Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoe kom je bij Bol.com in de etalage?

Als je je werk in eigen beheer uitgeeft, hoe krijg je het dan bij Bol.com op de website? Of zijn er nog andere/betere kanalen om je boek in een internet-etalage te krijgen?

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Allereerst moet je ingeschreven staan bij de KvK. Vervolgens kan je of klant worden bij het Centraal Boekhuis met magazijn opslagplaats en al. Kosten hiervan zijn ca. € 200,- per maand. Niet echt een aanrader voor EB-uitgaves. Om de genoemde kosten te verlagen kan je je aansluiten bij een zogenaamde clusteruitgever. Dan ben je iets van de 5 Euro per maand kwijt. De achterliggende gedachte hierbij is dat zich meerdere EB- en/of kleine uitgeverijen een account in het CB-systeem delen. Ook hierbij is een inschrijving van KvK vereist. CB biedt nog een derde mogelijkheid aan, waarover ik niet uitgebreid wil schrijven. Wederom vereist: KvK-inschrijving. Voor verdere informatie kan je info downloaden op de website van het Centraal Boekhuis terecht. Er is geen andere mogelijkheid je EB-uitgaves op BOL te krijgen. Ik heb het hier al uitgebreid met de dames en heren ban BOL over gehad en ook heb ik een uitgebreid gesprek gehad met de verantwoordelijke medewerkers van het CB. Voordeel is trouwens dat je niet alleen via BOL te vinden bent maar ook via Amazon. Barnes & Noble volgens mij ook. Succes!

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je wel Mario! Ik ga me hier serieus in verdiepen en alle hulp daarbij is o zo welkom. Als je op termijn nog eens een rondje wilt discussiëren met BOL, houd ik me aanbevolen als sparringpartner. Even over de opmerking van Iris Bee: in het rood onder beide boeken: resternede tijd; een stukje terug, maar ik weet niet of dit wel 'fout' is: hou (ipv houd of zelfs houdt -indien gericht aan mv) de tijd in de gaten!

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Een foutloze pagina lijkt mij ook wel een goede zaak voor een auteur die zijn boeken aanbiedt. ;) Ik lees twee typfouten: 1. Te tijd tikt door... Dat moet: 'De tijd' of 'Je tijd' zijn. 2. Inderdaad: onderaan staat resternede tijd, dat moet natuurlijk 'resterende tijd' zijn. 'Hou' is volgens mij toegestaan, maar ik zou toch kiezen voor 'houd'.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik weet dat amazon.com wel zaken doet met privé personen. Aan de hand van hun regels heb ik bol een mail gestuurd waarom zij dit niet doen. Ik kreeg een droge mail terug dat dit niet hun wens was. Wel kan je tegen een meerprijs bij eigenbeheeruitgevers je boek aan laten melden. Dat lijkt me echt geen weggegooit geld. Je kan er maar staan, daar bij die bolle.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Zo is het maar net, Ellis. Steeds meer mensen die geen zin hebben om naar de winkel te lopen beginnen bij Bol. Ik wist trouwens niet dat Amazon zaken doet met particulieren. @Mario: bedoel je met clusteruitgevers de eigenbeheeruitgeverijen?

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
@Ellis, Amazon biedt dezelfde samenwerking als BOL nu ook doet. Maar hier gaat het om het aanbieden van tweedehands boeken. Wat Jessi echter bedoeld is het aanbieden van nieuwe boeken. Mits je je EB-uitgave niet meteen als 'gebruikt' wilt gaan aanbieden is dit geen optie. @Ariadne, @Iris Bee, Bedankt voor de correcties. Ik had er duizend keer overheen kunnen lezen. Ik zal snel voor verbetering zorgen, maar wil Jessi's item er niet verder mee misbruiken. Dank jullie wel! @Jessi, Een clusteruitgeverij is een samenwerkingsverband van kleine en middelgrote uitgeverijen, die geen eigen account bij het CB willen ivm. de hoge kosten. De Clusteruitgeverij is klant van het CB. De CB-kosten worden op die manier over de uitgevers verdeelt. Dit heeft niets met eigen beheer of regulier uitgeven te maken.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Tja en hoe doe je dat dan als je in het buitenland woont? Geen KvK en dus geen bol.com.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
@Maya, Het CB vereist dat je ingeschreven staat bij de KvK. Gezien het CB de database van BOL voert (en niet alleen dat) kom je inderdaad in dat geval niet op BOL. Je kunt echter wel een buitenlandse onderneming inschrijven bij de KvK en dan krijg je de vereiste KvK-nummer. Dat laatste ben ik van plan, maar de details zouden te uitgebreid voor dit forum zijn en horen dan ook niet meer bij Jessi's oorspronkelijke vraag terecht. Accountants kunnen je hier alles over vertellen. Uitkomst bied ook een bezoek aan de site van de KvK en het CB. Trouwens stellen Clusteruitgevers dezelfde eis.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Is het niet voldoende dan Mario dat je een ISBN hebt? Daar heb je geen KvK voor nodig. Een ISBN is wel nodig om je te identificeren. Nou ja, je boek dus.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
@Zjors De antwoord is simpel: nee. Zoals eerder geschreven, heb ik met elke partij contact gehad, anders had ik btw ook geen antwoord op Jessi's vraag gegeven.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mario, ik kan me niet voorstellen dat ik dit fout gelezen heb. Mijn Amerikaanse vriend heeft heel de site uitgeplozen en kwam met een geprint verhaal van de site van Amazon. Het nadeel voor mij was dat je zelf moet zorgen dat Amazon altijd minimaal twee boeken op voorraad heeft. Gezien de verzendkosten was het voor mij niet meer aantrekkelijk. Vandaar dat ik nu mezelf nu richt op een uitgever in Engeland. De uitgever die de Nederlandse versie gaat uitgeven gaat daarbij helpen.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
@Ellis, Ik ga me in het Amazon-verhaal verdiepen. Sinds Amazon Kindle (de nieuwe e-book-reader van Amazon) is er nog een uiterst interessante mogelijkheid van publiceren bij gekomen.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er zijn POD aanbieders die kunnen zorgen dat je bij bol ligt bijvoorbeeld Gigaboek. Dan is er geen kvk nodig. En je kan uitgeven via de boek op verzoek service van het CB die waarschijnlijk alleen voor uitgevers is. Update 17 januari: ik heb het CB gebeld en contact gehad met C. Gijsbers. Inderdaad Mario heeft uiteraard helemaal gelijk een KVK nummer is vereist. Amazon doet zaken met jan en alleman. Het verbaast me inderdaad dat Bol.com dat niet doet, maar die werken graag alleen samen met het CB. Van alle kanten wordt je ´gedwongen´ met het CB in zee te gaan. Wanneer staat er een Nederlandse Jeff Bezos op? Amazon kindle heeft veel slechte recensies op Amazon zelf.