Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijfopdracht #2. De vijver

Het was een jaren 30-woning die we in september gekocht hadden. Zowel binnen als buiten was alles enorm verwaarloosd. Vloeren verrot, oude elektra verouderd, lekkende goten en daken, noem maar op. Zoals binnen, was het ook buitenshuis. De lange tuin was overwoekerd met metershoog onkruid, verwilderde braamstruiken en andere heesters. Ook lag de hele tuin bezaaid met puin en huisvuil. De renovatiekosten zouden zo’n € 100.000,-- bedragen. Dat geld konden we niet ophoesten, dus hebben we met behulp van ouders en vrienden de zaak zelf aangepakt. De hele winter hebben we gezwoegd om in maart te kunnen gaan trouwen. En dat lukte. Na de bruiloft konden we direct ons hagelmooi huis betrekken. Maar die verschrikkelijke tuin moest nog ontgonnen worden. Na het afvoeren van vele zakken tuinafval kregen we de contouren te zien van de vroeger aangelegde hof. Halverwege was een verhoogde border, afgezet met een muurtje. Daarvoor was ooit een vijver van beton aangelegd, waar weinig meer van over was. De kom was dichtgegooid en de randen waren afgebrokkeld. Dit vijvertje was een van de laatste projecten. Toen ik op een warme lenteavond de spa in de grond zette, was de verrassing groot. Ineens zakte de aarde weg en viel er een groot gat in de grond. Mijn schoonvader die er bij stond, riep: ‘Man, dat is vroeger een schuilkelder geweest. Er ligt vast een grote deksel naar de ingang. Verder graven, Jules.’ Dus ging ik graven alsof m’n leven ervan afhing. En ja hoor, daar stuitte ik op iets hards. Nog fanatieker ging ik scheppen. Het zweet brak me aan alle kanten uit. Het bleken enkele oude stoeptegels te zijn. ‘Haal ze er uit. Daaronder moet de ingang zijn,’ commandeerde mijn schoonpa. Dus werden ze eruit gehaald. Maar daaronder lag weer een laag aarde. ‘Ik stop, pa. Ik geloof het nou wel.’ ‘Jammer, want ik geloof heilig dat daaronder een schuilplaats ligt. Wie weet wat we hadden kunnen vinden, jongen. Misschien wel lijken of zoiets. Dan hadden we ook nog de krant kunnen komen. Jules du Lac www.julesdulac.nl

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een duidelijk verhaal. Ik mis een beetje de beleving van de HP. Er verandert veel in zijn leven: verbouwing, trouwen, samenwonen. Wat vindt hij van dit alles? En hij dan vindt ook nog iets vreemds in zijn tuin. Is hij niet nieuwsgierig vanwege jouw aantal woorden limiet? Zijn oudere schoonpa lijkt (jongensachtig) nieuwsgieriger dan hij. Het huis en de tuin duidelijk omschreven, chronologisch opgebouwd.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Achteraf gezien, komt er weinig emotie of gevoel naar voren bij de HP. Inderdaad heb ik door de 350 woorden verkeerde keuzes gemaakt. Een goede les. Bedankt.

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
jules du lac, Hier mis ik idd nog wat gevoel en beleving, de nadruk ligt nu op een 'opsomming' van de gebeurtenissen'. Probeer iets meer de diepte in te gaan, en of dat onder de grond zal zijn... ? :-) Als je het leuk vindt dit stukje bij te schaven, lees ik het graag.