Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Nieuwe uitgeverij op zoek naar auteurs

In 2016 gaat Red Eyed Rabbit van start, een nieuwe uitgeverij in Vlaanderen die zich zal specialiseren in Fantasy en Science Fiction. Naast boardgames en rpg's, zullen we ook romans in dit genre uitgeven. Omdat de kansen voor fantasy- en scifi-auteurs uit Vlaanderen en Nederland eerder beperkt zijn, willen we graag een springplank bieden voor talent van eigen bodem. Heb je een hoofd vol ideeën, een roman klaar voor publicatie, of iets daar tussenin? Of ken je iemand die graag zijn of haar schrijfsels in de winkel wil zien liggen? Stuur dan gerust een berichtje naar tom@r3r.be voor meer info of gewoon om jezelf voor te stellen. Terwijl onze website nog volop in ontwikkeling is, kan u alvast ook een kijkje nemen op onze Facebook-pagina voor meer informatie : https://www.facebook.com/rabbitredeye Alvast bedankt en tot lees!

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoe staat het met de expertise binnen jullie bedrijf? Hebben jullie professionele redacteurs, met ervaring?

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Hekate, wij zullen een eerder "traditionele" uitgeverij zijn, maar wel één met een frisse kijk op de "zakelijke" kant van het uitgeven. Wij zullen dus nooit verwachten dat een auteur een uitgave zelf bekostigt of andere financiële investeringen doet. We geloven echter ook niet dat de traditionele manier van werken, waar de auteur een standaard miniem percentage van de winst toebedeeld wordt, de ideale samenwerking is. De "liefde voor de kunst" komt bij ons op de eerste plaats, en we zullen dus met elke geïnteresseerde auteur een samenwerkingsvorm zoeken die in ieders voordeel is. @Diana, We hebben de nodige ervaring in huis voor de zakelijke en technische kant van de onderneming, alsook voor de creatieve kant. Momenteel hebben we twee redacteurs met kennis van zake, doch met eerder beperkte "professionele" ervaring. Maar dat mag, naar onze mening, geen probleem vormen, tenslotte geven wij ook kansen aan beginnende auteurs. Iedereen moet zich tenslotte ooit een eerste keer bewijzen...

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heel veel succes! Mooi genre. De link werkt overigens niet. Misschien niet de meest originele aanpak, maar waarom begin je niet met een bundel van verschillende auteurs, dan kan iedereen aan elkaar snuffelen

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Wat moet ik verstaan onder "De liefde voor de kunst"? Alleen uitgeven? Uiteraard weten jullie wat je van de schrijvers verwacht.

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tja, Tja... Wel, het initiatief om de uitgeverij te starten komt van mijzelf en nog iemand. Beiden zijn we al heel ons leven niet enkel fan van alles wat met Scifi en Fantasy te maken heeft en kennen we deze genres door en door, maar we zijn zelf ook creatievelingen die graag schrijven en boardgames ontwerpen én er de nodige ervaring in hebben opgedaan. Onze drijfveer is dus in de eerste plaats om deze genres in al zijn verschijningen te stimuleren in Vlaanderen en Nederland. Omdat dat onze passie is en we daar de nodige kennis van in huis hebben. We weten dus zeker wat we juist verwachten van auteurs, qua inhoud en niveau. Daarnaast kennen we ook de markt en hoe we deze auteurs kunnen bekend maken bij het doelpubliek. Dit initiatief is zeker geen bevlieging, er is het nodige onderzoek aan vooraf gegaan en nu volgen nog maanden voorbereiding. We willen dit professioneel aanpakken en geen ééndagsvlieg worden. Uiteraard zegt dat weinig, zo op een forum jezelf voorstellen en mensen proberen te overtuigen van je intenties en capaciteiten, maar daarom nodigen we dus auteurs uit om zich aan te melden, zodat we op een meer persoonlijke manier kunnen kijken of we op dezelfde golflengte zitten en er een samenwerking in zit, of niet...

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Daarnaast kennen we ook de markt en hoe we deze auteurs kunnen bekend maken bij het doelpubliek.
Dát klinkt me erg interessant in de oren. Marketing is een van de notoire punten waarop de schoen nog wel eens wringt bij de Nederlandstalige fantasymarkt. Hoe bijvoorbeeld? Wat is jullie troef? Waarin gaan jullie je onderscheiden van andere uitgeverijen, als het aankomt op verspreiding en marketing?

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik denk nu niet dat het de bedoeling is om ons business plan hier publiekelijk te gaan posten. We zijn wel eerder altruïstisch ingesteld, maar de sleutelelementen waarvan wij geloven dat ze ons succes zullen bepalen, gaan we nu ook niet aan iedereen uitdelen ;) Laten we het erop houden dat het een combinatie zal zijn van inhoudelijke kwaliteit en visie, een faire prijzenpolitiek en het doelbewuste kleinschalige en sobere karakter van het bedrijf, zodat middelen maximaal naar de schrijvers en hun publicaties gaan. We streven naar een zo persoonlijk mogelijke communicatie met de kleinhandel, klanten en het publiek. We zijn innovatief en zullen ernaar streven om originaliteit onze grootste troef te maken. Uiteraard werken we nog hard aan de voorbereidingen van dit alles, dus concrete zaken kunnen we ook nog niet bevestigen. Meer details bewaren we liever voor geïnteresseerde auteurs die ons contacteren, maar alvast bedankt voor alle feedback. :)

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nogal vaag en vrijblijvend allemaal, is mijn eerste gedachte. Maar ik schort mijn oordeel op tot ik wat meer zicht krijg op het 'business plan' dat blijkbaar nog niet publiekelijk gepost kan worden.

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Dat vind ik ook vreemd. Elke uitgever vertelt hoe zijn uitgeverij werkt. Daar is toch niets geheimzinnigs aan? Gaat het trouwens om korte of lange verhalen?

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hay, We doen hier enkel een oproep naar auteurs die op zoek zijn naar een uitgeverij. Zoals ik al zei, alle feedback is welkom, maar we zijn niet op zoek naar een bedrijfsrevisor ;) Wanneer we in 2016 effectief starten, posten we hier uiteraard een uitgebreidere voorstelling, maar het lijkt me ook geen goed idee om pas met auteurs te beginnen praten op het moment dat we al met maandelijkse bedrijfskosten zitten. We zouden graag toch al 2 of 3 auteurs vinden die een manuscript klaar hebben voor inzending en een paar anderen die bijna klaar zijn... Ik begrijp uw achterdocht niet echt, tenzij ik het aantal malafide figuren in het uitgeverswereldje zwaar onderschat... Is het trouwens de gewoonte dat auteurs volledig betrokken worden bij de zakelijke, interne keuken van uitgevers? Ik begrijp echter wel dat auteurs geen contract gaan tekenen op basis van het bovenstaande, maar daarom nodigen we ze dus uit om contact met ons op te nemen, zodat we een mogelijke samenwerking kunnen bespreken, incl wat wij te bieden hebben... Voor de twijfelaars zal ik de komende weken onze vorderingen posten, hopelijk is dat voorlopig een bevredigend antwoord :) Mocht u nog concrete vragen hebben, stel ze gerust en dan probeer ik ze zo duidelijk mogelijk te beantwoorden...

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Klinkt zeer aantrekkelijk. Jammer dat fantasy niet mijn sterkste kant is, want dit zou een reële kans tot publicatie.bieden. Misschien een idee om auteurs aan te trekken met een schrijfwedstrijd?

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik begrijp uw achterdocht niet echt, tenzij ik het aantal malafide figuren in het uitgeverswereldje zwaar onderschat...
Hierin zit een vraag en ook meteen al het antwoord. Ja. Er wordt opgelicht en afgetroggeld in de wereld van kleine uitgeverijen en beginnende schrijvers.
Is het trouwens de gewoonte dat auteurs volledig betrokken worden bij de zakelijke, interne keuken van uitgevers?
De gewoonte, dat hangt ervanaf. Hier gaat het om een kleine, beginnende uitgeverij, die zichzelf - en dit zeg ik zonder enige presumpties te maken over jullie uitgeverij in het bijzonder - nog bewijzen moet. Daar zou ik pas mee in zee gaan wanneer ik een goed beeld had van wat jullie voor ogen hebben, het wat en het hoe. Bovenstaand vooral in antwoord op de vragen die je stelde. Ik vind #9 een helder verhaal en zie er zeker goede mogelijkheden in. Ben benieuwd hoe het jullie vergaat!

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zit Magere Hein nou verstopt in de kaart die jullie voor de boardgame gebruiken, die van Nederland en België? :ontopic: Ik krijg een beetje het idee dat jullie een romantisch beeld hebben van de boekenindustrie. Daarom raad ik je aan om eens wat topics omtrent het uitgeefproces door te spitten. Ik kan je vertellen dat ik in mijn begindagen op dit forum met enige verbazing heb gelezen over de slinkse manieren van mensen die zichzelf uitgever noemen. Dan zal je de afwachtende toon van sommige replies in dit topic wellicht minder verbazen. In ieder geval veel succes met jullie uitgeversambities.

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ziet er inderdaad interessant uit. Een paar vragen: 1. Hebben jullie al een eigen webstek? (De koppeling boven aan jullie berichten werkt niet.) 2. Hoe breed zien jullie „sciencefiction” en „fantasy”? Is voor jullie magisch realisme ook een interessant genre? Ik heb een bundel magisch realistische verhalen bijna gereed … 3. Zijn jullie van zins om parallel aan papieren uitgaven ook e-pubversies uit te brengen? 4. Waarom hebben jullie een Engelse naam gekozen? Dat staat toch vreemd voor een Nederlandstalige uitgeverij!“… (Al zijn jullie zeker niet de enige die dit hebben gedaan.)

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heerlijk, meer science fiction en fantasy. Ik vind het helemaal niet vaag klinken en jullie facebookpage maakt me heel nieuwsgierig. Ziet er professioneel uit. Maken jullie ook verhalen voor games?

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Diederik : 1) Onze website is momenteel volop in ontwikkeling. Deze zou in de loop van oktober online moeten komen. De facebook-link bovenaan werkt normaal gezien wel. 2) Wij zien deze genres enorm ruim. Het zou een enorm lange post worden om alles op te sommen, maar alles wat onder deze noemers zou kunnen vallen, wekt onze interesse. Magisch realisme kan dus zeker ook, maar dit hangt uiteindelijk af van hoe de schrijver dat genre implementeert. 3) Zowel papier als digitaal zitten in ons aanbod. Welke van de twee, of een combinatie ervan, wordt met elke schrijver apart besproken. Wij hebben persoonlijk een voorkeur voor gedrukte boeken, maar begrijpen ook de voordelen van digital publishing en beseffen dat een groot deel van het lezerspubliek dit ook verwacht. 4) De naam is historisch gegroeid en was er reeds voordat de plannen voor de uitgeverij geboren werden. Maar je hebt wel een goed punt waar we eens over gaan nadenken. @ Ceridwen : Bedankt voor je reactie :) Wat bedoel je juist met "verhalen voor games"? Wij gaan zelf kaart- en bordspellen en tabletop rpg's ontwikkelen en uitbrengen, naast de boeken. Daarvoor bedenken we natuurlijk zelf de achterliggende verhaallijnen. Ook kortverhalen staan op het programma, om de werelden van die games dieper uit te werken en de spelers een diepere spelervaring te verschaffen. Als je vraag anders bedoeld was, laat het dan gerust weten.