Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Komedie genre

Hallo allemaal, Ik ben een filmstudent en ik moet een korte film maken in een bepaald genre. Nu zou ik graag een film willen maken in het komedie genre. Daarbij zijn bepaalde regels: - humor / uitvergroten - omgekeerd handelen met wat je wil zijn - situation of character based - loopt altijd goed af - 2 personages - 1 locatie - 1 tot 3 minuten Ik zou mijn verhaal graag willen laten afspelen in een speelgoedwinkel. Ik hoop dat jullie misschien tips hebben of plots een tof idee om mij verder te helpen.

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Nee. Ik vraag mij af of jullie misschien tips hebben hoe je iets met 2 spelers in een speelgoedwinkel grappig kan maken omdat het een zeer korte film is.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zoals Diana, al zegt. dat is jouw werk. Jij moet een film maken, dus jij moet ook het verhaal bedenken. Dat is volgens mij het vak wat je aan het leren bent, verhaaltjes vertellen met een een camera. Sterkte ermee! Tip: ga eens brainstormen met je klasgenootjes.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een levensgrote kerstman staat in het midden van een berg pakjes. Hij lijkt levend, maar is slechts een pop. Twee vrienden komen de winkel binnen. Eén daarvan heeft een enorme angst voor de kerstman. Hij zet grote ogen op en probeert er alles aan te doen zijn vriend ervan te overtuigen de winkel te verlaten. Het lukt niet en als een hondje met de staart tussen zijn benen schiet hij naar het achterste deel van de winkel, zijn vriend verloren achterlatend. Die probeert grappig te zijn en zet de muts van de kerstman op zijn eigen hoofd. Zijn benen bewegen hem vervolgens in de richting van zijn vriend, die, verscholen in een hoekje probeert te ontkomen aan het beeld van de kerstman als hij ineens het bolletje van de muts boven een schap ziet uitsteken. Dit kwam gewoon in me op. Ik denk dat als je het grappig wilt maken je de focus kunt leggen op het puntje omgekeerd handelen van wat je wilt zijn. En kleine dingen in een gesprek waarbij je verwacht dat iemand iets gaat zeggen, maar hij iets anders zegt, wekken ook vaak gelach op.

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Nee. Ik vraag mij af of jullie misschien tips hebben hoe je iets met 2 spelers in een speelgoedwinkel grappig kan maken omdat het een zeer korte film is.
Op honderden manieren. Je zult er niet achterkomen door naar je scherm te staren en te denken: wat is grappig? Je zult eerst wat situaties moeten bekijken, voordat je in die situaties kunt ontdekken wat misschien grappig is, en dáárna ga je technieken zoals je die hierboven opnoemt (zoals uitvergroten) toepassen om de humor meer naar de voorgrond te brengen. Maar het begint dus met situaties bedenken. Niet ééntje, vele. Sommige zullen grappig zijn, andere niet. Verstand op nul en bedenken maar. Wie zie je zoal in speelgoedwinkels? Vaders, moeders, verkopers, verdwaalde demente bejaarden die niet weten dat het een speelgoedwinkel is, kinderen, rotjochies die hun moeders portemonee gestolen hebben, politieagenten met lunchpauze, winkeldieven, Zwarte Pieten, regenboogpieten, Japanse toeristen die denken dat ze in Madurodam zijn, Saudische sjeiks die geen Nederlands kunnen maar wel cadeautjes nodig hebben... Mijn punt is. Je hebt in dit stadium niet een plot of een tip nodig. Je hebt duizend ideeën en duizend plots nodig. Je hebt van mij geen toestemming om één van bovenstaande ideeën over te nemen. Verzin zelf.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
Je kunt een paar ideeën hier poneren en dan kunnen forummers laten weten of ze het funny vinden. Er is één belangrijk punt: alles staat of valt met de uitwerking van je idee. Laat de clou in elk geval niet zijn: het was maar een droom ...

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt allemaal voor de tips. Volgende keer hopelijk sommigen iets vriendelijker.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi, Ideetje in de trant van vieze man van van Kooten en de Bie: Een oudere dame loopt/rolt met een kopie van '50 shades' als boodschappenlijstje door de speelgoedwinkel. Diverse speelgoedobjecten worden aandachtig bekeken. De noodlijdende winkeleigenaar zie je denken, maar niets expliciets. Misschien wel het beste als er niet gesproken wordt. Van daaruit verder. Makker