kleine vertaling in het Belgisch

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

kleine vertaling in het Belgisch

Ik ben bezig met een kort verhaal voor kinderen. Er komen verschillende belgen in voor het ik vind het wel leuk om zinnen/ woorden in het Belgisch te schrijven. Ik zoek iemand die mij kan helpen met het vertalen van verschillende zinnen of woorden van Nederlands naar Belgisch. Mijn eerste poging (Belgisch klinken, was nogal lachwekkend. :o ) Ik hoop niet beledigend als ook Belgische kinderen het zouden lezen. Het zijn niet heel veel zinnen. Groetjes,

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Haha, ten eerste is Belgisch geen taal, zelfs geen dialect. Het bestaat niet. Belgie is een land. Vlaams en Waals zijn de talen, al spreekt een klein gedeelte nog Duits ook. We krimpen altijd een beetje ineen als we iemand Belgisch horen zeggen, een beetje hetzelfde als wij jullie Hollanders noemen in plaats van Nederlanders. Maar dat gezegd zijnde, wil ik je misschien wel helpen. Hoeveel wil je laten veranderen? Het is een kortverhaal, dus wrsch niet zo lang, maar toch... Graag wat meer informatie voor ik hier aan zou beginnen. Post misschien al eens een voorbeeldje, zodat ik weet wat voor zinnen je wilt veranderen.

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben ook bereid om je te helpen. Ik veronderstel dat je het niet in het dialect wil, maar gewoon met typische Vlaamse woorden waar jullie in Nederland andere woorden gebruiken. Laat maar iets weten als ik je kan helpen.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Victoria Jong en Mimac Bedankt voor jullie reactie, ik ben op dit moment mijn stuk nog aan het herschrijven en afschrijven. Kan ik jullie mailen als wat zinnen nodig heb?? Fae. Ik zal daar eens kijken. Maar als ik alleen de woorden verander krijg je misschien kromme zinnen.