Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #6 - Het is ingewikkeld...

‘We hebben binnenkort weer een officiële gelegenheid, we worden beiden verwacht.’ Hij komt de kamer binnengelopen, waar ik net lekker in de luie stoel zit. ‘Ik zal er zijn. Wanneer vindt het precies plaats?’ ‘Over een paar maand, de precieze datum volgt nog.’ Ik kijk op van mijn magazine. ‘Ik heb de precieze datum nodig, Diederik. Ik moet rekening houden met de kapper, visagist, ik heb ook een druk bestaan.’ ‘Ze hebben het me niet verteld lieverd. Trouwens, wij hebben ook geleden onder de crisis, hadden we niet afspraken gemaakt over het afbouwen van je bezoekjes naar de kapper en de visagist?’ Ik frons mijn wenkbrauwen. ‘Wil je soms dat ik erbij loop als een slons?’ ‘Natuurlijk niet, schat.’ ‘Nou dan.’ ‘Maar toch, het geld groeit me niet op de rug.’ ‘Hou toch eens op met het zeuren over dat geld de hele tijd. Ik word er zo langzamerhand stapeldol van.’ ‘Als jij nou eens op hield met je geobsedeerde gedrag.’ Ik spring uit de stoel. ‘Ik ben niet geobsedeerd!’ ‘Jawel.’ ‘Niet!’ Dreigend wijs ik met mijn tijdschrift naar Diederik, maar die is druk bezig met zijn mobieltje. ‘Ik krijg net door dat het op de zeventiende van mei is.’ Snel denk ik na. ‘Nee toch? Dan worden mijn nagels gedaan!’ ‘Schat, je kan dit echt niet missen.’ ‘Ik kan mijn manicure inderdaad niet missen.’ ‘Kan dat niet verplaatst worden?’ ‘Nee! De wachtlijst is minstens drie maanden. Ik probeer al een halfjaar lang een afspraak te maken.’ ‘Ik zal ervoor zorgen, maak je maar niet druk.’ ‘Zolang je maar zorgt dat ik snel aan de beurt kom.’ ‘Tuurlijk, je kent me toch.’ ‘Daarom juist.’ Ik laat me weer zakken in de stoel en verdiep me in de modeartikelen. ‘Ga je dan mee? De zeventiende?’ ‘Heb ik een keus?’ ‘Zal je lachen?’ ‘Tuurlijk.’ ‘En mijn hand vasthouden?’ Geïrriteerd kijk ik op. ‘Zeg ik ken de regels zo langzamerhand ook wel!’ ‘Zullen we dan nu naar de opening van het nieuwe winkelcentra gaan?’ Zuchtend sta ik op. ‘Als jij vanavond de kinderen naar bed brengt.’

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk! Ik moest erg lachen om de dringende afspraak met de manicure. Die vrouw moet nodig een baan zoeken. :)

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk geschreven, alleen hier was ik even de draad kwijt wie wat zegt. Schat, je kan dit echt niet missen.’ ‘Ik kan mijn manicure inderdaad niet missen.’ ‘Kan dat niet verplaatst worden?’ ( zowel hij als zij kan dit zeggen..) ‘Nee! De wachtlijst is minstens drie maanden. Ik probeer al een halfjaar lang een afspraak te maken.’ ( Erg lange wachtlijst voor nageltjes hoor) Verder erg leuk geschreven ;-)

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt Petra, je hebt helemaal gelijk! Ze moet nodig wat om handen hebben... indrany, Ik snap wat je bedoelt, de man die vraagt of het verzet kan worden. De vrouw zal dit niet vragen, omdat zij de manicure veel belangrijker vindt ;). Het is een erg luxieuse en dure manicure, vandaar de wachtlijst, haha. Ik zou het er niet voor over hebben! In een half uurtje kun je zelf je nagels al voorzien van een leuk kleurtje, om daar nou zo lang op te wachten vind ik persoonlijk te overdreven :)

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt Maddburg en Johanna, Ik had echt geen idee wat ik met deze opdracht aanmoest. Ik begon maar gewoon met schrijven. Dit rolde eruit. Eerst was het alleen een dialoog, later heb ik de handelingen ertussen gezet om het wat te verduidelijken

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Anne, nog een kleine correctie. Het nieuwe winkelcentrum (i.p.v. centra). Wat een bitch heb je neergezet, je zou er maar mee getrouwd zijn ;-).

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Lekker stel! Lekker vlot geschreven. Ik zie ze zo voor me, in hun te-grote-huis-met-designer-inrichting, terwijl je daarover niets zegt, dus dat heb je goed neergezet tussen de regels. Ik zou zeggen: "hadden we geen afspraken gemaakt" En ik zou kiezen tussen drie maanden wachttijd of een halfjaar pogingen, maar de combinatie is mij wat eigenaardig.