Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Geronimo Stilton

Heeft iemand van Geronimo Stilton gehoord? Hij is een muis die aan het hoofd staat van een uitgeverij (als ik het goed zeg). Het is dus een kinderboekenserie en het idee lijkt me erg leuk. Maar bij ons in de winkel kon ik zijn boeken niet vinden. Vandaar de vraag: kent iemand hem? En is hij echt leuk? Of leerzaam? Of grappig? Misschien bruikbaar tijdens lessen?

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, die ken ik wel, maar ik ben de boeken nog niet zo vaak in het wild tegengekomen zeg maar. Misschien alleen bij boekhandels die gespecialiseerd zijn in kinderboeken? Het is in ieder geval van Uitgeverij De Wakkere Muis in Amsterdam. Wellicht dat je op de website van de uitgever meer informatie kunt vinden. Groet, Siobhan

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb met Geronimo kennisgemaakt tijdens de kinderboekenbeurs in Den Haag, twee jaar geleden ongeveer. Geronimo had inderdaad een eigen kraam voor zijn uitgeverij. :D Hij is erg beroemd bij kinderen hoor! Er was veel belangstelling voor zijn kraam. :(

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor de antwoorden. En is hij geschikt om iets mee te doen als je op scholenbezoek gaat? Als illustratie / voorlees om duidelijk te maken hoe het werkt bij een uitgeverij? Of helemaal niet?

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De boeken zijn bij kinderen vooral populair door de geurbladzijden, mooie tekeningen, gekke lettertypes, typografische grapjes. Wat betreft vormgeving inderdaad erg mooie, leuke boeken. In schrijftechnisch opzicht ben ik er niet kapot van, maar ja, ieder zijn smaak. Het zusje van Geronimo geeft ook boeken uit, die zijn roze en dus vooral voor meisjes. Maar mijn neefje van 9 vindt die bijvoorbeeld net zo leuk, ondanks het roze tintje. Uit deze serie zag ik er toevallig laatst een bij de Bruna staan. Dus schijnbaar wordt het toch wel overal verkocht, misschien altijd uitverkocht?

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
ja die ken ik wel het is een muis en op de boeken staan toch ook met grote letters Fantasia? lijkt me een leuke serie voor jong en oud. maar het is niet mijn smaak, volgens mij kun je hier heel goed gebruik van maken bij je lessen in de klas. suc6 :Thumbsup: