Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#8 als ik kon toveren

Wekelijkse opdracht #8 als ik kon toveren … “Wereldvrede.” Ze lacht een betoverende glimlach en in haar grote ogen glinstert even een puppy-achtige poging tot serieuze blik voor ze wegheupwiegt. “Het medicijn tegen kanker.” Een oogverblindende rij witte tanden schittert, terwijl de zwart gekrulde wimpers kort maar krachtig trillen op haar half geloken ogen. Het bovenlijf draait een tel eerder dan het onderlijf. “Dat alle kinderen naar school kunnen.” Parmant maar geheel ongekunsteld zwiept ze de lange glanzende haren naar achter, zodat we haar fraaie kaaklijn en welgevormde jukbeenderen niet kunnen missen en dan zwiept ze zichzelf erachteraan. “Genoeg voedsel en schoon drinkwater voor iedereen.” Even lijkt ze te twijfelen hoe gekweld haar zwoele blik moet zijn, maar dan gaat ze toch op de automatische piloot voor de volle lach, met alle hagelwitte elementen blinkend bloot. Mijn tenen zijn fantastisch krom. Geen ergernis zo heerlijk als deze. Ze loopt weg met haar voeten recht voor elkaar valt mij nog op terwijl Fred de kamer binnenkomt, met zijn voeten breed naast elkaar stappend, uiteraard. “Waar kijk je naar?” “Miss-verkiezing.” “Een miss-verkiezing?” “Ja. Bloedmooie vrouwen, die zich zo onnozel mogelijk moeten voordoen, om te laten zien dat ze juist helemaal niet dom en oppervlakkig zijn.” “Praten ze nu ook al?” “Ja, alleen in badpak rondparaderen zou vrouw-onvriendelijk zijn, dus nu mogen ze zich ook buigen over diepzinnige kwesties als: wat zou je doen als je kon toveren.” “Hmmm. En jij?” “En ik wat?” “Wat zou jij doen?” “Als ik kon toveren?” Fred knikt terwijl we allebei met een schuin oog naar het scherm kijken, waar alle prachtige kandidates zich inmiddels in een halve cirkel van ferme boezems op kilometers been verzameld hebben. “Zo'n lijf regelen en dan de hele dag schaamteloos in badbak rondparaderen.” En ik tover moeiteloos een lach op ons beider gezichten.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk verhaal om te lezen. Realistisch dialoog ook, zou zo hier thuis gevoerd kunnen worden op die manier. Absurd wereldje van de missverkiezingen.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
:) Heerlijk verhaal! Losjes geschreven met een leuke dialoog. De missen en hun bewegingen stereotypisch maar origineel beschreven. Leuke eind zin! :thumbsup:

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Schrijvenmaar: 'Slip of the finger'; kaaklijn (i.p.v. kaaklijk). Waar ik een tikje moeite mee heb is dat je 1) missen opvoert 2) dan jezelf via je tenen 3) vervolgens een laatste miss en 4) ten slotte Fred. Ik moest geconcentreerd meer keren lezen voordat ik de overgangen begreep. Ik heb trouwens niet het patent op 'afwijkende formuleringen', jouw: 'waar alle prachtige kandidates zich inmiddels in een halve cirkel van ferme boezems op kilometers been verzameld hebben' vind ik supergeinig.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heerlijk verhaal. Een lekker droog antwoord na al die cliches! Zou inderdaad ook hier thuis gezegd kunnen worden. Leuk gedaan, ik heb gelachen!

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De bewegingen van een mannequin in actie typeer je hier uitstekend. Ik zie ze zo voor me over de catwalk schrijden alsof ze zojuist voorzien zijn van een stel kunstheupen. Meestal kijken ze ongeïnteresseerd chagrijnig. Bij jou zijn ze bevorderd tot vrolijk lachende wezens. Onmannequins. Plezant geschreven. :)

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je hebt een verrassend verhaal bij de opdracht getoverd. Mooi en herkenbaar geschreven met hier en daar bijzondere woordkeuze.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Alles al gezegd hierboven. Maar ik zeg het nog eens ;-): mooie formuleringen, herkenbare beelden, realistisch dialoog en gewoon supergrappig!