Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

reizen#1

Hebt u wel eens op het punt gestaan dat u met ogen open in de Hemel stond en met ogen dicht in de Hel? Ik ben daar nu en ik moet kiezen. Het zou mij helpen als u bij me bleef. Gewoon, voor een beetje steun. Ik zit sinds kort op kickboksen en ik zie hoe sterke kerels elkaar klappen verkopen waar je van achterover stuitert. Ze staan op alsof er niets aan de hand is en zeggen zelfs iets van Oesj (dankjewel) tegen elkaar. Dat zijn niet de klappen die ik om mijn oren heb gehad. Het leven heeft me een tik uitgedeeld. En alleen het aards bestaan kan je neerslaan en op het punt brengen waar ik nu sta. Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Afke. Ooit was ik mooi, nu weet ik het niet zeker. Mijn schoonheid, toen zij nog volop aanwezig was, heeft mij nooit gedefinieerd, maar nu, absent als zij is, weet ik het niet meer. Ik mis mijn schoonheid. Of is zij er nog en zie ik het niet? Ach, wat zeur ik nu? Ik hoor het u door de computer heen bijna verzuchten. U zet waarschijnlijk net de TV aan voor het journaal. Ik niet, ik kan even geen oorlog zien. Ik sluit me af. Ik stond op dat ellendige kruispunt, weet u nog? Ik ga springen. Het is iets wat ik moet doen. Ogen open, Ogen dicht. Dat is de vraag. Ga ik het leven omarmen? De zon verwarmt mijn naakte lichaam. De boot wankelt en ik open mijn ogen en aanschouw het aards paradijs. Zo noemde de brochure de Bahama’s, waar ik nu topless in een bootje sta. Ik spring. In het water en omarm het leven. Ik ben een overlever van borstkanker en ook zonder borsten ben ik mooi.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De drie ingrediënten waren: boot Bahama's en topless en heb ik van Jeannette Jansen-Kim gekregen via Twitter. Ik zit nooit op een boot, Bahama's ken ik alleen van een plaatje en topless heb ik nog nooit gedaan, zelfs niet in m'n dromen of jeugd. Dus dit lag mijlenver van me af.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je hebt een ontroerend verhaal geschreven met een ontluisterend einde. Ik mist een beetje de lijn in het verhaal, omdat de gedachten onderbroken worden. Niet echt hak op tak, maar meer omdat je van de locatie kickboksen opeens op de bahama's zit.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja daar heb je een punt. Ik wilde de Bahama's omzeilen omdat ik er nog nooit geweest ben. En topless (geintje van Jeannette) is niet m'n ding dus ging ik rechtbreien. Ik wilde het punt maken van dat het leven harder mept dan een klap op je kop. Beetje aan de haren erbij gesleurd. Leuke opdracht! Bedankt voor je feedback

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik was op het verkeerde been gezet: ik dacht dat de hoofdpersoon van een flat wilde springen of zo. Maar misschien voelt het ook zo, nu ze het water in gaat. Mooi wel, maar misschien moet je iets eerder in het verhaal een klein tipje van de sluier oplichten.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi PetraO Dank, vooral dat je zo serieus om op dit stukje reageert terwijl ik mijn carnavals avatar maar niet weg kan krijgen. Alaaf en dan dit verhaal, past niet bij elkaar. Ik wil juist dat je denkt dat ik spring. Ik wil dat je een beetje boos op me wordt: springen omdat je niet meer de mooiste bent WTF?? zo wrevelig moet je worden, dat is mijn oogmerk. En dan op het einde is de sprong juist een acceptatie. Misschien is het niet de mooiste opbouw, maar ik dacht met 300 woorden kom ik er wel mee weg dat je niet weet waar je bent. Ieder moment in het leven vraagt om een nieuwe definitie van wie je bent. Springen of niet springen, dat is de vraag. Ik denk dat Jeannette me expres een ondeugende opdracht had gegeven. Ik kon m'n ogen eenvoudigweg niet sluiten en topless de zee inspringen. Door deze draai heb ik me, weliswaar op geheel eigenwijze wijze, aan haar opdracht gehouden. doe je mee aan de opdrachten? ik ga kijken

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
OSU, is wat ze zeggen in de sportschool. Het is een teken van respect. Erkennen van de potentieel van de ander. Dus bij deze, Nienke: OSU Heel mooi verhaal, ook mij had je op het verkeerde been gezet

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een hulpkreet, de opbouw naar de kern van waarheid en de verrassende wending! Goed gedaan! :thumbsup: [En alleen het aards bestaan kan je neerslaan en op het punt brengen waar ik nu sta.] = Een levensles! Goed om de waarheid pas te onthullen in de aller laatste zin. Dan heeft men als lezer meteen begrip voor de HP haar "gezeur" over mooi zijn.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank Marietje! Ik hou van levenslessen zonder vingertje. Tip voor de organisatie: naam in de titel dan kan de lezer sneller zien door wie het is geschreven. Ps. Op m'n iPad zie ik nog steeds m'n blauwe kop. Jullie? (laatste keer dat ik m'n avatar verander, dus ik blijf de rest van m'n lidmaatschap 45).

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zie gewoon je gewone foto hoor, gewoonlijk helpt het om je browsercache te legen maar hoe dat op een iPad werkt, geen idee wegens gebrek aan shift knop.

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi opgebouwd Nienke. In het begin vermoed je wel een ziekte waardoor ze haar schoonheid verloor. Dan lijkt ze inderdaad van plan een zelfmoordsprong te maken. Dat de sprong op het einde juist iets moois is, is een fijne verrassing. Je hebt een bijzondere vorm gekozen, de lezer direct aanspreken met 'u'.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank Inge, 'U' leek idd beter. Dat direct aanspreken doe ik vaker. Dat ligt me wel. Ik heb meer moeite met boeien dmv 3e persoon. Zo leren we iedere dag. Dank voor het lezen!

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Maddbrug, In een dergelijk verhaal stop ik dingen van mezelf en zaken om me heen, die me bezig houden. Afbreuk van schoonheid is iets waar ik vaker over schrijf en mijn strijd ertegen. Mijn leefwereld spreekt niet iedereen aan, maar dat is niet erg. Het verhaal ging dus wel degelijk over overgang en kickboksen. Dat ben ik, de rest niet. De essentie heb je er dus feilloos uitgehaald. Bedankt voor het lezen!

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Intrigerend, Nienkea. Mooi opgezet. Ik kan de kickbokspassage goed pruimen. Maar.... de laatste zin. 'Ik ben een overlever van borstkanker en ook zonder borsten ben ik mooi.' Zou het niet mooier zijn als er zou staan: 'Ik ben een overlever en ook zonder borsten ben ik mooi.' ?

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Geen idee, volgens mij valt dan de clou voor velen weg. Ik heb er zelf ook aan gedacht om het weg te laten. Het zijn niet m'n eigen gevoelens, dus dan wordt het snel een beetje nep of teveel / over done.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Misschien is het een kwestie van smaak. Daar kom je dus nooit over uit. Ik wil het niet nep noemen of over done. Maar die zin legt - naar mijn smaak - te veel uit, is - naar mijn smaak - een te groot statement naar de buitenwereld.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De volgende opdracht pak ik idd anders aan: ik volg het nauwgezet en dan hoef je geen bokkensprongen te maken. Als ik gewoon topless van een boot in de Bahama's was gesprongen, was deze constructie niet nodig geweest. Vorig jaar deed ik mee aan de januari schrijfmaand en draaide ik ook iedere opdracht om. Niet bijgeleerd blijkbaar. Het is heel leerzaam om mee te doen, maar erg tijdrovend...

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gelukkig maar een opdracht per week! Er is niets dat verplicht om op ieder bericht te reageren... Maar dat is makkelijk gezegd. Ik geniet ervan dat je meedoet!

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind het leuk om mee te doen. Om te leren schrappen en echt het noodzakelijke in het verhaal te zetten. Heel leerzaam. Zeker als je een verhaal schrijft dat 3 keer zo lang is en je moet dan schrappen :-). Moeilijk en leerzaam.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
:thumbsup: Ik vond het zelf ook erg fijn om mee te doen aan Januari Schrijfmaand en ben er erg door gegroeid. Dit betekent trouwens niet dat ik perfect ben.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zou je perfect willen zijn? Ach misschien was ik dan gemakkelijker topless uit een boot gesprongen. Waarschijnlijk erg sierlijk.