Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#10 eerste indruk

Schrijfopdracht #10 Eerste indruk Maandag 10.00u Of we nog even ergens koffie zouden drinken, vroeg hij. Ik dacht het niet, lul! We hebben net onze scheidingspapieren getekend. Ga maar champagne drinken bij je nieuwe vriendin. Maar dat zei ik natuurlijk niet. ‘Nee joh, daar heb ik geen tijd voor. Mijn agenda staat bomvol vandaag.’ Een onwennige zoen op de wang. Hij stapt in zijn auto, die op de plek staat waar ik een half uur eerder een poging had gedaan te parkeren. Ik loop op mijn te hoge hakken naar de straat verderop. Dus. Dit is het. Ik ben een gescheiden vrouw. Een ingeruilde ex-echtgenote. Welcome to the club! Volgens mijn vriendinnen heb ik nu het recht om dagenlang op de bank te gaan liggen en domme tv-programma’s te kijken, ter afleiding. Omringd door pakken papieren zakdoekjes en flessen wijn die ik allemaal zelf mag opdrinken. Want ik ben bedrogen, verlaten, ingeruild voor een jonger exemplaar, al over de vijftig en dus heel erg zielig. Ik overzie het scenario en besluit dan dat ik het geen optie vind. Mijn tranen droog ik met het raamsponsje van de auto. Tranen, toch? Ja zeg, mág ik? Vijfentwintig jaar huwelijk, dat hakt er wel in hoor! Als ik de portierdeur opengooi rijdt er een fietser tegenaan. Hij valt nog net niet om. ‘Godverdomme, trut!’ Hij geeft zijn fiets een zwiep naar links en fietst woedend verder. ‘Sorry, sorry! Ik ben net gescheiden!’ Dat slaat helemaal nergens op. Het slaat zelfs zó nergens op dat ik er om moet lachen. In het café bestel ik een chablis. ‘Proost! Op een nieuw leven!’ Verdomme, wat klinkt dat stoer. Ergens tussen mijn ribben en mijn maagstreek komt een onbekend gevoel naar boven borrelen.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een vrouw met relativerende zelfspot. Een vrouw die weet dat je aan een koele Chablis moet op cruciale momenten in je leven; zij beschikt over savoir-vivre. Een vrouw die niet gaat doen zoals andere vrouwen in vergelijkbare situaties. Zij gaat het leven tarten ter meerdere glorie van zichzelf. En ... ze heeft godzijdank humor.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een vrouw. Eentje die zich tijdelijk voelt geslagen door het leven. Maar met een wijntje erbij kom je snel op goede ideeën. Voor deze hoofdpersoon wordt het leven op korte termijn veel beter.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oh, ik houd van deze vrouw. Stoer, relativerend, zelfspot en humor en toch met beide benen op de grond. Ze is in de vijftig, kan niet zo goed inparkeren. En haar gevoel van eigenwaarde heeft een flinke deuk gekregen, maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten. Ze laat haar emoties toe, maar zwelgt er niet in. Ik kan alleen maar denken: ik wou dat ik zo was. Of mag ik haar leren kennen en met haar een wijntje drinken. Een gesprek met haar moet leuk zijn. Maar het is geen oppervlakkige humor, ze is redelijk intelligent, in ieder geval niet dom. En ik denk dat ze ook in staat is in haar eigen onderhoud te voorzien. In dit verhaal komt ze als overwinnaar uit de bus. Omdat dat nu al een beetje zo voelt ben ik bang dat er nog iets vervelends staat te gebeuren, dat spijt me voor haar.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een vijftig jarige haken dragende vrouw die zich niet uit het veld laat slaan, en het leven tegemoet gaat met humor, zelfspot en zo nu en dan een vloek en een traan.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een cynische, realistische, pas gescheiden vrouw, rond vijftig jaar. Ze is nog zoekende hoe ze dit gaat verwerken maar weet wel al wat ze niet wilt. Beetje impulsief, niet dom. Zij gaat in ieder geval niet bij de pakken neer zitten.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik mag haar niet. Nog even melden dat ze een Chablis bestelt, Dat vindt ze schijnbaar toch een belangrijk detail. Ook onder deze omstandigheden. 'Doe maar een witte wijn.' Deze dame lijkt me eerder bezig met het verlies van status, dan met het verlies van haar vermogende echtgenoot..

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Deze vrouw krijgt nog een terugslag, maar uiteindelijk zal ze goed uit de scheiding komen. Ze heeft kracht genoeg, maar ze is gevoelig en daardoor enigszins kwetsbaar.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een vrouw die niet met zich laat sollen. Dat maak ik op uit de eerste alinea. Ze vind het vernederend dat hij haar laat vallen voor een jongere vrouw en probeert indruk te maken met haar te hoge haken. Maar parkeren gaat haar niet af. Ondanks haar tranen is ze niet van plan om bij de pakken neer te blijven zitten.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
gescheiden vrouw van rond de vijftig, dat zeg je al. lakoniek type in de verfilming wordt ze gespeeld door julia roberts -zo'n type waarvan het script wil dat je haar sympathiek vindt, maar eigenlijk is ze het helemaal niet. of misschien is ze ook wel echt lollig.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een vrouw van boven de 50 die net gescheiden is na een lange relatie met een eikel. Ze is een stoere vrouw die niet bij de pakken neer gaat zitten maar juist haar leven weer op wil pakken. Ik ben benieuwd naar het gevoel dat bij haar naar boven komt. Is het blijdschap? Vrijheid? Angst? De chablis die verkeerd valt?

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een vrouw die net is gescheiden en waarvan haar trots is gekrenkt omdat ze is omgeruild door een jonger exemplaar. Ze had nooit gedacht dat dit haar zou overkomen, maar nu het gebeurt is gaat ze er koel mee om. Hiermee verbaast ze zichzelf. Haar ex-man hoeft ze voorlopig niet meer te zien. Ik mag haar wel. Ook krijg ik het gevoel dat ze nu aan haar ex wilt laten zien hoe fijn ze het wel niet heeft als single en hoe goed ze er wel niet uitziet. Mede door haar hoge hakken en de chablis die ze bestelt.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hi Sari ik verwacht niet veel nieuwe reacties meer. Wil je ons verklappen wat voor type je hoofdpersoon is en of je iets aan ons commentaar gehad hebt. Vast bedankt.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat een prachtmens. Die komt er wel. Ze kent zichzelf, en overziet de situatie goed. Ze zwelgt niet in zelfmedelijden, maar doet wat nodig is en dan zal ze met geheven hoofd verder gaan. En dat inparkeren dat leert ze vast nog wel :-)

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo allemaal, Sorry voor de late reactie.Ik dacht dat er melding van zou krijgen in mijn mailbox. Niet dus. Enfin. Bedankt voor al jullie reacties. Ik ben er erg blij mee. Mijn hoofdpersoon is uit het veld geslagen, maar gaat inderdaad niet bij de pakken neerzitten. Ze doet stoer,maar is ze dat ook daadwerkelijk? Loopt ze zichzelf niet een beetje voorbij? Natuurlijk doet ze dat en ze komt zichzelf ook wel tegen hoor. Toch helpt haar humor en relativeringsvermogen om zich door deze periode heen te slaan. Al zal ze nog vaak verkeerde beslissingen nemen, in situaties belanden waar ze liever niet in beland was. En oh ja, Woodpecker, ze geeft geen bal om status. Haar echtgenoot heeft ze niet nodig voor het geld, want dat verdient ze zelf genoeg ;-)

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
En oh ja, Woodpecker, ze geeft geen bal om status. Haar echtgenoot heeft ze niet nodig voor het geld, want dat verdient ze zelf genoeg ;-)
Mag ik haar telefoonnummer? :)