Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #7 - Bloedmaan

Sorry voor dit late bericht, ik had werkelijk waar geen inspiratie of idee wat ik met deze opdracht aanmoest. Kijkend uit het raam zag ik dat de maan rood was gekleurd. Toepasselijk voor deze gebeurtenis. Ik stond langzaam op en pakte het kistje wat voor me op de tafel stond. De laatste dagen had ik er onafgebroken aan gewerkt. Gelukkig paste het net. Met Sam in het kistje liep ik naar buiten. Stevig drukte ik hem tegen me aan. Het was donker, maar door de rode gloed die de maan verspreidde kon ik het gat zien wat ik deze middag zorgvuldig had gegraven. Voorzichtig stopte ik het kistje in het pikzwarte gat. Met een schop vulde ik het gat weer op. Ik stak de schop weer terug in de aarde. Bukte om het houten kruis te pakken en stak dit op het zelfgemaakte graf. Ik bleef even kijken naar de ronde plek van aarde tussen al het groen. Toepasselijk, groen en zwart, leven en dood. Langzaam draaide ik me om en liep terug het huis binnen. Ik moest de hamsterkooi maar eens op Marktplaats zetten.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Petra, Bedankt voor je reactie. Het was ook mijn bedoeling om de hamster als een mens neer te zetten in het begin. Ik wilde namelijk eerst een echte moord doen,maar bedacht me later. Vooral toen ik erachter kwam dat in bijna elke opdracht van mij wel iemand werd vermoord, of dood ging. Toen kwam ik op het idee van de hamster.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi afscheid. Passend klein geschreven. Ik houd ervan om de lezer op het verkeerde been te zetten, zich te laten afvragen, waar gaat dit verhaal heen. Het verkleinwoord kistje zou voor mij al een te duidelijke aanwijzing zijn. Jouw laatste zin maakt subtiel de puzzel compleet, een nuchtere HP! :)

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Marietje bedankt voor je reactie ik had zelf eerst klein kistje geschreven, het woordje klein had ik dus al geschrapt, maar misschien heb je daar een punt ja.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zat ik nog te wachten op de pet-cemetery-achtige ontknoping (films van voor jouw tijd, waarschijnlijk ;) ) komt er zo'n doornuchtere afsluiting onder die bloedrode maan. Ik heb gelachen!

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb werkelijk waar geen idee wat je bedoeld met de pet-cemetry-achtige ontknoping. Fijn dat ik je aan het lachen heb gekregen ;)

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is een kort stukje geworden, maar ik vind de sfeer mooi. Fijn dat je het aandurft iets te schrijven zonder moord. Het resultaat is toch interessant. Nu is de rode maan voor eeuwig met hamster Sam verbonden...