Opdracht 4: Verkeerd ingeschat

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Opdracht 4: Verkeerd ingeschat

[Genre: komedie] Ik loop door de glazen schuifdeur naar binnen. Een warme luchtstroom heet me welkom. De kroppen sla lijken elkaar te knuffelen in de blauwe bakken. Haastig loop ik naar de deur met het bordje ‘privaat’ op. Ik duw deze open, been de trap op en klop aan. “Binnen!” Zelfverzekerd loop ik door. “Mevrouw Verbeeck.” Een dame met lang zwart haar schudt me de hand. “Gaat u zitten. Ik ben Els.” Glimlachend doe ik wat ze zegt. “Wilt u iets drinken?.” “Een glas wij…water alsjeblieft.” Op de vensterbank achter haar lijken de drie witte orchideeën te dansen. “Wat weet je over ons bedrijf?” “Over jullie bedrijf? Dat het een winkel is waar je eten kunt kopen.” Een glas water wordt voor mijn neus gezet. “Waarom kom je naar deze job solliciteren?” “Euh, omdat jij het blijkbaar niet kunt, of ga jij de broodjes bakken?” Eén van de orchideeën zwaait plots naar me. Ik glimlach, steek mijn hand op en zwaai terug. “Naar wie zwaait u?” “Naar een kennis.” “Mevrouw, we zitten hier op de eerste verdieping….” “Dan zal ik me vergist hebben.” Ik neem mijn glas en drink. “Waarom zouden we voor jouw kiezen en niet voor een ander?” Ik proest het uit. Waterdruppels vliegen op haar gezicht en ik begin onbedaarlijk te lachen. “Als je vindt dat een ander het beter kan….” Els neemt een zakdoek en veegt haar gezicht schoon. “Voelt u zich wel goed?” “Ja, ik voel me supegoe.” “Wat heb je geleerd in je vorige job?” “Dat ik geen tien handen heb.” Els kijkt me onderzoekend aan. Ik moet moeite doen om haar nog goed te kunnen onderscheiden en knijp mijn ogen tot spleetjes. “Hoe bedoelt u?” "Door mijn baas zijn gezaag zijn mijn schatjes verbrand in de oven. Je moet ze met liefde behandelen.” Els staat op en zegt: “U hoort nog van ons.” De orchideeën lijken me uit te lachen en ik steek mijn tong ernaar uit. “Mevrouw Verbeeck?” Enigszins wankel sta ik op, schud Els de hand en loop naar de deur. “Dag Mevrouw Verbeeck.” Vrolijk loop ik weer naar beneden, me niets aantrekkend of ik de baan nu heb of niet.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk en grappig verhaal. Paar kleine puntjes het eerste verdie.... is de verdie.... omdat het lidwoord op verdieping slaat. Heb ik zelf ook veel moeite mee. Ik sta wankel recht moet dit niet ik sta wankelig op? Verder vind ik het een sterk verhaal met een unieke invalshoek

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Angelique, ja het kan zijn dat ik daar gemist heb. Of het is Belgisch? En een taalverschil? Oftewel moet het zijn 'de eerste verdieping.' en heb ik er spreektaal van gemaakt? Over dat wankel rechtstaan, weet ik zelf niet. Wij zeggen: 'ik sta recht'. Misschien dat jullie zeggen 'ik sta op?' Taalverschil? Geen idee. Het is net zoals wij zeggen: een tas koffie, en jullie zeggen: een kop koffie. Dus ik weet het niet.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Mevrouw Verbeeck is een lekkere onverschillige bezopen troel. Je kunt ook zeggen: Enigszins wankel ga ik staan. Of: Enigszins wankel sta ik op. schud me - schudt me voor deze job - naar deze job het verdiep of de verdieping. Het verdiep is echter geen standaardtaal, maar in een Belgisch gesprek kan het natuurlijk wel.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je Tja voor de foutjes er uit te halen. Ondanks dat ik het verschillende keren na lees en door de spellingscontroler laat lopen staan er toch nog in. Bedankt om het er uit te halen. Kan ik dat ter plekke aanpassen of niet? Zo ja, hoe doe je dat dan? Anders zet ik het hier onder.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk verhaal. Ik denk niet dat ze de baan krijgt.... Je kunt hier aanpassen: als je ingelogd bent, zie je een knop 'bewerk' boven het tekstvenster.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hard bedankt? Zeker ook Belgisch -haha- en een tas koffie, heerlijk! Ik hoop nog veel Belgisch van je te mogen leren. :) en, oh ja: leuk idee, met leuke orchideeen!

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@schrijvenmaar, dat van die tas koffie wist ik pas van mijn coach dat het typisch Belgisch is. Er zijn blijkbaar veel verschillen want mijn coach twijfelt van tijd in mijn manuscript of het nu iets Belgisch is of verkeerd taalgebruik.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Of iedereen vertrekt een voor een en niemand komt terug ... Behalve beter schrijven, kun je ook beter feedback geven leren, zou ik denken. Maar als het besluit al genomen is, dan heb je er vast goed over nagedacht. Succes verder met schrijven. En spellen ;) Al ga ik hiermee vast ook te ver off-topic.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
:) Een leuk verhaal! De sollicitante heeft zich iets teveel moed ingedronken! Beeldend geschreven, de sfeer goed overgebracht daardoor. De zwaaiende orchideeën deden mij denken aan de dansende bloemen die in Kado-shops te koop zijn. Luchtig en vlot geschreven en daardoor graag gelezen!