Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Corrector voor de laatste ronde

5 oktober 2021 - 11:53

Beste forumleden,

Mijn manuscript is bijna af. Ik ben bezig met de laatste herschrijfrondes die zich richten op spelling, zinsbouw en wat mooie metaforen hier en daar. Nu ben ik al twee keer bij een freelance redacteur geweest die mijn manuscript heeft geredigeerd, vooral op gebied van structuur en overtolligheid. Ik ben erg serieus met mijn manuscript, en zou dan ook (net als veel mensen natuurlijk) uitgegeven willen worden bij een traditionele uitgeverij. 

Ik ben geen ster in spelling en zinsstructuren. Mijn manuscript staat zeker niet bol van de fouten. Toch twijfel ik om er een corrector voor in te huren, om mijn manuscript zo goed mogelijk in te leveren. 

Is dit de moeite (en geld) waard? Is het aan te raden? 

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
5 oktober 2021 - 16:22

Dus als ik je goed begrijp, is je volgende stap het manuscript naar uitgevers op te sturen? In dat geval lijkt het me de moeite en het geld niet waard. Als een uitgever de inhoud van je verhaal zodanig vindt dat ze tot uitgeven willen overgaan, dan zetten zij er hun eigen redacteur op die een professionele opschoonronde doet als zij dat nodig vinden.

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
5 oktober 2021 - 19:29

Misschien kun je voor alle zekerheid een fragment op Proeflezen plaatsen met de specifieke vraag naar spelling en zinsstructuur. Dan kunnen we zien of het daar heel erg mee is gesteld of dat het wel meevalt.

Een reguliere uitgeverij zal niet schrikken van hier en daar een vergissinkje, maar als het wemelt van de fouten en kromme zinnen, zou dat je kansen op uitgave wel kunnen verminderen. Tenzij je een überijzeroersterk verhaal indient.