Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Opdracht 10: Eerste indruk

Met mijn hoofd in de wolken huppel ik naar de keuken. Mijn moeder is bezig aan het avondeten. De geur van spaghetti dringt mijn neusgaten binnen. “Mam? Mag ik deze avond naar Bryan?” Mijn moeder draait zich abrupt om van haar kookpotten en kijkt me met toegeknepen ogen aan. “Je hebt twee buizen op je rapport. Je gaat nergens heen.” “Komaan mam! Ik heb hem al een week niet meer gezien! Ik heb toch gezegd dat ik beter mijn best ga doen.” “ Het blijft nee!” Ze draait zich weer om naar haar vuur, neemt de kookpot en giet het water af in de wasbak. Ik ga zitten terwijl ze het eten op schept. Dik tegen mijn zin eet ik mijn bord leeg. Ik leg mijn vork net iets te hard neer op mijn bord wat me een boze blik van mijn moeder oplevert. Samen doen we de afwas. Mijn vader komt binnen als ik de laatste kookpot in de kast zet. Zonder iets te zeggen loop ik hem straal voorbij en stamp naar mijn kamer met overdreven groot lawaai op de trap. Van mijn bureau pluk ik mijn gsm en stuur een sms’je naar Bryan dat ik niet mag komen. Twee minuten later krijg ik al antwoord: “Klim door het raam. Ik wacht op je in de wei.” Ik loop naar de deur en luister of ik mijn ouders hoor. Ze zijn allebei druk in gesprek. Ik open de ruit. Ik zet mijn voeten op de vensterbank en houd me vast aan het raamkozijn. Met één sprong ben ik buiten.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Meisje denk ik, 15 jaar (niet veel later komt de angst voor het uit het raam klimmen). Ze zet zich graag af tegen haar ouders dat in combinatie met haar raamklim-escapades zou ik zeggen dat ze behoorlijk aan het puberen is.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik neem aan dat de HP een meisje is, midden in de puberteit, Ze komt niet aardig op me over. Het gezin vind ik als los zand overkomen. Het lijkt alsof er niet met elkaar gepraat wordt. Er worden dingen mede gedeeld. Als Bryan mailt, twijfelt ze geen moment, ik heb geen idee wat ze denkt of voelt, ze handelt direct. Dat maakt haar voor mij wat schimmig. Ik heb geen idee wat er in haar omgaat. Behalve dat ze boos de trap oploopt en haar vader geen gedag zegt. Ze is boos, alleen maar heel erg boos. En Bryan is de enige die haar begrijpt.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een typisch puber meisje, smoorverliefd op Bryan.Ouders trekken zich niet veel van haar aan en daarom wil ze bij hem zijn en overtreedt de huisregels. Waarschijnlijk is hij ook de reden waarom ze twee buizen (= onvoldoendes?) op haar rapport heeft.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een opstandige puberdochter bezig met wat nu belangrijk is en niet denkt aan haar toekomst. Ze heeft lak aan de bevindingen van haar moeder en negeert haar vader. Ik denk dat haar gedrag ook mede wordt bepaald door een gebeurtenis of gemis.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Christine, je wekt de indruk dat het om een pubermeisje gaat maar als ik je tekst nalees, kan het ook een jongetje zijn. Het hartsvriendje van Bryan met wie hij in de wei gaat dollen of rottigheid uithalen. Het gezin komt mij klassiek over met een duidelijke rolverdeling. Mama kookt en papa komt later thuis. Wel praten zij met elkaar en het jongetje zou mee afwassen, dat dan weer wel ;-). Misschien moeten het jongetje en Brian nog 'uit de kast komen' in plaats van dat het jongetje kookpotten in de kast zet.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het lijkt een meisje te zijn. Puber, inderdaad. Opstandig. 'Met één sprong ben ik buiten' verbind ik dan toch meer aan een jongen. Bij een meisje zou ik meer aarzeling verwachten (terecht of onterecht) . Een meisje zou, denk ik , ook iet smeer geneigd zijn om vader (de bekende vader - dochter verhouding) proberen te manipuleren. Een jongen maakt geen kans om de gevoelens van vader te bespelen. Die steunt moeder in de strijd met een puberzoon. Een meisje zou denk ik ook weeklagend de trap oplopend, haar onrecht ventilerend. Conclusie: jongen.

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Het gaat om een jong meisje, dat het gevoel heeft dat haar onrecht wordt aangedaan door haar ouders. Ze is een beetje jongensachtig. Bryan is een vriendje, niet haar geliefde. Ik denk dat dit uitstapje haar nog zal gaan opbreken.

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een meisje van ongeveer zestien jaar oud. Ze heeft geen zin om haar best te doen voor school, andere dingen zijn leuker. Bryan is haar vriendje. Ze zet zich graag af tegen haar ouders en heeft daar vaak ruzie mee. Haar vader ziet ze niet vaak doordat hij vaak en veel werkt.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een verliefd meisje van 14-15 jaar dat haar vriendje belangrijker vind dan haar schoolwerk (net als elk meisje van die leeftijd trouwens) Ze zit middenin de puberteit en dat levert conflicten op met haar ouders. Ze is passief agressief naar haar ouders toe door niet rechtstreeks tegen hen in te gaan maar wel te laten blijken dat ze het er niet mee eens is door oa de trap op te stampen. Op het einde klimt ze het raam uit, dat zegt mij dat ze koppig en standvastig is en niet bang aangelegd.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mannetje in de puberteit, opgroeiend in Antwerpen of Gent, wil doen waar hij zin in heeft en met zijn vriend zijn, om samen te puberen, aan meisjes denken, en niet aan een goed rapport. Wanner hij boos het raam uitspringt is hij vergeten,dat hij na zijn verhuizing nu op twee hoog woont en dat er geen achtertuin is maar een snelweg.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Christine ik verwacht niet veel nieuwe reacties meer. Wil je ons verklappen wat voor type je hoofdpersoon is en of je iets aan ons commentaar gehad hebt. Vast bedankt.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bibi Koen zat er vlak op :-). Anne Borneman haar laatste zin klopte. Ik verbaasd dat ze dat van de vader er uit haalde. Meisje van 14 jaar, verliefd op Bryan. Maar door haar buizen (Vlaams voor onvoldoendes) op haar rapport heeft ze huisarrest. Omdat ze niet jaar Bryan mag is ze dus kwaad. Het is zoals Bibi Koen aan gaf, ze zit midden in de puberteit en is koppig en standvastig. En ze is helemaal niet bang, daarmee de sprong uit het raam. Henny, ik snapte jouw reactie niet dat je de ouders als los zand vond en mijn hoofdpersonage schimmig. De koppigheid en standvastigheid straalt er zo in door. Dit is een stukje van mijn huiswerk waar ik zeer goede commentaar op heb gehad van de juf.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Haha Bibi :-). Dit is in ieder geval een goed stukje :-). Ik heb gisteren bericht gekregen van de uitgever voor mijn manuscript. Ik mag op gesprek komen. Het ligt er amper een week. Nog nooit meegemaakt zei mijn schrijfcoach. Ik ook niet want het is mijn eerste boek. Dus allebei sprakeloos :-). Geen enkel afwijzing gehad. Direct raak. Het ligt nog bij 3 uitgevers en het is pas een week weg.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Christine, mag ik je even hartelijk feliciteren met deze fantastische opening in uitgeversland. Wauw, wees maar heel blij.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb bij het verhaal een jongen voor ogen. Die wel meehelpt met afwassen, dus opgevoed is. Het gaat niet zo goed op school. Daar komen frustraties van. De ouders weten het niet, maar hij heeft een leerstoornis en is daarom gevoeliger. Hij heeft een grote behoefte om kind te zijn en met Brian kan dat. Het is eigenlijk een kind dat nog graag buiten speelt, maar zich opgesloten voelt in huis. Het is geen boekenwurm en computers vindt hij ondingen. In de wei, in weer en wind, is hij zichzelf.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk dat jullie een jongen voor ogen hebben met de sprong uit het raam. Wat als dit meisje over uitzonderlijke krachten beschikt en daardoor met gemak uit het raam springt? Een jongen helpt zo niet bij de afwas... Dat is een meisjes ding. En er staat 'Met mijn hoofd in de wolken...' Ze vraagt om naar Bryan te gaan. Dus duidelijk een meisje. Ze gaat inderdaad naar de wei Odile :-). Goed gezien. Geen leerstoornis, gewoon met haar hoofd in de wolken ipv bij haar studies. Typisch tienergedrag zoals Bibi aangaf. Ik schrijf nooit uit het perspectief van een jongen. Ik heb het 1 keer gedaan maar dat lukt niet zo goed. Dit is gewaagd geschreven met die sprong uit het raam. Dan wil je mijn manuscript niet lezen. Daar springt het hoofdpersonage van iets veel hogers af.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hi Christine, het is een indruk, dus niet helemaal gebaseerd op feiten. Omdat er staat dat de vader binnenkomt als zij de HP de laatste pot wegzet, en hij daarvoor nergens genoemd wordt, heb ik aangenomen dat hij nu pas thuis komt en ze niet met eten op hem gewacht hebben. Als de HP boven is hoort ze hen allebei praten, dat klonk voor mij alsof ze alletwee met iemand aan de telefoon zaten, maar niet met elkaar praatten. Vandaar mijn los zanderig gevoel

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Henny, ik had iets te weinig ruimte :-). Met 250 woorden doe je niet veel en volgens mij zijn er een paar erover gegaan. De vader maakt lange dagen en eet erna. Maar de ouders waren tegen elkaar aan't babbelen. 'Ze zijn allebei druk in gesprek.' Misschien verwarrend verwoord. ik had er beter 'met elkaar' achter gezet. Maar deze oefening is heel leerzaam. Ik ben benieuwd naar de opdracht van morgen.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je Johanna. Er is nog niets getekend he :-), maar ik vermoed wel dat ze het willen aangezien ze zo snel reageren na amper een week. Het is uitzonderlijk snel. Het kan zijn dat ze nog een aanpassing willen. Afwachten. Ik heb van WPG pas vandaag mail gehad dat ze het ontvangen hebben en gaan evalueren. Daar is het al een dag eerder binnen.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je Maddbrug. Maar zonder mijn schrijfcoach, corrector en doorzettingsvermogen was me dit niet gelukt. Ik heb er hard voor moeten werken.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Henny, ik denk niet dat ik in staat ben om nog een letter te schrijven. Op van de zenuwen. Het zou wel een goede afleiding zijn :)