Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 8 Als ik kon toveren ...

Als ik kon toveren en iedereen zou zijn, zoals ik eigenlijk zou moeten zijn, wat zou de wereld dan toch mooi, vriendelijk en vrolijk zijn! Geen negatief oordeel over een ander, maar oog voor al de mooie details die de ander zo uniek maakt. Respect voor elkaars wijsheid, mening, inzichten, gewoontes en ideeën. Niet alles maar aanhoren, maar werkelijk luisteren naar elkaar zonder meteen iets terug te moeten zeggen. Als ik kon toveren dan zou er veel meer eenvoud zijn. De sterren, zon en de maan, de mens zo vrij als de vogels in de lucht. Geen dagelijks “moeten”maar leven met volle aandacht voor al het mooie om ons heen. Dat alles dat we bij onze geboorte gratis hebben gekregen en waar we heel zuinig op mogen zijn. Onze adem om energie op te kunnen doen én ballast af te kunnen voeren. Onze ogen, neus, mond en oren om al het mooie om ons heen te ervaren en er met een tevreden gevoel van te kunnen blijven genieten. Als ik kon toveren dan zou ik de humor van mijn opa nog eens willen horen. Zijn lach nog eens willen zien bij het verzinnen van al zijn kwajongensstreken. Streken die hij spontaan zou bedenken bij het kunnen zien van al zijn achterkleinkinderen! Als ik kon toveren dan zou ik als eerste een toverstaf wensen waarmee ik iedereen het allerbeste toe zou kunnen wensen. Een leven zonder onrechtvaardigheid, ziekte of pijn. Als ik kon toveren …

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
[Niet alles maar aanhoren, maar werkelijk luisteren naar elkaar zonder meteen iets terug te moeten zeggen]. Hier sta ik volledig achter Jo-landa. Empatisch gehoord worden is een godsgeschenkje als het je overkomt.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Amen! Mooi algemeen verwoord zodat iedereen zich aangesproken voelt en de persoonlijke herinnering erin maakt het jouw verhaal! :thumbsup: Als we konden toveren... Vreemd dat de maatschappij toch voor een andere invulling zorgt. Die maatschappij zijn toch niet wij?! :confused:

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Mili, fijn als er echt geluisterd wordt. Laten we er zelf maar alvast mee beginnen ;) Bedankt voor je reactie. @ Marietje, ik ben begonnen met steekwoorden noteren waaruit mijn verhaal moest bestaan. Opa kwam daarin voor en mocht er ook zeker niet aan ontbreken ... Dat gevoel ben ik dan ook maar achterna gegaan. En ja, ook wij horen bij die maatschappij, dus laten we maar het goede voorbeeld geven! Ook jij bedankt voor de feedback!

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi geschreven. Als iedereen al maar een klein beetje meer naar de inhoud van jouw verhaal zou leven, dan zou de wereld er een stuk mooier uit zien.

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Als ik kon toveren en iedereen zou zijn, zoals ik eigenlijk zou moeten zijn, wat zou de wereld dan toch mooi, vriendelijk en vrolijk zijn!
Verfrissend begin. Je ziet zelf in dat jij het zou moeten zijn. Je weet dat je het zelf nu niet bent. Dat is de reden dat je wil toveren. De wereld is niet mooi, vriendelijk of vrolijk. Volgens jou.
Niet alles maar aanhoren, maar werkelijk luisteren naar elkaar zonder meteen iets terug te moeten zeggen.
Misschien is het beter iedereen te laten zwijgen.
Als ik kon toveren dan zou ik de humor van mijn opa nog eens willen horen.
Heel belangrijk onderdeel in je verhaal. Echter, hier hoef je niet voor te kunnen toveren.
Als ik kon toveren …
Als ik dat kon maakte ik de wereld "leeg" en probeerde ik het nog een keer te scheppen. Je verhaal zet mij meer aan het denken dan een toverstaf kan doen.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Yrret, bedankt voor jouw feedback. Altijd leuk om te horen hoe je geschreven verhaal bij een ander over komt. Fijn dat je de tijd neemt om het verhaal te ontleden voorzien van toelichting! De laatste opmerking nodigt uit om vaker te schrijven ... De humor en lach van opa vergeet ik natuurlijk nooit ... dus daarvoor hoef ik niet te kunnen toveren. Alleen de 1e van 10 achterkleinkinderen heeft hij zo'n 3 maanden gekend. Ik weet zeker dat hij spontaan van alles zou bedenken bij het zien van al deze boefjes ...

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Jo-landa, prachtige idealen, minder moeten, beter luisteren. Een verhaal met een boodschap. Als iedereen nou die intentie had.... Mooi geschreven! :thumbsup: