? Een internetdate? Elkaar per ongeluk ontmoet op een site? Hij leek haar wel leuk, maar viel vies tegen. Waarom zouden meisjes van vijftien een foto van hun beiden willen? En waarom wordt hij omringd door een aureool? Misschien is hij een beroemd iemand, al kan ik me dat niet voorstellen, dat gevoel heb ik er niet bij. Ik denk eerder dat hij per ongeluk in het nieuws terecht is gekomen, bijvoorbeeld omdat hij een activist is, dan dat hij een echte beroemdheid is. Hij lijkt haar te beschermen en sterk te zijn. Ik heb het gevoel dat dit gespeeld is. Ik denk niet dat hij goed voor haar zal zijn.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Soms lees je iets heel raars. Dan moet ik de zin tien keer lezen omdat ik denk: Nee dat kan daar niet staan... De tweede zin volgens mijn vermoeide hersenen - Een meterslange gifgroene jurk hing vanaf zijn neus op zijn nepleren jasje. Maar dat terzijde. Een vrouw, jaar of 39? Ze is onlangs gescheiden van haar vreemdgaande echtgenoot. Ze is een aantal jaar te lang bij hem gebleven omdat hij veel geld verdiende en zij een comfortabel leventje met mooie kleren had. Nadat ze inzag dat mooie kleren en status ook geen ultiem geluk opleveren -heeft ze in een vlaag van verstandsverbijstering- contact opgenomen met haar jeugdliefde. Het verschil tussen toen en nu is dat de stoere elektrische gitaar is ingeruild voor een groene drel snot. Gelukkig is hij nog in bezit van zijn oude charme. Ze hebben een leuke middag waarbij ze veel herinneringen ophalen. Wat waren ze toen vrij en ongedwongen. Maar hier zit geen toekomst in. Misschien komt ze over een tijdje een nuchtere edoch zorgzame Friesche boer tegen waarmee ze een aangenaam en rustig leven tegemoet gaat?

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Noch de dikke van Dale, noch het etymologisch woordenboek geeft een verklaring voor purk dat volgens Wikipedia sinds 1812 in het dagelijks taalgebruik staat voor snotje. Gebruikt voor datgene wat je met een vinger uit je neus peutert. Is het van grote omvang dan wordt ook het woord peuker gebruikt. Van Dale geeft voor peuken ‘peuteren, pulken’ [bron Internet].

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
HP: Hij; stoere vent, vriend van BP, vroeger typje om mee te showen, nu een verwaarloosde indruk. BP: Zij; lieve, jonge, gevoelige vrouw, die graag een veilige plek bij iemand vindt.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hi Mili ik verwacht niet veel nieuwe reacties meer. Wil je ons verklappen wat voor type je hoofdpersoon is en of je iets aan ons commentaar gehad hebt. Vast bedankt.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is haar grote sterke broer die al jaren weg was. Nu ziet ze hem eindelijk weer, maar het valt tegen en mee. Er gaat iets heel naars gebeuren met die bus ....

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi, de bezorgdheid voor de vrouw die uit vele reacties spreekt. En dan heb ik kostelijk gelachen om de humor, van artritisbenen tot Friese boeren, de man die een viespeuk is omdat hij niet Frans is en de geschapen commotie rondom de ranzige purk. Ik heb uiteraard bewust iedereen op het verkeerde been willen zetten en daar ben ik een beetje in geslaagd. De hoofdpersoon kan zij of hij zijn. Feit is dat zij elkaar inderdaad op internet hebben ontmoet en al talloze telefoongesprekken hebben gevoerd. Dit was de eerste ontmoeting. De reeds gekneusde vrouw was al verliefd op hem geworden, alleen kon zij niet weten in welke mate hij haar verschrikkelijk zou gaan gebruiken om uit een moeilijke situatie te komen. Het eerste teken van manipulatief gedrag was het wankelen bij een aanrijdende bus. Zou hij eronder vallen? De foto werd gemaakt omdat zij er zo gelukkig uitzagen en het aureool ontstond door zijn witgrijze krullen. Leeftijd vind ik niet boeiend maar ik vermoed in de veertig/vijftig. Heel hartelijk bedankt voor jullie reacties. Ik heb jullie beter leren kennen.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Woodpecker, wat wil je zeggen? Als ik heel goed naar het scherm kijk zie ik een punt. C'est tout?

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marietje: :crybaby:
Jeetje! :confused: Zit ik er zover naast? Ik krijg maar geen grip op jouw stukjes maar ze blijven me intrigeren!
Nu mag jij praten! :nod: Was het een huilende smiley of huilen van het lachen? Is het wel of geen Fransman? Ik dacht dat Franse mannen schoon op zichzelf waren, met uitzondering van de clochards maar die hebben een reden! En ik ben benieuwd naar mijn tweede indruk op jou? :unibrow:

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je bent en blijft nu eenmaal de chicklitqueen; je zat er dicht bij. Mes compliments! Een smiley van het lachen natuurlijk. En vergis je niet Marietje, Franse mannen zijn viespeuken. Ik kan het zeggen, heb daar jaren gewoond. Een tandenborstel per jaar, de 'caleçon' die eindeloos wordt omgekeerd, neem nu toch een Belgische man :)

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je bent en blijft nu eenmaal de chicklitqueen; je zat er dicht bij. Mes compliments! Een smiley van het lachen natuurlijk. En vergis je niet Marietje, Franse mannen zijn viespeuken. Ik kan het zeggen, heb daar jaren gewoond. Een tandenborstel per jaar, de 'caleçon' die eindeloos wordt omgekeerd, neem nu toch een Belgische man :)
Ik heb al 28 jaar een hele leuke Hollandse man en die wou ik maar houden! ;) Bedankt voor de complimenten en die chicklitqueen- titel vind ik een eer! :)

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Henny, in antwoord op je vraag, ik vraag het mij af. Doe mij voor als een dramaqueen in mijn schrifturen.